Dolar 32,3533 0.31%
Euro 35,1467 -0.05%
Gram Altın 2.308,32 1,35%
Çeyrek Altın 4.167,00 0,14%
Yarım Altın 8.065,00 0,12%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Size de konveyör gerekiyor mu? Konveyör olmadan olur mu?

Size de konveyör gerekiyor mu? Konveyör olmadan olur mu?

ABONE OL
16 Ağustos 2022, 15:02:31

Konveyör sistemlerinin hangi sektörlerde kullanılabileceği hakkında merak edilenleri, konveyör sistemleri üretiminde lider markalardan birisi olan Ekonn Konveyör Sistemleri genel müdürü hakan Ertav cevaplıyor. Sizin de bu donanımlara ihtiyacınız olup olmadığına karar verebilmeniz için önemli bilgiler bu sayfada sizi bekliyor.

Konveyör Hangi Sektörlerde Kullanılır?

İmalat sürecinin can damarı denilen konveyörler, üretim hızı ve maliyet söz konusu olduğunda adeta hayat kurtarır nitelikte diyebiliriz.
Öyle ki konveyör sistemleri otomasyon sistemleri ile birlikte ilerlediğinden, sonsuz bant sistemlerine tabidir.
Peki, bu ne demek?
Dilediğiniz uzunlukta bantlarla taşıma – nakliye sürecini kolayla yapabildiğiniz, korkunç transfer sürelerinden tamamen uzak ve insan gücüne neredeyse hiç ihtiyaç duyulmadığı konveyör sistemleri sayesinde hemen her alanda kullanıma uygundur. Konveyör Hangi Sektörlerde Kullanılır? Sorusu da beraberinde gelmiyor değil.
Konveyör sistemleri, otomotiv ve baskı sektöründe oldukça yaygınken inşaat ve madencilik sektöründe de tercih listesinde yer almakta.
Paketlemeden hazır gıdaya, sağlıktan kimyasala ve kıymetli cevherlerin çıkarılmasında dahi kullanılan konveyörler, hem işçilik maliyetini minimuma indirirken hem de zamandan tasarruf yapılmasının önünü açıyor.
Temelde görevi aynı amaca hizmet etse de, sistem ve otomasyon açısından farklılık gösterirler.
Tam da bu bağlamda Konveyör Hangi Sektörlerde Kullanılır? Sorusu yerine kullanım fonksiyonları ile ömürlerini dikkate almak daha doğru olacaktır.
Üretim yapılan bir malın veya ürünün belirli noktalara süratle transferini yapmaya yarayan konveyörler, yürüyen bant mekanizmasına sahiptir. Böylelikle kolay ve pratik şekilde nakliye süreçleriniz tamamlanmış oluyor.

Konveyör Sistemlerinin Önemi Nedir?

Devamlı aktarım – nakliye yapan bir işleyişiniz varsa, sürecin olduğundan daha hızlı olmasını ve insan gücünü en minimal seviyeye düşürmek isteyenlerdenseniz; konveyör sistemleri tam size göre!
Haliyle Konveyör Sistemlerinin Önemi Nedir? Sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz.
Konveyör sistemleri, bünyesinde ki makara sistemli motor gücü sayesinde çekim gücü sağlanabiliyor.
Bantlı konveyör sistemlerinin iletkenlik uzaklığı 1000 metreye kadar çıkabilirken, kül – un ve taş, tarım ve inşaat alanlarında taşıma kolaylığı sunmakta.
Konveyör Sistemlerinin Önemi Nedir? Listesine kolaylıkla çelik balatları sayesinde uzak alanlarda rahat kullanım avantajı sağladığını, düşük enerji kullanımı ile ekonomik oluşunu ve bant sistemlerinin aşırı bir yıpranma olmadığı sürece 5 yıla dek kullanım ömrü olduğunu ekleyebiliriz.
Özellikle ağır veya hacimli nesnelerin taşınmasını içeren uygulamalarda kullanışlı olan konveyör sistemleri, iki bant arası sonsuz tamburlar ile desteklendiğinden otomasyon sistemleri ile birebir entegre edilmesi sonucu yüksek verimlilik sağlamaktadır.
Ciddi manada iş yükünü azaltan, markalara hem fonksiyonel hem de sürat açısından kolaylık – bütünlülük sağlayan, alanında zengin içeriğe sahip olarak hemen her sektörde kullanılan konveyör sistemleri; son teknolojiye tam uyumlu olarak üretilmekte, hem iç pazarda hem de dış ülke bazında ithalat – ihracat süreçleri devam ettirilmekte.
Bugün 2022 dünyasında gelinen noktaya bakıldığında hızlı aksiyon almak ve iş yükünü en azar indirgemek için işverenler çeşitli yöntemler üretmekte ve birçoğunu ya ekonomik olarak ya da istihdam nedeniyle hayata geçirememekte.
Konveyör sistemleri ise, ekonomik oluşunun yanı sıra az insan gücüne duyduğu ihtiyaç ile ön planda kalmayı sürdürüyor.

DİKKAT!  TOKAT TİCARET BORSASI'NDAN 800 ÖĞRENCİYE BOT YARDIMI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri