Dolar 32,5848 0.19%
Euro 34,9103 0.67%
Gram Altın 2.439,28 0,26%
Çeyrek Altın 4.162,00 -0,79%
Yarım Altın 8.451,00 -1,38%
Tam Altın 16.393,79 -1,36%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
REKTÖR ŞAHİN’DEN ORDU ÜNİVERSİTENDE KONFERANS

REKTÖR ŞAHİN’DEN ORDU ÜNİVERSİTENDE KONFERANS

ABONE OL
07 Aralık 2019, 11:08:04

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Ordu Üniversitesi öğrencilerine “beynin sırları ve etkili düşünme yöntemleri” konulu konferans verdi.

Program öncesi Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette her iki üniversite arasında yapılabilecek iş birlikleri, araştırma ve projelere dair fikir alışverişinde bulunuldu. Rektör Şahin, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’a Tokat’a ait ceviz sandık ve tablo takdim etti.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kritik Analitik Düşünme ve Sosyal Gelişim Kulübü tarafından düzenlenen konferansta Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, beyin hücrelerinin uyarıldığı müddetçe gelişeceğinin altını çizdi. Farklı düşünmenin beyin hücrelerine olumlu etkisi olduğunu belirten Rektör Şahin, “Hücreler uyarıldığı müddetçe gelişir, sinir hücrelerini kullanmayı bıraktığımızda hücreler kendisini beklemeye alır, hala kullanamıyorsa kendisini imha eder ve ölür. Bir insan farklı düşündükçe, farklı eylem yaptıkça sinir hücreleri arasındaki bağ artar. Beynimizi iyi kullanıyorsak beyin hücrelerimiz gelişime devam eder aksi takdirde hücrelerin ölümü gerçekleşir ve ilerleyen zamanlarda beyin çökmeye başlar. Bunun için hayat tarzımızı değiştirmemiz gerekir. Örneğin yeni bir dil ya da başka bir yönde yazılan alfabe öğrenmek beynin gelişimi açısından son derece önemlidir. Beynimizi köreltmek veya keskinleştirmek bizim elimizde” dedi.

Konferans sonrası Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz tarafından Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e plaket, hediye ve çiçek takdiminde bulunuldu.

DİKKAT!  Seçim
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet