Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Tekne orucu iftarında stadyum doldu taştı

Tekne orucu iftarında stadyum doldu taştı

ABONE OL
18 Nisan 2023, 16:30:52

Tekne orucu iftarı adıyla düzenlenen etkinlik, stadyumda büyük bir coşkuyla karşılandı. Binlerce insanın katıldığı bu etkinlikte, hızlı bir şekilde dolan tribünlerde, pek çok konuk ve misafir yer aldı. İftar yemeği, tekne sahipleri tarafından hazırlanmış, geleneksel Türk yemekleri ve tatlılarından oluşan zengin menüsü ile herkesi mest etti. Eşsiz bir atmosferde gerçekleşen bu etkinlik, Tekne orucu kültürünü tanıtmak, pekiştirmek ve gelecek nesillere aktarmak için düzenleniyor. Siz de bu muhteşem etkinliğe katılmak isterseniz, planlarınızı şimdiden yapmanızı öneriyoruz.

Tokat’ta Tekne Orucu İftarı Yoğun İlgi Gördü

Tokat’ta düzenlenen tekne orucu iftarında Gazi Osmanpaşa Stadyumu doldu taştı.

Ailelerin Yoğun İlgi Gösterdiği İftar Etkinliği

Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen Tekne orucu iftarına aileler yoğun ilgi gösterdi. Gazi Osmanpaşa Stadyumda düzenlenen etkinlikte ailelerin yoğun ilgisinden dolayı stadyum doldu taştı. Pamuk şeker dağıtımı ve yüz boyama etkinlikleriyle çocukların yüzleri güldürdü. İftar etkinliğine katılımda bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sevgiyle karşılandı.

Çocukların Tekne Orucu Geleneğini Yaşattığı İftar Etkinliği

“8 bin evladımız etkinlik alanımızda bulunuyor”

Bu yıl ki etkinliğe yaklaşık 8 bin çocuğun katıldığını belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz tekne orucu iftarında yoğun ilgi bulunuyor. Şuanda yaklaşık 7-8 bin evladımız etkinlik alanımızda bulunuyor. Biz bunu ilk kez geçen yıl ramazan ayında başlatmıştık, bu yılda ikincisini düzenliyoruz. Çocukluğumuzda hepimiz tekne orucu tutmuştuk. Tekne orucu çocukların oruç tutmasını sağlamak ve ailesiyle beraber sahur yapmasını sağlamak için geçmişten gelen bir geleneğimizdir. Bizde bunu yaşatmak adına bugün burada ikincisini düzenledik. Diğer taraftan pazar günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız var ikisini de birleştirmiş olduk. Şuanda alan çok hareketli çocuklarımız çok hareketli, uzun baca, pamuk şeker gibi şeyler var. Çocuklar mutlu zaman geçiriyor burada. Çocuk gülerse dünya güler, çocuk mutlu olursa biz mutlu oluruz “şeklinde konuştu.

DİKKAT!  CHP Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ’ın Yeni Yıl Mesajı

Tokat’ta Tekne Orucu İftarı Yoğun İlgi Gördü

Tokat, Tekne Orucu İftarı etkinliğine ev sahipliği yaptı. Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, Gazi Osmanpaşa Stadyumu’nda gerçekleşti. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, çocuklar için pamuk şeker dağıtımı ve yüz boyama etkinlikleriyle renkli geçti. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, etkinliğe katılım gösterip çocukların mutluluğuna ortak oldu.

Ailelerin Yoğun İlgi Gösterdiği İftar Etkinliği

Tokatlı aileler, Tekne Orucu İftarı etkinliğine ilgi gösterdi. Gazi Osmanpaşa Stadyumu’na akın eden kalabalık, stadyumu doldurdu taşırarak etkinliğin yoğunluğunu arttırdı. Pamuk şeker dağıtımı ve yüz boyama etkinlikleri, çocukların yüzünde tebessüm yarattı.

Çocukların Tekne Orucu Geleneğini Yaşattığı İftar Etkinliği

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, etkinliğe katılan çocuk sayısının 8 binin üzerinde olduğunu açıkladı. Her yıl düzenlenen Tekne Orucu İftarı etkinliği, bu yıl ikinci kez gerçekleşti. Çocuklar, aileleriyle birlikte sahura kalkarak oruç tutmanın coşkusunu yaşadı. Etkinliğin başlamasına sayılı günler kala, Tokat’ın farklı noktalarındaki sosyal medya hesaplarına ilanlar verilerek etkinlik tanıtıldı.

Katılımcıların çocukluğundan beri günümüze taşıdığı Tekne Orucu geleneği, Tokat’ta yeniden canlanmış oldu. Başkan Eyüp Eroğlu, “Biz bunu ilk kez geçen yıl Ramazan ayında başlatmıştık. Bu yılda ikincisini düzenliyoruz. Tekne Orucu, çocukların oruç tutmasını sağlamak ve ailesiyle birlikte sahura kalkmasını sağlamak için geçmişten gelen bir geleneğimizdir” şeklinde konuştu.

Tekne Orucu İftarı etkinliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hafta sonuna denk gelmesiyle birleştirildi. Çocukların keyifli vakit geçirdiği etkinlikte, uzun baca ve pamuk şeker gibi farklı aktiviteler yer aldı.

tekne orucu iftarinda stadyum doldu tasti.webp

Tekne orucu iftarında stadyum doldu taştı yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet