Dolar 32,3695 0.15%
Euro 34,9616 -0.32%
Gram Altın 2.325,34 0,21%
Çeyrek Altın 4.193,00 0,02%
Yarım Altın 8.117,00 0,02%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
NeAran.Be ile Emlak Nasıl Alınır?

NeAran.Be ile Emlak Nasıl Alınır?

ABONE OL
26 Eylül 2022, 14:25:14

Kişisel kullanım, yatırım ya da kira geliri elde etmek gibi amaçlardan hangisi için olursa olsun emlak satın almak günümüzde oldukça kolay.

 Danışmanlık hizmeti alınması riskleri minimize eder

 Teknolojinin nimetlerinden faydalanarak satın alma sürecini kısaltmak, emlak ticareti konusunda yetkilendirilmiş danışmanlık şirketlerinden hizmet alınarak karşılaşılabilecek riskleri ortadan kaldırmak ya da minimize etmek mümkün. Günümüzde Girne Satılık Fırsat Daire sahibinden de emlak satın alınabiliyor ancak çeşitli risklerle karşılaşmamak adına emlak satın almak için yetkili bir emlak danışmanlık şirketi ile çalışılması önerilmektedir. Satın alma işlemleri dahilinde tüm tapu ve resmi işlerle danışmanlık şirketleri ilgilenecektir, çünkü bu işlemler en kısa yoldan sonuçlandırılmaları için uzmanlık gerektirmektedir. 

 Ne amaçla alındığı kadar ne zaman alınması gerektiği de önemli

 İşe ne amaçla emlak satın alınacağına karar verilmesi ile başlamak doğru bir ilk adım olarak görülmekte. Emlak satın alma konusunda önem arz eden bir diğer husus da satın alma için doğru zamanın belirlenmesi. Konusunda uzman emlak danışmanlarının satın alma için zaman tespitini en doğru şekilde yapacakları beklenir.

 Belirleyici unsur: Bütçe

 Her satın alma işinde olduğu gibi emlak satın alırken de en önemli konu bütçedir. Bütçenin nakit mi yoksa banka kredisi kullanılarak mı oluşturulacağı kararlaştırılmalı. Banka kredisi kullanılacağı durumlarda, bankaların farklı kredi kullanım şartları olduğundan, en uygun krediyi belirleyebilmek için birçok bankanın konut kredisi seçenekleri incelenmelidir.

 Kriterler belirlenmeli

 Satın alınacak emlak türü ( konut, iş yeri, arsa vb. ) belirlendikten sonra detaylı bir şekilde istenilen kriterler de ( oda sayısı, bina yaşı, bulunduğu bölge, vb. ) tespit edilmeli ve bütçe ile eşleşen satılık emlaklar karşılaştırılarak seçenekler listesi oluşturulmalıdır. 

 Almadan önce ziyaret edilmeli

 Bütçe ve kriterlere uygun emlak kiralama seçenekleri ziyaret edilmeli, bulundukları bölgede benzerleri ile karşılaştırma yapılmalıdır. Alınacak emlak, vergi borcu olup olmadığı, daha önce kullanılmış bir yapı ise ödenmemiş bir fatura (elektrik, su, doğalgaz vb.) borcu olup olmadığı, ödenmemiş bir aidatı olup olmadığı gibi konularda iyi araştırılmış olmalıdır. Yetkilendirilmiş emlak danışmanlık şirketlerinin hasarlı, iyi etüt edilmemiş yapıların ticaretine aracılık etmeleri beklenmez. Bununla birlikte Lefkoşa Kiralık Ev kiralamadan önce yapının denetimden geçmiş olduğundan mutlaka emin olunmalıdır. Konut alımlarında, konutun bulunduğu yere yakın sağlık kuruluşu, okul, alış veriş dükkanlarının varlığı oldukça önemlidir. Bu gibi merkezlere yakın olması konutun değerini artırmakla birlikte yaşamsal açıdan da önem arz etmektedir.

DİKKAT!  AKKAYA'DAN ÇOCUK İSTİSMARCILARINA SERT ELEŞTİRİ

Kıbrıs Emlak İlan Sitesi

image2

 Tapu işlemleri

 Tapu işlemleri için gerekli olan belgelerin hazırlanması ve hizmet alınan emlak danışmanına eksiksiz teslim edilmesi gerekir. Bu belgeler şu şekilde sıralanabilir:

 – Nüfus cüzdanı aslı ve bir adet fotokopisi

 – Son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf

 – Satın almaya konu emlak için ilgili belediyeden vergi borcu olmadığını gösterir yazı

 – Önceki tapunun aslı 

 – Tapu harcı ve emlak vergisi ödemelerinin yapıldığını gösterir makbuzlar

 – Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi 

 – Vekaletle yapılacak tapu işlemlerinde noter onaylı vekaletname

 – Banka ipotek evrakları ( banka kredisi kullanılacaksa )

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri