Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Solenoid Vana Nedir? Ne İşe Yarar?

Solenoid Vana Nedir? Ne İşe Yarar?

ABONE OL
22 Eylül 2022, 16:05:42

Ülkemizde teknoloji ilerledikçe birçok faaliyet ve alanda genişlemeye devam etmektedir. Özellikle bu alanlarda elektro manyetik olarak bilinen vana geliştirilmektedir. Bu elementler endüstriyel alanlarda otomasyon sisteminin vazgeçilmez elemanları ve parçası olarak bilinmektedir. Özellikle elektrik enerjisi ile birlikte çalışan gaz su buhar hava gibi akışkanların kontrollü bir şekilde geçmesini sağlayabilecek olan vana olarak nitelendirilmektedir. Sıcaklık açısından bakıldığı takdirde sıcaklıkları 150 santigrat dereceden düşük olabilecek şekilde akışkanlar geçmektedir.

Denetimli olarak geçtiği için herhangi bir problem ya da sorun yaşanmamaktadır. Bir bobine sarılarak elektrik akımını doğru bir şekilde üretip uygulattığı için de elektriksel sinyale karşı aldığı giriş kanalları sayesinde akışkanların direkt olarak çıkışını sağlamaktadır. Düşük ya da yüksek olabilecek doğru veya alternatif bir şekilde gerçekleşen akımlar sayesinde anma değerleri otomatik olarak belirlenmektedir.

Bobin içerisinde bulunabilecek olan demir nüveler sayesinde diyagramlar normalden aşağı doğru bir yer ile birlikte bastırılarak çalıştırılmaktadır. Bunlar doğru ve düzgün bir şekilde bobin içerisinde sarmal yardımıyla çalışmaktadır. Bunun yanında hareket ettiğinde akü çizgileri otomatik olarak pistona elektromıknatıs görevi görerek işlem yapmaktadır. Giriş çıkışları doğru bir şekilde takip ederek vana ok yönünde hareket edebilmesi için her şeyi yapmaktadır.

Selenoid Vana Nerelerde Kullanılmaktadır?

Açık ya da kapalı olacak şekilde sistemlere düzgün bir boyutta uygulanmaktadır. Ortam giriş noktasından başlayarak çıkışa doğru gitmeden piston engelini aşarak hareket etmektedir. Bu sistemlerin esas büyük ve kontrol noktaları piston olarak bilinmektedir. Sistemler günlük hayatımızda çamaşır makinesi ya da bulaşık makinesi içerisinde su alacak ya da boşaltma sistemlerini sağlayacak boyutta hazırlanmaktadır.

Bunda da otomatik musluklar ve soğutucu sistemleri devreye bunların yanında son yıllarda bahçe sulamalarda ya da merkezi ısıtma sistemlerinde de kullanılmaktadır. Sıcak suyun hareketini dengeleyerek endüstriyel ya da gündelik kullanımlarda kullanılmaktadır.

DİKKAT!  Sancılar…

Selenoid Vana Fiyatlandırmaları Ne Kadardır?

Bu vana 3 yol ile tercih edilmektedir. Her birinin tercih edilme koşulları ve aralıkları farklı olmaktadır. Fiyatlandırmalar bu boyutta belirlenmektedir. Fiyatlara bakıldığı takdirde birçok alanda akışı dengelemektedir. Otomatik olarak sistemin kapanmasını sağlayarak sistemde kullanılmaktadır. Fiyat açısından uygun boyutlarda satışları olabilmektedir.

Solenoid vana fiyatları hakkında bilgi almak için https://smstork.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet