Dolar 32,5484 0.24%
Euro 34,8105 0.15%
Gram Altın 2.492,74 1,24%
Çeyrek Altın 4.347,00 0,56%
Yarım Altın 8.907,00 0,91%
Tam Altın 17.021,61 -0,71%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÖĞRETMEN AÇIĞI SIFIRLANDI SIRA VAKA SAYISINDA

ÖĞRETMEN AÇIĞI SIFIRLANDI SIRA VAKA SAYISINDA

ABONE OL
07 Eylül 2020, 13:11:34

2020-2021 eğitim-öğretim döneminde yeni atamalarla birlikte Tokat’ta öğretmen açığının kalmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, “İki yıldır özellikle Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Özer’in destekleriyle öğretmen açığı sorunu yaşamıyoruz. Öğretmen açığımız sıfırlandı, şimdi sıra vaka sayımızı sıfırlamakta.” dedi.

2020-2021 eğitim-öğretim döneminde Tokat’a atanan 229 öğretmenle ildeki öğretmen açığı sıfırlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi; milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve özellikle Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer’in gayretleriyle ildeki eğitimin en önemli ihtiyaçlarından biri olan öğretmen açığı sorunu geçtiğimiz yıl oluğu gibi bu yıl da çözüldü.

            İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tokat Terminalinde ilgiyle karşılanan yeni öğretmenler hizmet içi eğitim ve staj görevlerine başladı.

            İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İki yıldır özellikle Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Özer’in destekleriyle öğretmen açığı sorunu yaşamıyoruz. Önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi için ilimize 229 yeni öğretmen ataması gerçekleştirildi.  Böylelikle köyler ve kasabalarımız dâhil hiçbir okulumuzda öğretmen açığımız kalmadı. Üstelik tüm okullarımızda dersler branş öğretmenleri tarafından verilebilmektedir. İlimizde göreve başlayan değerli meslektaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. Onlarla daha da güçlü hale gelen Tokat eğitim camiası, içinde bulunduğumuz zorlu süreçte de üzerine düşenin fazlasını yapmaktadır ve yapacaktır.

            Öğretmenlerimiz internet üzerinden öğrencileriyle buluşmuş ve derslerimiz başlamıştır. İnternet sıkıntısı yaşayan bölgeler için yerel projelerimiz devreye girmiştir. İnterneti öğrencilerimizin ayağına götürmek için mobil ekiplerimiz ve donanımımız hazırdır.

            Milli Eğitim Müdürlüğü Stüdyolarında ders içerikleri üretilmektedir. Tokat Uzaktan Eğitim Modeli ile çoklu disiplinlerde ders anlatım faaliyetlerimiz başlamıştır.  Önümüzdeki günlerde bütün ülkeye model oluşturabilecek bir dizi projemizin hayata geçtiğine şahit olacaksınız.

            Okullarımızı sevgili öğrencilerimize açamadığımız bu zorlu süreçte bütün vatandaşlarımıza da sorumluluk düşmektedir. Öğretmen açığımız sıfırlandı, şimdi sıra vaka sayımızı sıfırlamakta. Bunun için toplumun tüm fertlerinin aynı hassasiyetle davrandığı topyekün bir mücadeleye ihtiyacımız var.”

DİKKAT!  Hukuk Bürolarına Özel Uyap Uyumlu Çağrı Merkezi Yazılımı

BAKAN YARDIMCISI ÖZER’E TEŞEKKÜR

            İldeki eğitim ihtiyaçlarının giderilmesinde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer’in önemli katkıları olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, “Eğitimin yüz yüze yapılacağı günlerin hayali ve heyecanıyla bu süreçte evlatlarımıza faydalı olmak için büyük gayret gösteren değerli meslektaşlarıma, ilimizin öğretmen ihtiyacını gideren Milli Eğitim Bakanımıza, Bakan Yardımcımız Mahmut Özer’e, eğitimi birinci öncelik olarak gören ve her adımımızda bizlere destek olan Sayın Valimizi, Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. ” dedi.

ogretmen acigi1
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet