Strobing tekniği nedir? Boyalar ve fırçalar hazırsa, yeni trendimizle tanışalım. Yaptığın makyajların yüzünde, alçı gibi durmasındansa daha doğal görünmesini istersin. Genellikle geceleri yaptığın klasik konturlama tekniği de tam da bu duruma örnek oluşturmaktadır. Klasik konturlama tekniği Kardashian ile popülerlik kazanmış, pek bir sevdiğimiz makyaj tekniklerindendir. Elmacık kemiklerinin vurgulandığı ve yüzün daha biçimli bir hal aldığı teknik olarak açıklayabiliriz. Yeniyi al eskiyi at misali, eskiyen moda trendleri de zaman zaman soluklaşabiliyor. Klasik konturlama tekniğinin out, strobing tekniğinin in olması da böyle gerçekleşiyor.
Strobing, klasik kontürlemenin yüzünde Terminatör filminden fırlaşmışcasına yansıttığı yapay görünümü ortadan kaldırıyor. Bu durumda ortaya doğallığıyla göz kamaştıran bir orman perisi ortaya çıkıyor. Amma da uzattık değil mi? Strobing, esasında yüzün çıkık noktalarına aydınlatıcının uygulanmasından ibaret. Bu kadar da basit. Aman dikkat, strobing ile doğal güzelliği yakayacağım diye Yüzüklerin Efendisi’nin Ak Büyücü’süne dönüşme, güzelliğine yazık!
Neden strobing? Hadi bunu tartışalım! İlk sebebimiz tabiki de doğallık vaat etmesi. Adeta bir gel çağrısı taşıyan bu etki, hem makyaj yapıp hem doğal kalmak isteyenlerin tercihi oluyor. Gerçi bu biraz dış dünyayı ürkütebilir, zira geçenlerde evlendikten hemen sonra eşinden boşanan bir adamın hikayesini okudum. Adamla evlenene kadar sürekli makyajlı dolaşan ablamız, düğünden sonra damadımızı şoka uğratıyor desek yeridir. Haliyle damat, ablamızı boşuyor. Ablamıza mı üzülsem, damada mı bilemedim… Konudan uzaklaşmadan devam!
Makyajdaki en son adım olan Strobing’i en son yapmalısın. Uygulayacağın bölgeleri önceden belirlemeli ve belirginleştirmek istemediğin noktalar için matlığı korumalısın.