Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI KURSU BAŞLADI

SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI KURSU BAŞLADI

ABONE OL
16 Aralık 2019, 10:26:36

Tokat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tokat Halk Eğitim Merkezi ve Tokat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ kursu başladı.

Tokat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinde düzenlenen programla açılışı yapılan kurs kapsamında alanında uzman kişiler tarafından İş Sağlığı Güvenliği ile Sürüyü yönlendirme, Sürünün Beslenmesi, Sürü Bakımı ve Sürü Sağlığı ile ilgili eğitim verilecek.

Programın açılış konuşmasını yapan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Turan Saldırıcıer, 2014 yılından 2019 yılına kadar Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan eğitimlerde 1500’e yakın yetiştiricinin sürü yöneticiliği kurslarına katılıp belge aldığını söyleyerek, “Geçen yıl itibariyle 93 kişi sürü yöneticiliği desteğinden 5 bin TL yararlanabildi. Bu sene de 400 yakın bir sayı hedefliyoruz. Bu da Tokat’a ortalama 2 milyon lira parasal vergi girişi sağlayacaktır. Bu Tokat ekonomisi için çok büyük bir kazançtır. Her şeyden önemlisi sizler gibi değerli yetiştiricilerimizin bu işi bilinçli olarak yapması, Türkiye’ye katma değer üretmesi her şeyin önünde gelir.” dedi.

Halk Eğitim Müdürlüğü Akşam Sanat Okulu Merkezi Müdürü Mustafa Erarslan ise, “Bilindiği üzere Halk Eğitim Merkezi olarak vatandaşlarımıza kurs açıyoruz. Tokat her şeyden önce bir tarım kenti. Hayvancılığıyla, ziraatıyla, tarımıyla bunu geliştirmek hepimizin milli bir vazifesi ve görevi. Sizlerin talebi olduğu sürece biz, tarım alanında; örtüaltı, aşılama, büyükbaş-küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, bakımı, beslenmesi, sizin ihtiyaç duyduğunuz bütün alanlarda kurs açmaya her zaman hazırız.” diye konuştu.

BAKANLIK TEŞVİKİ ARTIRDI

Sürü yönetimi kursu hakkında açıklamalarda bulunan Tokat Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, “Bildiğiniz gibi Bakanlığımız çeşitli dönemlerde teşvikler vermekte. Bu sene bizim en mutlu olduğumuz yılımız. Sürü yönetimi teşviki 250 baş hayvanla sınırlıydı. Tokat’ta sürü büyüklüğü ortalama 90. Tokat’ta sürü büyüklüğünden dolayı çoban istihdamından faydalanan çiftçimiz çok az. Bunu çeşitli platformlarda dile getirdik. Bakanlığımızca sürü sayısını bu yıl 100’e düşürerek ilimizin daha fazla teşvik alması sağlandı. Bu teşvikten sizler faydalanacaksınız.” dedi.

DİKKAT!  Artemis Artex Halı Kalitesi ile Sizde Farkı Yaşayın! | Modapek Halı

KURSLAR İÇİN TEŞEKKÜR

Kursa katılan Günevi Köyünden yetiştirici Cahit Ay, kurslara ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Yaptığımız işin bu tür konferans, eğitim ve kurslarla desteklenmesini önemli buluyorum. Kursun adı sürü yönetimi kursu. Bunda sadece koyun otlatmayı değil; bakım, besleme, hastalık gibi konularda bilgilenme de var. “

PAZARLAMA İÇİN KOOPERATİF VE BİRLİK OLMALI

Çitçilerin yaptığı ürünlerin pazarlanması konusunda da çalışma olması gerektiğini ifade eden Ay, “İnsanların en büyük gücü, üretimden gelen gücü. Üreten insanın her zaman eli güçlüdür. Üretilen ürünlerin pazarlanması bir kooperatif, bir birlik üzerinden olursa, bunun yaptırım gücünün, pazarlık payının güçlü olacağını düşünüyorum. Bizim çok muzdarip olduğumuz şey piyasa ve pazarlama.” ifadelerini kullandı.

5 BİN HİBE DESTEĞİ VAR

Ziraat Mühendisi Özge Kılıç, kurslar sayesinde yetiştiricilere ulaşabildiklerini belirterek, “100’er saatlik 15 iş günü süren ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ kursunu veriyoruz. Sürü yönetimi elemanı kursunda; hayvan sağlığı, yetiştiricilerin hayvan sağlığına karşı ne tür önlemler alması gerektiği, karşılarına çıkan hastalıklar karşısında ne tür aşılar yapmaları gerektiği gibi konularda bilgilendirilmelerde bulunuluyor. Bu kurslar sayesinde tüm yetiştiricilerimize ulaşabiliyoruz. Köylerde ve merkezde birçok kurs verdik ve birçok kişi yararlandı. Bu sürü yönetimi kursu ile 5 bin TL hibe desteği alabiliyorlar. Bu yıl için 400 kişi bu destekten yararlanacak ve 2 milyon lira destek gelecek Tokat’a.” dedi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet