Dolar 32,3279 0.23%
Euro 35,0528 -0.24%
Gram Altın 2.282,79 0,23%
Çeyrek Altın 4.139,00 -0,53%
Yarım Altın 8.012,00 -0,53%
Tam Altın 15.697,30 -0,20%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
OKA TOPLANTISI AMASYA’DA YAPILDI

OKA TOPLANTISI AMASYA’DA YAPILDI

ABONE OL
29 Ağustos 2020, 10:09:59

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Amasya’da yapıldı.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra Amasya Valisi Mustafa Masatlı, OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tokat TSO Başkanı Ali Çelik ve OKA Genel Sekreter Vekili İbrahim Ethem Şahin, OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda, fizibilite desteği, teknik destek programı ve güdümlü projelerin uygulama süreçleri ile dört ilde bulunan yatırım destek ofislerinin çalışmaları değerlendirildi.

OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde faaliyet gösteren Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) 2020 yılı Ağustos ayı Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirmek ve kurumumuzun gündemindeki konularını görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri,

Bu toplantımızda Kalkınma Ajansımız tarafından uygulanmakta olan mali destek ve teknik destek programları hakkında istişareler yapacağız. Ayrıca, uygulanmakta olan fizibilite desteği, teknik destek programı ve güdümlü projelerimizin uygulama süreçleri ile dört ilimizde bulunan Yatırım Destek Ofislerimizin çalışmaları da ele alınacaktır. Elbette varsa yaşanan aksaklıklara ilişkin alınması gereken tedbirler ile koordinasyonu gerektiren hususlar da Yönetim Kurulu üyelerimizin katkıları alınacaktır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından uygulamakta olan 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destek Programı (SOGEP) ve 2020 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) değerlendirme sonuçlarını da bu toplantıda ele alacağız. Bölgemizden kurumlarımızın yoğun ilgi gösterdiği SOGEP programı değerlendirme sonuçlarına göre Amasya ve Samsun’dan 1’er, Çorum ve Tokat’tan ise 2’şer proje olmak üzere toplam 6 projeye 8,75 milyon TL mali destek sağlanacaktır. Bölgesel çekim merkezi niteliğini haiz şehirlerin katma değeri yüksek üretim, ihracat, istihdam, verimlilik ve teknoloji ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılması amacıyla Samsun dâhil on dört şehirde uygulanan CMDP programında bu yıl Samsun’dan iki projenin uygulamasına 8,1 milyon TL destek sağlanacaktır. Projeleri desteklenen kurumlarımızı tebrik ediyor; bütün bu projelerin, şehirlerimizde yatırımların, istihdam imkânlarının önünü açmasını, vatandaşlarımızın hayat standartlarının ve aldıkları hizmetlerin kalitesinin artışına vesile olmasını ve önümüzdeki yıllarda yeni proje fikirlerine ilham vermesini temenni ediyorum.

DİKKAT!  ÇEDAŞ’TAN ‘GENEL AYDINLATMA’ DUYURUSU

Bugün bu toplantıda Ajansımızın 6 aylık Faaliyet Raporu’nu da değerlendireceğiz. Özetle belirtmek gerekirse, daha ziyade COVİD-19 ile mücadele tedbirlerinin ön planda olduğu bu dönemde 2 adet Güdümlü Projenin uygulaması tamamlanmış, yeni 1 adet Güdümlü proje uygulama aşamasına alınmış, SOGEP-2019 programından 2 adet, CMDP-2019 programından 3 adet ve COVID19 programından 3 adet olmak üzere 8 yeni projenin uygulanmasına başlanmış, Teknik Destek Programından 18 adet proje ve Fizibilite Programından 13 adet proje ile destek sözleşmesi imzalanmıştır. Yılın ikinci yarısında da Ajansımız planlama, programlama, mali destek, kurumsal yönetim ve yatırım destek konularında çalışmalarına devam edecektir.

Yönetim Kurulumuzun bu ayki toplantısında ele alacağı bir diğer konu da Ajansımızın 2021 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi taslaklarının görüşülmesi olacaktır. Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde Ajansımız eliyle gerçekleştirilmesi planlanan bütün faaliyetlerin genel çerçevesi Yönetim Kurulumuzda değerlendirilecektir.

Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri,

Bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza katılım ve desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca, ev sahipliğinden dolayı Sayın Amasya Valimize, Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza gönülden teşekkür ediyor ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum.”

oka1

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri