Dolar 32,5149 -0.09%
Euro 34,9884 0.41%
Gram Altın 2.435,74 0,52%
Çeyrek Altın 4.128,00 0,19%
Yarım Altın 8.381,00 0,19%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TANITIM GÜNLERİ GÖZ DOLDURDU

TANITIM GÜNLERİ GÖZ DOLDURDU

ABONE OL
02 Aralık 2019, 10:50:45

İstanbul’daki sivil toplum kuruluşları, Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve ilçe belediyeleri işbirliğinde organize edilen ve 28 Kasım-1 Aralık tarihlerini kapsayan “Tokat Tanıtım Günleri” Tokat’ın tüm renklerini Yenikapı’da buluşturdu.

Açılış programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokatlı Milletvekilleri, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, sanatçılar, iş adamları ve binlerce Tokatlı katıldı. Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi ve tek tek stantlar ziyaret edildi.

Tokat Gastronomisi Havalimanı Yolcularının Beğenisine Sunuldu

Anadolu mutfağının hemen her çeşit lezzetinin yer aldığı İstanbul Havalimanı’ndaki restoranda, Anadolu mutfağının kültürel mirasını koruyarak eşsiz lezzetleri geçmişten günümüze sunan Tadında Anadolu, Tokat’ın eşsiz lezzetlerini İstanbul Havalimanı’ndaki yolcuların beğenisine sundu. Anadolu’nun geleneksel yemeklerinin bir araya getiren restoranda Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi işbirliğinde Tokat Günleri gerçekleştirildi. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki restoranda gerçekleştirilen Gastronomi etkinliğine Tokat protokolü yanı sıra, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, BTA Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi İbrahim Demir’in de bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

“Bu Kültürü Yabancılara Tanıtmaktan Dolayı Büyük Mutluluk Duyuyoruz”

Havalimanındaki etkinliği ziyaret eden Tokat Valisi Balcı, havalimanında görevli basın mensuplarına yaptığı açıklamada Tokat’ın zengin kültürüne dikkat çekerek, “Tokat üstü açık bir müze gibi. Anadolu Selçukluların, Osmanlıların eserlerinin görüldüğü kıymetli şehir. İnsan malzemesi çok kıymetli, değerli, nitelikli ve kültür sahibi. Nitelikli ve kültür sahibi insanların asırlar boyunca süzerek getirdiği geleneksel yemekleri var. Bugün burada Tokat yemeklerini Tokatlı kadınlarımızın, aşçılarımızın, ürettiği ürünleri dünyaya sunmuş oluyoruz. Tokat aynı zamanda sebze meyve bahçesi. Çok güzel ürünleri var. Bunlardan çok güzel yemekler elde ediliyor. Bu kültürü burada yabancılara tanıtmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

DİKKAT!  JANDARMADAN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMASI

“7 Bin Yıllık Tokat’ı Gelin Görün”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise, “Çok heyecanlıyız. Tokat’ımızın hem ürünlerinin, hem mutfağının tanıtıldığı ve dünyanın buluşma merkezi olan İstanbul Havalimanı’nda böylesine güzel bir programın yapılması da bizlere heyecan verdi. Hem dışarıdan Türkiye’ye gelen, hem Türkiye’den dışarıya giderken kullandığı bu güzel alanda Tokat’ın bu lezzetli ürünlerini, mutfağını böylece tanıtmış olacağız. Tokat’ımız gerçekten insanıyla, havasıyla, doğasıyla çok görülmeye değer bir şehir. Hz. Mevlana, ‘Hayatta iken Tokat’a gitmek gerek. Havası ve insanı mutedildir’ demiş. Biz de bu sloganla yola çıktık. 7 bin yıllık Tokat’ı gelin görün.

“Baş başa vermeyince taş yerinden oynamaz.”

Tüm Tokat tek yürek İstanbul Yenikapı etkinlik alanında “Tokat Günleri” etkinliği için bir aradayız. El ele vererek, her kulvarda daha kuvvetli bir Tokat için gayret göstermeli, var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. Çünkü, birlik içinde yapılan, her iş muvaffak olur. Tokat Lobisi olarak şehrimizin tanıtımını en üst noktalara taşıyacağız. 28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu güzel etkinlikte emeği olan herkese teşekkür ediyor, tüm hemşerilerimizi yanında en az bir komşusunu getirerek önce stantlarımıza sonra da Tokat’a davet ediyoruz.” diye konuştu.

“Kültürümüzü Tanıtmak, Yabancılara Göstermek Büyük Bir Sorumluluk”

BTA Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi İbrahim Demir ise, ilk kez Tokat ile başladıklarını ve diğer illerle devam edeceklerini ifade ederek, “Bizim kültürümüzü tanıtmak, yabancılara göstermek büyük bir sorumluluk. Bu bilinçle çeşitli mutfakları davet ediyoruz. Tokat bunlardan biri ve çok önemlisi. Amacımız burada farkındalık oluşturmak” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tokat Günleri’ne katıldı

Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenen Tokat Günleri programının açılışına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açılış konuşmasında; “millet olarak beraberliğimizi, kardeşliğimizi hep birlikte ortaya koyacağımız, türkü ve manileri hatırlayacağımız, Tokat’ın ve her ilçemizin güzelliklerini bize hatırlatacak birlikteliklere ihtiyacımız var. Yarına hep birlikte güzel adımlarla gidiyoruz. Hem dünyaya hem de etrafımızdaki coğrafyaya söyleyecek sözümüz var. Etrafımızdaki coğrafyaya örnek olacak bir yürüyüşümüz var, bunu hep birlikte yapacağız.” Dedi.

DİKKAT!  OKA UZMANLARINDAN TOKAT'IN TARIM VE TARIM SANAYİSİNE İLİŞKİN PROJE TALEBİ

“TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Tokat Günlerinde”

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Tokat Günleri fuar alanını ziyaret eden TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tokat’ın Türkiye’nin saklı kalmış cennet köşelerinden biri olduğunu belirtti.

Şentop’a, ziyaretleri sırasında Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun yanı sıra Tokat Milletvekilleri de eşlik etti.

Başkan Eroğlu, Tokatlı İş Adamları İle Buluştu

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İstanbul’da yaşayan Tokatlı iş insanları ile bir araya gelerek memleketlerine yatırım yapılması konusunda istişarelerde bulundu.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İstanbul’da yaşayan Tokatlı iş insanları ile bir araya geldi. Başkan Eroğlu, iş insanları ile Tokat’ta yapılması planlanan yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Başkan Eroğlu, “İstanbul’da yaşayan Tokatlı İş Adamlarımız ve Bürokratlarımızla birlikteyiz. Tokat’ımızın istihdamına katkı sağlamak, yeni iş alanları oluşturmak için neler yapabileceğimizi istişare ederek, kadim şehrimizin tanıtımı noktasında değerlendirmelerde bulunduk.Toplantımıza teşrif eden tüm iş adamlarımıza, hemşerilerimize teşekkür ederim.” dedi.

“Tokatlılar Söz Sahibi Olmak İstiyor”

Başkan Eroğlu yaptığı konuşmada İstanbul’da ikamet eden Tokatlıların yaklaşık 600 bin civarında olduğuna dikkat çekerek, Türkiye siyasetinde varlığı ile Tokatlıların söz sahibi olmak istediğini belirtti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet