Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Neden Organik Sebze ve Meyve ile Beslenmeliyiz?

Neden Organik Sebze ve Meyve ile Beslenmeliyiz?

ABONE OL
06 Şubat 2023, 22:39:50

Organik beslenme sağlıklı bir hayat yaşamanızın temel kaynağıdır. Doğal beslenen kişi kendini daima zinde ve doğal hisseder. Kişinin kendisini doğaya ait hissetmesini sağlar.

Yiyeceklerde günden güne artış gösteren kimyasal katkı maddeleri ve hormonlar insan sağlığını büyük bir tehditle karşı karşıya bırakmaktadır. Özellikle sebze ve meyvelerde bu riskler bu denli artmışken, kendi doğal ortamında yetiştirilen organik sebze ve meyveleri tercih etmek büyük önem taşıyor.

Organik Sebze ve Meyve Nasıl Anlaşılır?

Organik beslenmeye karar verdikten sonrası da çok önemli. Özellikle organik sebze ve organik meyve tercih edilirken dikkat edilmesi gereken çok önemli hususlar mevcuttur. Ülkemizde birçok sebze ve meyve organik olmadığı halde, etiketlerinde %100 organik yazmaktadır.  Organik sebze ve meyveler dış görüntüsünde çok düzgün görünümlü değillerdir ancak üst noktada bir anormal görüntüye de sahip değillerdir. Fakat genelde belirli kimyasal katkıya ve hormona sahip ürünler neredeyse aynı görüntüye sahiplerdir.

Doğal ortamlarda yetiştirilen organik sebze, hormonlu ve katkı maddeli sebzelere göre daha kısa ömürlüdür. Çünkü çürümeye karşı korumada ekstra bir hormon ya da katkı maddesi kullanılmaz.  Bu sebeple organik ürünler çok daha kısa bir sürede tüketilmelidir.

Organik Gıdalar mı Pahalı Yoksa Hormonlu Gıdalar mı Ucuz?

Ülkemizde organik beslenme ve organik ürünlerin pahalı olduğu yönünde bir algı mevcuttur. Fakat bu pahalılığı değerlendirirken, hormon ve kimyasal katkı maddelerini içinde barındıran gıdaların neden çok ucuz olduğunu değerlendirmek gerekir. Organik şekilde yetiştirilmeyen gıdalar, sürümden kazanmak için çeşitli katkı maddeleriyle organik ürünlere göre daha hızlı yetiştirilirler. Bu durum daha kısa sürede daha çok ürün satmak anlamına gelmektedir. Bu da organik olmayan ürünün fiyatının düşmesini sağlamaktadır.

Buna karşın organik sebze ve meyve yetiştirilmesi masraflı ve daha çok vakit almaktadır. Bununla doğru orantılı verilen emekte daha yüksektir. Tüm bu kriterleri göz önünde bulundurduğumuzda organik sebze ve meyvenin fiyatı katkı maddeli ve hormonlu ürünlere göre daha yüksektir. Ancak üreticinin gün sonunda elde ettiği kar oranı diğerlerine oranla daha düşüktür.

DİKKAT!  Yağlı Ciltler için Bakım Rutini
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet