Dolar 32,5562 0.46%
Euro 34,9876 -0.24%
Gram Altın 2.325,48 0,22%
Çeyrek Altın 4.199,00 0,17%
Yarım Altın 8.129,00 0,17%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TARİHİ #SULTANHAMAMI İLGİ GÖRÜYOR

TARİHİ #SULTANHAMAMI İLGİ GÖRÜYOR

ABONE OL
10 Nisan 2023, 21:06:53

Sultan Hamamı, tarih boyunca birçok insanın ilgisini çekmiş önemli bir yapı olarak öne çıkıyor. İstanbul’un gözde yerlerinden biri olan bu tarihi hamam, hem tarihi hem de kültürel açıdan zengin bir deneyim sunuyor. Eşsiz mimarisi, güzel süslemeleri ve sıcak suyu ile ziyaretçilerini büyüleyen hamam, adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı Sultanları tarafından kullanılmıştır. Günümüzde de ziyaretçilere keyifli bir hamam deneyimi sunan Sultan Hamamı, İstanbul’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Tokat’ın Tarihi Hamamları

Tarih ve Kültürün İhtişamı

Tokat’ın tarihi derinliği, kültürel zenginliği, temizliği, bereketi ve ekonomik varlığına delil gösterilen hanları, hamamları, kervansarayları şehrin merkezinde ve ilçelerinde tarihi ihtişamları ile varlıklarını sürdürüyor.

Hamamların Önemi

Bilhassa tarihi hamamlar günümüzdeki restorasyonları ile öne çıkıyor. Tokat’ın tarihine şahitlik etmiş olan bu güzellikler, adeta geçmişin izlerini taşıyor.

Sultan Hamamı: Yenilenen Tarihin Güzelliği

Sulusokak’ın Parlayan Yıldızı

Tarihi Sulusokak Semtindeki 3 hamamdan biri olan Sultan Hamamı, restore edilmiş haliyle erkek/kadın ayrımlarıyla hizmete başladı. Cemalettin Mahallesi Turhan Sokak’ta yer alan hamama ilgi her geçen gün artıyor.

Hamamlar Diyarı Tokat

Tokat’ta bulunan tüm hamamların hizmet vermeye başlamasıyla beraber, ‘Hamamlar Diyarı Tokat’ adıyla anılmaya değer olduğunu cümle aleme yeniden göstermiş oldu.

Hamamların Restorasyonu

Tarihi Hamamların Yeniden Canlandırılması

Mustafa Hamamı’nda restorasyon çalışmaları sürerken, Paşa Hamamı için de restorasyon talep ediliyor. Tokat’ın tarihi hamamları yavaş yavaş yeniden canlandırılarak, ziyaretçilerine geçmişin izlerini taşıyan güzellikler sunuyor.

Keşfedilecek Bir Şehir

Tokat’ın tarihi hamamları, kültür ve tarih severler için keşfedilecek bir şehir olarak öne çıkıyor.

#tokathaberleri #tokathaber

Hürsöz

DİKKAT!  TOKAT'A KIŞ GERİ DÖNÜYOR; SICAKLIKLAR 14-18 DERECE DÜŞECEK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri