Dolar 32,3779 0.17%
Euro 35,0114 -0.22%
Gram Altın 2.326,11 0,25%
Çeyrek Altın 4.180,00 -0,29%
Yarım Altın 8.138,00 0,28%
Tam Altın 15.975,60 1,87%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
RAMAZAN AYINDA SU TÜKETİMİNE DİKKAT

RAMAZAN AYINDA SU TÜKETİMİNE DİKKAT

ABONE OL
27 Mayıs 2019, 07:03:21

Ramazan ayında su tüketimine dikkat edilmesi çok büyük önem taşıyor. İftar ve sahur arasında ki zamanda vücudun kaybettiği suyun telafi edilmesi için en az 2 ile 2,5 litre su tüketilmesi gerekiyor.

Ramazan günlerin uzun olduğu yaz aylarına denk geldi, dolayısıyla aç kalma süresi arttı.  Havaların da ısınması ile birlikte sıcak günlerde aşırı terleme nedeniyle vücut çok daha fazla su kaybediyor. Oruç tutan bireylerin yeterli miktarda su tüketmelerinin önemine dikkat çeken diyaliz hastası Turan Melek, “Yaklaşık 18 saat su tüketilmiyor, onun için iftar ile sahur arasında en az 2 litre su tüketmeli” dedi.

SU ÇOK ÖNEMLİ

            Su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan diyaliz hastası Melek, “Su çok önemli, oruç tutan kişi yaklaşık 18 saat su tüketemeyecek onun için iftar ile sahur arasında en az 2 litre su tüketmeli. Normalde günde 2-2.5 litre su içilmeli. Oruç tutan kişi güneş altında çalışacaksa tüketeceği su miktarı 3 litreyi bulabilir. İftar ile sahur arasında yaklaşık 7 saatlik bir süre var ki bunun bir kısmı da uyku ile geçiyor. Onun için de bu süre iyi değerlendirilmeli, iftar ile sahur arası muhakkak 2 litre su tüketilmeli birçoğu çay meşrubat şeyleri suyun yerine geçtiğini ve bunları tükettiklerinde ise yeterli su ihtiyaçlarını sağladıklarını sanıyorlar. Uzmanlar ise bunun suyun yerine geçmeyeceğini söylüyorlar. Ülkemizde yaklaşık yüz bine yakın diyalize giren hasta sayımız var ve ne yazık ki bunların yirmi bine yakını su içmemelerine bağlı olarak böbreklerinin iflas etmesiyle diyaliz makinesine bağlı yaşamlarını devam ettirmektedirler. Gelen misafirlerimize ve ya gittiğimiz misafirliklerde çay, kahve yerine önceliğimiz su ikramımız olsun” dedi.

RAMAZAN%20AYINDA%20SU%20T%C3%9CKET%C4%B0M%C4%B0NE%20D%C4%B0KKAT

BÖBREKLERİN ÇOK CİDDİ GÖREVLERİ VAR

            Böbrek sağlığının önemine değinen Melek, “Sağlığımıza dikkat etmeliyiz, özellikle de böbreklere çünkü böbreklerimizin vücudumuzda birçok görevi var. Böbreklerimizin ana görevlerini sayacak olursak vücudumuzdaki su dengesinde kan basıncı kontrolünde tuz ve potasyum minerallerinin kontrolünde asit–baz dengesinde rol oynayan ana organların başında gelir. Aynı zamanda birçok hormonunda sentezlendiği ana organlardan bir tanesidir. Örnek verecek olursak vitamin aktif hale böbrekte gelir kan yapımı için gerekli olan hormonun sentezi yine böbrekte gerçekleşir. Bu nedenle böbreğin hem vücuttaki su kan basıncı kontrolünde hem de birçok hormonu salgısında çok ciddi önemli görevleri var” şeklinde konuştu

DİKKAT!  BASIN MENSUPLARI TOPLUMUN VİCDANIDIR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri