Dolar 32,3403 0.24%
Euro 35,1088 -0.14%
Gram Altın 2.306,40 1,27%
Çeyrek Altın 4.165,00 0,10%
Yarım Altın 8.062,00 0,09%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ŞEHİT TEĞMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİT TEĞMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ABONE OL
18 Ocak 2020, 09:58:32

Suriye’nin Tel Abyad bölgesinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Sinan Bilir (29) memleketi Tokat’ta düzenlenen törenle toprağa verildi.

Suriye’nin Tel Abyad bölgesindeki Saluk Atik meskun mahallinde meydana gelen patlamada şehit olan 3 askerden biri olan 29 yaşındaki Piyade Teğmen Sinan Bilir memleketi Tokat’ta düzenlenen törenle toprağa verildi.

Nevriye ve Bahattin Bilir çiftinin 4 çocuğundan biri olan ve Suriye’nin Tel Abyad ilçesinde Saluk Atik köyünde meydana gelen patlamada şehit olan Piyade Teğmen Sinan Bilir’in cenazesi Şanlıurfa’daki törenin ardından askeri uçakla memleketi Tokat’a getirildi. Tokat Havaalanı’nda şehidi il protokolü, eşi Sibel Bilir ve yakınları karşıladı. Şehit Sinan Bilir’in Türk bayrağına sarılı tabutu uçaktan alınıp, Tokat Belediyesine ait cenaze aracına götürülürken, yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin cenazesi helallik alınması için Mahmutpaşa Mahallesindeki baba evine getirildi. Edilen dualar ve alınan helallik sonrasında şehidin naaşı Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Şehidin abisi Ahmet Bilir, kardeşinin tabutuna sarılara gözyaşı döktü. Şehidin otizimli kardeşi Aşkın Bilir’e ise yetkililer ağabeyinin resmini gösterdi. Cuma namazı sonrası İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin kıldırdığı cenaze namazına Adelet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Yücel Bulut, Kadim Durmaz, 5’inci Piyade Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Aykut Tombul, 48’inci Piyade Alay Komutanı Albay Ayhan Ocak, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, siyasi parti temsilcileri, şehidin ailesi ile birlikte yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Cenaze namazının ardından Şehit Piyade Teğmen Sinan Bilir Erenler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şehit Teğmen Sinan Bilir’in geçen yıl Ağustos ayında babasını kaybettiği, 2 ay önce ise mevlit için Tokat’a geldiği öğrenildi. Bilir’in Sibel Bilir ile nikah yaptığı, yaz aylarında düğün hazırlığında olduğu kaydedildi.

DİKKAT!  TOGÜ'DE DESTEK PROTOKOLÜ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri