Dolar 32,6079 0.27%
Euro 34,7875 0.29%
Gram Altın 2.417,84 -0,62%
Çeyrek Altın 4.195,00 0,00%
Yarım Altın 8.569,00 0,00%
Tam Altın 16.619,70 -2,39%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Sancaktepe Belediyesi Toplu Açılış Töreni Gerçekleşti

Sancaktepe Belediyesi Toplu Açılış Töreni Gerçekleşti

ABONE OL
25 Şubat 2021, 23:38:10

Sancaktepe Belediyesi Toplu Açılış Töreni, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımları ile gerçekleşti.

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kadın Aile Merkezi, Abdurrahmangazi Mahallesi Çocuk Kreşi, İnönü Mahallesi Ömer Seyfettin Kültür ve Bilgi Merkezi, Meclis Mahallesi Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kültür ve Bilgi Merkezi ile Çocuk Kreşi düzenlenen törenle açıldı.

Sancaktepe Belediyesi Kadın Aile Merkezi’nde düzenlenen toplu açılış törenine;  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İl ve İlçe Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ile ilgili birimlerin müdürleri ve personelleri katıldı.

Kuran’ı Kerim tilavetinin yapılması ile başlanan törende Bakan Selçuk, Vali Yerlikaya ve Belediye Başkanı Döğücü katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdiler.

Bakan Selçuk: “Her Şey Çocuklarımızın Yüzündeki Bir Tebessüm İçin”

Bakan Selçuk konuşmasında; “Bugün, burada çok güzel bir açılış için bir aradayız. Kültür ve birikimimizi gelecek kuşaklara aktarmak için buradayız. Kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla tüm bireylerin içinde huzur duyacağı en önemli kuruluş ailedir. Dolayısıyla aile kurumunu desteklemeyi sağlayan bütün hizmetleri çok önemsiyoruz. Aileye değerin, Türkiye’ye değer olduğunu söylüyoruz.

Bugün burada açılışını yaptığımız kreşlerimizde; en iyi şekilde eğitim alacak çocuklarımız geleceğin mimarları, doktorları, öğretmenleri olarak devletimize ve milletimize hizmet edecekler. Türkiye genelinde 23 milyon çocuğumuz var. Hem Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız hem de Milli Eğitim Bakanlığımız olarak okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Her şey çocuklarımızın yüzündeki bir tebessüm için diyoruz.” diye konuştu.

“Bugün de inşallah bu güzel kuruluşlarımızı açarak Sancaktepe’mize çok güzel hizmetler kazandıracağız.’’ diye ekleyen Bakan Selçuk, tekrar güzel hizmetler için buluşmak temennilerinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

DİKKAT!  KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE İL EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR

Vali Yerlikaya: “Kadın Elinin Değdiği Her Yerde; Nezaket, Zarafet ve Bereket Var”

Vali Yerlikaya, konuşmasında Sancaktepe’nin 2008 yılında ilçe olduğunu hatırlatarak nüfusunun 500 bine yaklaştığını söyledi.

Kuruluşların açılışında bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Yerlikaya; “13 yılda Sancaktepe’de 428 milyon lirayı aşan, 64 kamu hizmet ve yatırım projesi tamamlandı. İlçemizdeki okul sayımız 40’tan 165’e, derslik sayımız ise 1.053’ten 2 bin 833’e çıktı. Yeni okul yatırımlarımız devam ediyor, devam edecek. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde açılan 432’si yoğun bakım olmak üzere; 1008 yatak kapasiteli Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanemiz sağlıkta ulaştığımız zirvenin güzel bir eseri oldu.” diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın iyi gün kötü gün demeden her vatandaşın yanında yer aldığına dikkat çeken Vali Yerlikaya; “2020 yılında Bakanlığımızca ilimize sağlanan imkân ve hizmetlerden; evde bakım, engelli bakım ve yaşlı bakım merkezlerimizden 76.661 vatandaşımız yararlanmakta. 163 farklı merkezde 2 bin 482 çocuğumuza koruma ve bakım hizmeti veriyoruz. İhtiyaç sahiplerine 272 milyon 300 bin lira Sosyal Ekonomik Destek ödemesi yapılırken, bu güne kadar 3 bin 486 şehidimizin yakını kamuda istihdam edildi.” dedi.

Bakanlık koordinasyonunda, “Sosyal Koruma Kalkanı” kapsamında İstanbul’da 15 milyarı aşkın destek ödemesi yapıldığının altını çizen Vali Yerlikaya, “Kadın elinin değdiği her yerde; nezaket var, zarafet var, bereket var, Ülkemizde insana, topluma, sosyal ve toplumsal hayata en güzel hizmetlere vesile olan Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendi’nin, Şehrin Emini olarak; kadın elinin değdiğini hizmetlerinde gördüğümüz Sancaktepe Belediye Başkanımız Sayın Şeyma Döğücü’nün, vefakâr, cefakâr, üretken ve çalışkan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü şimdiden kutluyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

Vali Yerlikaya, açılışın ilçe halkına ve İstanbul’a hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

DİKKAT!  TOKAT'TA TARIM KAMPÜSÜ KURULUYOR

Belediye Başkanı Döğücü ise Sancaktepe’nin Osmanlı Dönemi’nde geleceğe açılan ilk kapı olma özelliğini taşıdığını belirterek “Sancaktepe’yi daha görünen, duyulan ve tanınan bir ilçe haline getirmek için çabalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Törende; Belediye Başkanı Döğücü, Bakan Selçuk ve Vali Yerlikaya’ya hediye takdim etti.

Tören, açılış kurdelelerinin canlı bağlantı ile kesilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kaynak : https://guclumanset.com/sancaktepe-belediyesi-toplu-acilis-toreni-gerceklesti/1276/

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet