Dolar 32,5682 0.06%
Euro 35,0210 0.45%
Gram Altın 2.421,97 -0,05%
Çeyrek Altın 4.121,00 0,02%
Yarım Altın 8.367,00 0,02%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Orijinal Toner Nedir? Neye Denir?

Orijinal Toner Nedir? Neye Denir?

ABONE OL
30 Ağustos 2022, 14:21:02

Toner dolumu yapılırken alıcılara genellikle iki seçenek sunulmaktadır. Orijinal toner ya da muadil toner fakat çoğu kişi bu dolum tanımlarının ne anlama geldiğini bilmemektedir. Fakat kullanılan cihazın daha uzun ömürlü olması için orijinal toner kullanılmalıdır. Peki orijinal toner nedir? Kullanımındaki önemli noktalar nelerdir? Bu soruların cevaplarını toner dolumu yapmadan evvel muhakkak bilmek gerekir.

Orijinal Toner Nasıl Anlaşılır?

Orijinal tonerler yazıcının ya da fotokopi cihazlarının orijinal marka üreticileri tarafından üretilen malzemedir. Örneğin HP marka cihazın tonerini HP fabrikası üretir. Cihaz üreticileri kesinlikle cihazlarda orijinal toner kartuş üretimini tavsiye etmektedir.

Orijinal tonerin gerçekten orijinal olduğunu anlamak için öncelikle üzerindeki zedelenme ve çizikler kontrol edilmelidir. Bunun yanında orijinal tonerlerin üzerinde marka tarafından konulmuş güvenlik etiketleri vardır. Bu etiketlerde kontrol edilmelidir.

Sahte Toner Nedir?

Cihazların orijinal markaları tarafından üretilmeyen bütün tonerler sahte muadil toner olarak adlandırılır. Bu ürünler piyasada oldukça çoktur. Biten orijinal toner yeniden doldurulup elde edilir. Ayrıca doldurulan bu tonerler genellikle üzerine sahte etiket basılıp satışa sunulur. Kalite olarak oldukça yetersizdir.

Muadil Toner Nedir?

Muadil tonerler yazıcının orijinal firmasının dışında üretilen yan sanayi ürünlere denir. Genellikle yurt dışında üretilir. Sahte tonere göre daha kalitelidir. Ancak orjinal toner kartuş kadar da iyi değildir. Fiyat konusunda orijinal tonere göre daha avantajlıdır.

Farkları Nedir?

İlk olarak bilinmelidir ki orijinal toner ve muadil toner kesinlikle aynı malzemeler değildir. Aralarındaki farklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Muadil tonerler laboratuvar ortamında orijinal tonerlerin ayrıştırılması sonucu oluşan malzemelerdir.
  • Muadil tonerler orijinal tonerlerden ucuz ve kalitesiz plastikten üretilmiştir.
  • Muadil tonerlerin dış ambalajı orijinal tonerden kalitesizdir. Ayrıca muadil tonerlerde güvenlik etiketi bulunmamaktadır.
  • Muadil toner fiyatları orijinal tonerlerden ucuzdur.
  • Muadil tonerlerin baskı kalitesi orijinal tonerlerden düşüktür.
DİKKAT!  EĞİTİM TOKAT PROJESİ HAFTALIK FAALİYETLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Ne Gibi Zararları Vardır?

Sahte ve muadil tonerlerin yazıcıya direkt bir zararı yoktur. Ancak uzun süreli kullanımlarda tonerlere takılan malzemelerin daha kalitesiz olmasından özellikle çıktısı alınan baskılarda kalitesiz çıktılar görülebilmektedir. Bunun yanında sahte ya da muadil tonerler orijinal tonerlere göre daha kısa ömürlüdür.

Sahte Toner Nasıl Sorgulanır?

İnternette ve mağazalarda orijinal etiketi adıyla satılan sahte tonerler yüzünden yazıcı ve fotokopi gibi cihazlar bozulma riski ile karşı karşıya kalmaktadır. Sahte toner nasıl ayırt edilir? İlk olarak fiyatlar şaşırtıcı oranda ucuz ise bu kesin sahte bir tonerdir. Yetkili bir satıcıdan alınmayan ürünler sahte tonerlerdir. Ambalaj üzerinde güvenlik şeridi, yazım hataları, etiket problemleri, vs. var ise sahte tonerdir. Bu özelliklere bakılarak sahte tonerler diğerlerinden ayırt edilebilir.

Doğru ve orijinal toner seçimi için Kartuş-Toner ekibine ulaşabilir, güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Kerem Avcı
Kerem Avcı
1 yıl önce

Bu site de güzele benziyor, bir dahaki alışımda buradaki fiyatlara da bakarım artık

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet