Dolar 32,5568 0.02%
Euro 35,0361 0.43%
Gram Altın 2.429,41 0,26%
Çeyrek Altın 4.131,00 0,27%
Yarım Altın 8.388,00 0,27%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ŞABAN CEYLAN, MADDE BAĞIMLILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

ŞABAN CEYLAN, MADDE BAĞIMLILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

ABONE OL
12 Ocak 2023, 11:53:34

Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan, okullarda sadece öğretmen atamasının değil, aynı zamanda memur ve hizmetlilere de ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Ceylan, “Bu hizmetleri üretemeyen okullarda öğretmenler, idareciler ve öğrenciler mağdur olmaktadır. Bu nedenle, madde bağımlılığı üzerine önemli politikalara ihtiyacımız var. Madde bağımlılığı şu anda Türkiye’de en büyük belalardan birisidir” dedi.

Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan ve yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Tokat basınını sendika binasında bir kahvaltı sofrasında ağırladı. Tokat yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelindi ve gazeteciler Tokat’da devam eden eğitim yatırımları üzerine sorular sordu. Ceylan sendika olarak faaliyetlerinden bahsederek gazetecilerin sorularını cevapladı. Ceylan’ın konuşmasında dikkat çeken en önemli başlıklardan biri madde bağımlılığı oldu. Ceylan 2023 yılında 100 bin öğretmen ataması beklediklerini belirtti ve aynı zamanda okullarda memur ve hizmetlilere de ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Ceylan, “Bu hizmetleri üreteyemeyen okullarda öğretmenler, idareciler ve öğrenciler mağdur olmaktadır. O nedenle madde bağımlılığı üzerine önemli politikalara ihtiyacımız var. Madde bağımlılığı şu anda Türkiye’de en büyük belalardan birisidir” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Ceylan, “Tokat ve Türkiye’de bulunan konumunuz itibariyle, tüm meslek gruplarının Türkiye için hizmet eden meslek gruplarının sesi olarak, gelecek inşa edilmesinde hizmet veren bürokrasinin, devletin tüm yapılarının ve devleti devlet yapan sivil toplumların önemli bir sesi olarak duruşunuz, söyleminiz ve hareket kabiliyetiniz bizim için son derece kıymetlidir. Biz burada işlerimizi yürütürken, Türkiye Cumhuriyetinin genel ve ulusal arenadaki konular üzerine duruşumuzla, söylemlerimizle ve oluşturduğumuz politikalar ve hareket kabiliyetlerimizle Türkiye Cumhuriyeti ile uyumlu bir yaklaşım içerisinde olma iradesindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdim edilen, devletimizin tüm birimleri tarafından dünyaya deklare edilen tüm politikalar üzerine kıymetli hayalleri o yüz yıl tanımı içerisinde görmekteyiz. Bu konular üzerinde istikametimiz tam olarak belli olmuştur. O doğrultuda çalışacağız. Bunun eğitim ayağında bize düşen görevleri dört dörtlük yapacağız.” dedi.

DİKKAT!  TURHAL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

BAKAN ÖZER VE GENEL BAŞKAN ALİ YALÇIN ŞEHRİN YETİŞTİRDİĞİ İKİ GÜZİDE İNSAN

Milli Eğitim Bakanı Mamut Özer ve Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın Tokatlı olmasının şehre yeterli avantajı sağlayıp sağlamadığı noktasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şaban Ceylan, “Şehrimizin yetiştirdiği iki tane güzide insan Milli Eğitim Bakanı Mamut Özer ve Ali Yalçın memlekete hakikaten hizmet eden şuanda Türkiye’de en çok konuşulan iki isimden birer tanesi.Ben onların bütün çalışmalarını gözlemlemek zorunda olan bir yapıyım. Sayın Bakana son burada da bahsi geçen tüm konularda son derece kıymetli çalışmaları olduğu gibi; Şuanda 180 tane okulun 1-2 yıl içerisinde Tokat’a teslim edileceği bir aralıkta Sayın Bakanın Tokat’a faydalarını söylemekle günümüzü geçirsek samimi söylüyorum karşılayamayız. Bu iki insana daha fazla nasıl bir sorumluluk yükleyelim , Tokat olarak bundan nasıl faydalanalım sorusu son derece kıymetli. Eğitim alanında bina, derslik problemimiz 1 yıl içerisinde bitmiş olacak. Hiçbir problem yaşamayan bir şehir olacağız. Hali hazırda problemli tüm şehirlerle kıyaslandığı zaman bile çok iyi durumdayız. Şuan Türkiye’deki ikili eğitim yapma oranıyla alakalı yüzde 30’ları bulan okullarımız var ama şehrimizde bu oran yüzde 8. Yani ikili eğitim en büyük korkumuzdur. Eğitimci olarak. Bu manada bundan kurtulmuş bir noktadayız. İkinci kısmı eğitimin en önemli eksiklerinden biri eğitimcilerin kıymetlendirilmesi. Bu konuda da yeni politikalara ihtiyacımız olduğu kesin. Çünkü çuvalın ağzı açıldığı zaman yapılmış olan metrekare binalara, derslik adetlerine bakan akıl aslına bakarsanız eksik akıl oluyor. Burada eğitimcinin eğitimini, onun ücretlendirilmesini, çalışma ortamlarının iyileştirilmesini hesap etmek zorundadır. Bu doğrultuda Ali Yalçın ve Mahmut Özer beyler karşılıklı anlaşabildikleri sürece bu konularla ilgili çok güzel hizmetler yapacakları kesindir.”

DİKKAT!  Torunu, Seyit Onbaşı’nın Hayat Hikayesini Anlattı

MADDE BAĞIMLILIĞI ŞUAN TÜRKİYE’NİN BAŞINDAKİ EN BÜYÜK BELALARDAN BİRİSİDİR

Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan, okullarda öğretmen, idareciler ve öğrencilerin mağdur olmasına neden olan hizmetlerin üretilmemesi problemine dikkat çekti ve madde bağımlılığının Türkiye’nin en büyük belalarından birisidir. Ceylan, “Bu hizmetleri üretemeyen okullarda öğretmenle, idareciler ve öğrenciler mağdur olmakta. O doğrultuda madde bağımlılığı üzerine çok önemli politikalar var. Önemli desteğe ihtiyacımız var. Madde bağımlılığı şuan Türkiye’nin başındaki en büyük belalardan birisidir. Sosyal medya bağımlılığı artık ikiye düşmüştür. Bu konudaki kayıplarımızı telafi edebilecek yeni yaklaşımlar var farklı alanlarda çalışmalarımız yine olacak inşallah” dedi. Ceylan aynı zamanda meslek lisesi öğrencilerinin şehir yukarısında da bir okula ihtiyacı olduğunu söyledi. Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Mahmut Delen de gazetecilerle faaliyetler hakkında bilgi paylaştı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet