Dolar 32,5637 0.05%
Euro 34,9520 0.27%
Gram Altın 2.424,81 0,07%
Çeyrek Altın 4.120,00 0,00%
Yarım Altın 8.366,00 0,01%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÖĞRENCİ SERVİSLERİ YENİ DÖNEME HAZIR

ÖĞRENCİ SERVİSLERİ YENİ DÖNEME HAZIR

ABONE OL
07 Eylül 2019, 10:51:23
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından okul servislerinin denetimi yapıldı.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı öncesi, okul servis sürücülerine yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışması yapıldı. Yeni dönemde servis aracı kullanan sürücüler en az 26, en fazla 66 yaşında olacak. Şoförlerin SRC belgelerini, sürücü belgelerini, ruhsatlarını, belediyeden alınmış özel izin belgesini ve araca ait mali sigorta belgesini araçlarda bulundurması zorunlu olacak. Servis araçlarının renkli camlarının beyaz cama dönüştürülmesi için de sürücülere 1 yıl süre tanınacak. Araçlarda oluşturulan takip sistemi sayesinde ise veliler çocuğunun bulunduğu servis aracını dijital ortamda takip edebilecek.

Ali Yücel Spor Salonu önünde düzenlenen çalışmada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Yüksel Bozkurt, 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlamadan önce genel denetim yapmak ve eksikleri değerlendirmek amacıyla okul servisçileriyle bir araya geldiklerini dile getirerek, “Burada amacımız her zaman ki olduğu gibi kazaları önlemek, çocuklarımızın güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak. Bunu için de gerek servis odaları başkanlığı, gerek sürücülerimiz, gerek okul idarecileri ve milli eğitim görevlilerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Yapılan denetimlerdeki amacın cezai işlem uygulamak olmadığını ifade eden Bozkurt, amaçlarının güvenli bir taşıma yapmak olduğunu belirtti.

776 SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI, 13 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Yüksel Bozkurt, bir önceki eğitim yılında yapılan çalışmalara göre öğrenci taşıdığı esnada kaza yapan servis aracının bulunmadığını ifade etti.

2018-2019 yılında İlimizde öğrenci taşıma ile yetkili olan 6 bin 841 S plakalı servis aracının denetlendiğini belirten Bozkurt, yapılan denetimlerde, kural ihlalleri ve eksikliklerden dolayı 776 sürücüye 113.659 TL para cezası uygulandığını, 13 aracın korsan taşımacılıktan dolayı trafikten men edildiğini kaydetti.

Okul servislerinin denetimi için Pazartesi gününden itibaren ek ekipler oluşturulacağını söyleyen Yüksel Bozkurt, “Bu denetimlerimiz bu dönemde ağırlıklı olarak devam edecek. Bununla ilgili Pazartesi günüden itibaren ek ekipler oluşturacağız. Aynı zaman da servis odaları başkanı ve üyelerinde desteği ile özellikle korsan taşımacılık yapan araçlar üzerine de ağırlık vereceğiz. Bununla ilgili olarak hem sürücülerimiz hem başkanımız ve diğer sürücülerimizin yardımcı olmasını istiyoruz. Hep beraber hareket edeceğiz. Güvenli bir trafik ortamı sağlamak ve çocuklarımızın güvenli bir taşıma sistemi oluşturmak amacıyla da hep beraber mücadele edeceğiz.

DİKKAT!  KADES İLE 8 BİN KADIN KURTARILDI

Bizim bu yıl yapacağımız denetlemelerde sürücülerden istediğimiz daha önceden de tespit ettiğimiz eksiklikler var. Bunları da görevli personelimiz servis araçlarını gezerek, hem içlerini hem de evrak eksikliklerine bakacak. Tespit ettiğimiz eksiklikleri Pazartesi gününe kadar tamamlayacağız. Uzun vadeli yapılacak şeyler varsa bize bilgi verin, bilgimiz dâhilinde olsun.

KORSAN TAŞIMACILIKLA MÜCADELEYE DEVAM

Burada daha önceden de mücadelemizin devam ettiği bir konu var. Korsan ve belgesiz taşımacılık. Bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca servis araçlarının periyodik bakımlarını sürekli yaptıracaksınız. Bunları takip edeceğiz.” diye konuştu.

ARAÇLARIN CAMLARI RENKLİ OLMAYACAK

Servis araçlarının renkli camlarının şeffaf olması için 1 yıl süre verildiğini ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:

“Yeni yapılan ve eklenen bir düzenlememiz var. Sürücülere 1 yıl süre verildi. Bu araçlarımız da fabrika çıkışı dahi olsa renkli camlar 1 yıl içerisinde normal cam haline getirilecek. Bunun amacı çocuklarımızın aileleri tarafından güvenli takibinin sağlanması, gerek bizim kontroller esnasında, gerekse de ailenin dışarıdan baktığında çocuğunun güvenli bir şekilde görünür hale gelmesi amaçlanmaktadır. Bunu 1 yıl içerisinde de tamamlayacağız. Servis araçlarımız tamamen beyaz cam olacak.

TAKİP SİSTEMİ OLUŞTURULDU

Ayrıca araçlarda takip sistemi var. Bu takip sisteminin önemi, aracınızda takip sistemi olur ve bu uygulamanın şifresini ailelere verdiğiniz zaman çocuklarının okuldan hareket etme saatini, hangi sokak arasında devam ettiğini ya da beklediğini yolda olup olmadığını takip edebilir. Buradaki amaç çocuklarımızın güvenli taşınmasıdır. Hem ailelerimiz rahat etsin hem de güvenli bir taşıma sistemi oluşturalım. Bu uygulamanın güvenlik açısında zorunluluğu var. Belirli bir süre verildi. Bu süre zarfında herkes tamamlayacak. Bu gerekli olan bir uygulama. Bu olmadığı zaman ceza işlem uygulayalım diye getirilen uygulama değil.”

SERVİS ŞOFÖRLERİNE UYARI

DİKKAT!  Zor günler…

Servis şoförlerine trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunan Yüksel Bozkurt, “Sürücülerimizi hız kurallarına uymaları, emniyet kemeri takmaları, çocuklarımızın emniyet kemeri takarak seyahat etmelerini sağlama konularında uyaracağız. Diğer bir önemli konuda özellikle öğrencilerimizin ikametleri hangi tarafta ise o tarafta indirmeleri gerekir. Yolun sağında indirilip de diğer tarafa çocuk kendisi geçmesin. Bu hem araçların yüksekliğinden hem de geçiş alandaki araçların geçişinden dolayı güvenli bir geçiş olmuyor. İkamet hangi tarafta ise orada inmesini sağlayalım. Araçlarda rehber gerektiren durumlarda araçlarımızda rehber bulunduracağız. Küçük çocukların taşınmasında özellikle indirme ve bindirme anında mutlaka araçlarımızı durduracağız. Araçlar hareket halinde kapı açamayacağız. Özellikle bazı sürücü arkadaşlarımız taşıdığı öğrencilerin lise öğrencisi olmasından dolayı öğrencilerin de baskısı ile müziğin sesini açıyor, camları açıyor. Bunları da mutlaka takip ederek izin vermeyeceğiz. Denetimlerde bunlara da dikkat edeceğiz. Diğer eksikliklerimizi ve araçlarla ilgili yapacağımız denetimleri hep beraber yapacağız. Hep birlikte güvenli bir eğitim öğretim yılını tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Atasoy da yeni eğitim-öğretim yılının kazasız belasız geçmesi dileklerini ileterek, şunları kaydetti:

“9 Eylül Pazartesi günü eğitim-öğretim yılı başlayacak. Bütün servisçi esnaflarımızın kazasız belasız, bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ediyoruz. Biz yaptığımız işin sorumluluğunun bilincindeyiz. Velilerimiz bizlere canlarını emanet ediyor, Türkiye’mizin geleceğini emanet ediyor. Bizler de servisçiler olarak bunun bilincindeyiz. İşimizi titizlikle yapmak için gayret gösteriyoruz. Üyelerimizle zaman zaman toplantılar yaparak trafik kurallarına uymaları noktasında gerekli uyarıları yapıyoruz. Tokat’ta taşımacılıkta çok ciddi sıkıntılar yaşanmadı. Bu sene de böyle sıkıntıların olmamasını temenni ediyoruz, kazasız belasız bir dönem diliyorum.”

KORSAN TAŞIMACILIK MİNİMUM SEVİYEYE İNDİ

Korsan taşımacılığa karşı emniyet güçleriyle birlikte hareket ettiklerini belirten Atasoy, “Korsan taşımacılıkla ilgili emniyet güçlerimizle ortaklaşa bir birim kurarak korsana geçit vermeyeceğiz. 2018 yılı Ocak ayında göreve geldiğimizden bu güne bununla ilgili ciddi mücadele ettik. S plakanın işini yapan yaklaşık 30-40 tane korsan araç vardı. Emniyet güçlerimizle istişareli bir çalışma bunu minimum düzeye indirdik. Bizim korsan taşımacılıkla mücadelemiz devam edecek. Buna müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.

DİKKAT!  GÖREN GÖZ CİHAZI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

SERVİS ÜCRETLERİ YÜZDE 20 ARTTI

2019-2020 eğitim-öğretim yılı servis ücretlerine ilişkin bilgi veren Hüseyin Atasoy, “2019-2020 yılı servis ücretleri için belediyemize teklif sunduk. Geçen yıl tam gün fiyatı 190 liraydı, bu yıl 20 lira zam geldi ve 210 lira oldu. Yarım gün eğitimimiz de 125 liraydı o da 145 lira oldu.” dedi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet