Dolar 32,5183 -0.1%
Euro 34,7972 -0.21%
Gram Altın 2.420,12 -0,41%
Çeyrek Altın 4.105,00 -1,04%
Yarım Altın 8.334,00 -1,03%
Tam Altın 16.264,04 -0,79%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Şalgam Suyunun Tuzu Nasıl Azaltılır?

Şalgam Suyunun Tuzu Nasıl Azaltılır?

ABONE OL
21 Ocak 2023, 01:59:59

Şalgam suyu; şalgam bitkisinden elde edilen, turşu suyuna benzerliği ile bilinen bir içecektir. Evde de yapılmaya başlanan şalgamın tuz miktarı genelde fazla olmasından dolayı kişileri rahatsız edebildiğinden tuzu azaltılmak istenebilir. Böyle bir durumda kullanabileceğiniz birkaç yöntemin bulunduğunu hatırlatmak isteriz.

Şalgam Suyunun Tuzu Nasıl Azaltılır?

Şalgam suyu ülkemizde tüketimi oldukça fazla olan ve yine vücudumuza oldukça faydalı bir içecektir. Tuzunun nasıl azaltılacağına gelirsek;

1-)Lahana İle Azaltmak

Bu yöntemde yapılması gereken aslında oldukça basittir. Öncelikle şalgam suyunu bir tencerenin içine boşaltın. Şalgamın miktarı kadar da lahana atın içine ve bekletin. Tabii ki lahananın yıkanmış ve suyunun süzdürülmüş olduğuna emin olmanız gerekmektedir.

Bu bekleme sırasında ara ara şalgamın tadına bakarak tuz miktarını kontrol edin ve dilediğiniz tuz miktarına ulaşıncaya kadar bekletebilirsiniz. Şalgamı bu şekilde bekletmiş olduğunuz alanda çok önemlidir. Buzdolabına koymanıza gerek olmadığını hatırlatmak isteriz. Çok sıcak olmayan, kuru ve güneş ışığı almadığına emin olduğunuz bir alanda 1 gün kadar bekletebilirsiniz.

2-)Soğanlı Sirke Suyu İle Azaltmak

Bu yöntemde ise esas malzememiz soğan ve sirkedir. Burada yapacağımız uygulama, öncelikle soğanların kabuklarını soyup sirkenin içinde koyup bir süre bekletmeniz gerekiyor. Soğan ile sirkenin karıştığından emin olduktan sonra soğanları çıkarıyorsunuz ve hazırlamış olduğunuz bu karışımı şalgam suyuna ilave ediyorsunuz. Yaklaşık olarak 3 haftanın sonunda şalgamınızın tuzunun hafiflediğini göreceksiniz.

Üst maddede yazdığımız gibi burada da şalgamın saklandığı alana bilhassa dikkat etmelisiniz. Haftada bir ya da iki kez şalgamın tadını kontrol etmeniz gerekmektedir. Sakladığınız yerin ise güneş ışığından uzak, çok serin olmayan ve kuru bir yer olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Şalgamın İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

  • Şalgamın en ünlü faydalarından biri bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.
  • Antioksidan barındırdığı için kanser hücrelerinin yayılmasını önlemektedir. Aynı zamanda kanser hücreleri iyi hücreleri de dönüştürebildiği için bu durumu da önlemektedir.
  • Şalgam suyu tokluk hissi verdiğinden aşırı kilo alımının da önüne geçmektedir. Bu amaçla kilo vermede büyük bir rol oynamaktadır.
  • Hücrelerin yenilenmesini sağlar. Bundan dolayı da ciltte beliren yaşlılık belirtilerinin, göz sağlığının bozulmasının büyük oranda önüne geçmektedir. Daha dinç bir görünüme sahip olmanızı sağlamaktadır.
  • Eğer genetik olarak ailede şeker hastaları var ise sizde oluşumunu önlemek için şalgam tüketebilirsiniz. Şalgam suyu şeker hastalığının oluşmasını önlemektedir.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
DİKKAT!  Hafif Kısır Tarifi

Şalgam Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Öncelikle her şeyin fazlasında olduğu gibi şalgam da fazla tüketildiğinde midede ağrılara yol açabilmektedir.
  • Genelde tuz oranının yüksek olmasından dolayı yüksek tansiyon sahibi kişilerin tüketmesi önerilmemektedir. Aynı şekilde yine tuz miktarından dolayı ödem yapabilmektedir.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet