Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SP’DEN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

SP’DEN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

ABONE OL
20 Aralık 2019, 11:03:11

Saadet Partisi (SP) Tokat İl Başkanı Bilal Metehan Aydın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bilal Aydın’ın gündeme ilişkin değindiği başlıklar özetle şöyle oldu:

“Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin öncülüğünde Ankara’da Müslüman Topluluklar Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. Bu yıl 28.’si düzenlenen toplantının teması; barış, adalet ve merhamet idi! Toplantı İslam dünyasından gelen kıymetli isimler ile icra edildi ve verimli bir şekilde son buldu. Bu vesile ile İslam dünyasının ve bütün insanlığın ihtiyacı olan barışın tesisi, adaletin kamil manada işlemesi ve merhametin kalplerde canlanması için bütün gayretimizle çalışacağımızı bir kere daha vurgulamış olduk.

İnanıyorum ki İslam ülkelerinin sorunlarını ancak İslam ülkeleri çözecektir. Bu sebeple gelinen noktada D8’in önemi bir kere daha açık bir şekilde görülmektedir. Hedefimiz D8’in aktifleştirilmesi, D60’ların kurulmasıdır. Prensiplerimiz bellidir; Savaş ve çatışma değil barış, çifte standart değil adalet, tekebbür değil eşitlik, sömürü değil adil paylaşım, baskı ve tahakküm değil insan haklarıdır.

LİBYA’DA YAŞANAN HADİSELER

Gündemimize dış politika ile devam etmek istiyorum. Malumunuz olduğu üzere Libya’da yaşanan hadiseleri hep birlikte takip etmekteyiz. Biz Libya’da yaşanan krizin son bulmasını, barışın sağlanmasını canı gönülden istiyoruz. Bunun yanı sıra Libya ile aramızdaki her türlü ilişkinin geliştirilmesini candan desteklemekteyiz. Hükümetin bu şartlar altında almış olduğu Libya’ya destek kararının da doğru bir karar olduğu kanaatindeyiz. Çünkü Libya’da bugün BM tarafından kabul edilen meşru bir hükümet bir de ona karşı direnen asker kökenli birisi var. Batılı bazı ülkeler bu kişin arkasında durduğunu ilan ediyorlar, lakin biz meşru hükümetin desteklenmesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bunu söylemeyi de bir vazife olarak görüyoruz.

İNCİRLİK NE ZAMAN KAPANACAK

Dış politika ile ilintili bir diğer konu başlığımız İncirlik Üssü ile ilgili Sn. Cumhurbaşkanı’nın yapmış olduğu açıklamadır. Sn. Erdoğan “İncirlik Üssü’nü gerekirse kapatırız” diyor. Biz kendisine buradan sormak istiyoruz; Irak bombalanmış, Suriye tarumar edilmiş, askerlerimizin başına çuval geçirilmiş, 15 Temmuz hadisesi yaşanmış, terör örgütlerine binlerce tır silah verilmiş. Bunca yaşanan hadiseye rağmen İncirliğin kapanması için daha başka ne yaşanması gerekiyor? Kendisi bize bunu açıklarsa memnun oluruz! Bu vesile ile ABD’nin son zamanlarda ki Türkiye karşıtı politikalarını, özellikle Ermeni soykırımı iddiasını tanıyan kararını şiddetle kınıyoruz.

DİKKAT!  YAZARIMIZ OSMAN BAŞ’A TÜRK DÜNYASI KÜLTÜRÜNE HİZMET ÖDÜLÜ

DOĞU TÜRKİSTAN

Uygurlara uygulanan korkunç işkenceleri de tekrar gündeme getirmek istiyorum. Bir soykırım meydana geliyor. Bir soyun düşüncesinin, medeniyetinin, inancının tamamen tahrif edilmesi gündemde. Türkiye’de bazı akl-ı evveller Çin’in Uygurlulara ne kadar yumuşak davrandığını iddia ediyorlar. Bunlar da Cumhurbaşkanı’nın danışmanları. Gel de bu işin içinden çık!

Tabi sorunumuz sadece bu değil. Hala Akdeniz’de ne olacağı belli değil. Ege’de adalarımız gitmiş kimse gündeme getirme ihtiyacı duymuyor. İran’a karşı ambargo uygulanıyor, İran’ın yanında duramıyoruz. Yemen, Sudan, Somali karma karışık… Biz bu ülkelere bakıp sadece temennilerde bulunabiliyoruz ileriye gidemiyoruz.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret görüşmelerinde üç kademeli zam önerisi gündeme geldi. Hafif işte çalışan adam fazla çalışmadığı için karnı az doyar. Orta yoğunlukta çalışan bir işçi daha az yemeğe ihtiyaç duyarlar. Ağır işte çalışan işçi yorulur o fazla para alabilir teklifi yapıyorlar. Yahu bu ücret insan başı belirlenmez, çoluk çocuğunun ailesinin karnın doyması hesap edilmelidir. 2200 lira asgari ücret belirlemek demek insanları açlığa mahkûm etmek demektir. TUİK iktidarın politikalarına kılıf hazırlamakta devrim yaptı adeta. Gerçeklerle alakaları yok! Milletin kafasını karıştırarak karnını doyuracağını zannediyor.

Siz hangi hikâyeyi söylerseniz söylerin aç insanın karnı hikâye ile doymaz. Önünüze lütfen bir hedef koyun,10 yıl, 15 yıl deyin ki biz bu hedefe ulaşacağız. Her yıl asgari ücreti enflasyonun üzerinde bir artışla hesap edeceğiz deyin!

EYLÜL AYI İŞSİZLİK RAKAMLARI

Ekonomimizin acı bir gerçeği de işsizlik. Eylül ayı işsizlik rakamları açıklandı, rakamlar hiç iç açıcı değil.

-İşsizlik geçen yıla nazaran 2.4 puan artışla %13.8 oldu.

-İşsiz sayısı 817 bin kişilik artışla 4.5 milyonu aştı.

-İstihdam 1.7 puan azalış ile %46.1’e düştü.

-Genç işsiz oranı 4.5 puan artışla %26.1‘e yükseldi!

DİKKAT!  Helvetia Transporte: Sürdürülebilirlikle Yeniden Şekillenen Nakliyat Dünyası

İktidar ekonomimiz uçuşa geçti diyor, ekonomi şuan öyle bir uçtu ki iniş yapacak yer bulamıyor! Kâğıt üzerinde ekonomiyi düzelttiklerini sanıyorlar fakat milletimizin canı yanıyor, gerçeklerden haberleri yok! Bir kere zihniyetiniz tamamen yanlış. Bu zihniyet ile ekonomiyi düze çıkarmanız mümkün değil. Türkiye’nin bugün topyekûn bir zihniyet değişimine ihtiyacı var. Bu zihniyet değişimi sağlanmadıkça ülkemizin geleceğe emin adımlar atması mümkün değil. Biz Saadet Partisi olarak bu konuda üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Yeter ki milletimizin huzuru ve refahı sağlanabilsin.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet