Dolar 32,5037 -0.14%
Euro 34,9117 0.21%
Gram Altın 2.434,20 0,45%
Çeyrek Altın 4.114,00 -0,15%
Yarım Altın 8.369,00 0,05%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım? 2023 Emekli Maaşı Hesaplama – Emekli Aylığı ve Yaş Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım? 2023 Emekli Maaşı Hesaplama – Emekli Aylığı ve Yaş Sorgulaması Nasıl Yapılır?

ABONE OL
03 Ocak 2023, 03:56:44

Ne kadar emekli maaşı alırım? 2023 yılında emekli olacağım ne kadar emekli maaşı bağlanır? Emekl aylığı ve yaş sorgulaması nasıl yapılır sorularını aklınızı kurcalıyorsa haberimizde emekli maaşı hakkında merak edilenleri cevapladık. Emekli maaşı hakkında tüm detaylar haberimizde.

Türkiye’de emekli olmak isteyenler için önemli olan sorulardan biri, “Ne kadar emekli maaşı alacağım?” diyebiliriz. Bu sorunun cevabı, sigortalılık süresi, yaşı ve ödenen prim miktarı gibi faktörlere göre değişebilir. Türkiye’de 3 farklı sigorta sistemi bulunmaktadır: 4A, 4B ve 4C. Bu sigorta sistemleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yönetilir. SGK, emeklilik hesaplama robotu aracılığıyla da maaşı merak edenler için emeklilik hesaplaması yapılabilir. Ayrıca e-Devlet platformundan da 4B emekli maaşı hesaplaması yapılabilir. Bu kriterlere göre hesaplama yapıldıktan sonra, bugün emekli olursam ne kadar emekli maaşı alacağım sorunun cevabına ulaşılır.

Emekli maaşınızın ne kadar olacağını öğrenmek istiyorsanız, ilk olarak sigortalı olduğunuz süreyi ve primlerinizi öğrenmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğrultusunda emekli maaşınızın ne kadar olacağını hesaplayabilirsiniz. Türkiye’de sigortalı çalışanlar için 3 farklı sigorta sistemi bulunuyor: 4A, 4B ve 4C. Bu sistemler SGK bünyesinde yer alıyor. SGK’nın internet sitesi üzerinden de emekli maaşı hesaplama robotu bulunuyor. Ayrıca e-Devlet platformundan da 4B emekli maaşı hesaplaması yapılabiliyor. Emekli olmayı düşünenlerin sigortalılık süreleri, primleri ve yaşları gibi bilgileri doğrultusunda emekli maaşı hesaplaması yapmaları tavsiye edilir.

Emekli Maaşı Hesaplama 2023

Emekli maaşı hesaplama işlemi, çalışılan sigorta sistemine göre yapılır. Türkiye’de üç farklı sigorta sistemi bulunmaktadır: 4A, 4B ve 4C. Bu sigorta sistemleri SGK tarafından yönetilmektedir. Emekli maaşı hesaplama işlemi için, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş gibi kriterler dikkate alınır. Emekli maaşı hesaplama işlemini yapmak isteyenler, SGK emekli maaş hesaplama robotunu kullanarak sorgulama yapabilirler. Ayrıca e-Devlet sistemine giriş yaparak, 4B Bağ-Kur emekli maaşı için alınacak maaşın tutarını öğrenebilirler. turkiye.gov.tr sitesinde bulunan 4B emekli aylık hesaplama sayfasından da gerekli bilgileri doldurarak emekli maaşı hesaplaması yapılabilir.

DİKKAT!  153 Dolar Kaç TL? 153 $ Ne Kadar? Bugün Anlık

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Emekli maaşı hesaplaması, çalışma günleri, prim ödemesi gibi birçok faktöre göre değişiklik gösterir. Emekli maaşı hesaplamak için, öncelikle sigortalı olduğunuz sigorta sistemine bakılır. Bu sistemler Türkiye’de 4A, 4B ve 4C şeklindedir ve SGK bünyesinde bulunur. Emekli maaşı hesaplamasında, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süreniz ve yaşınız da dikkate alınır. SGK maaş hesaplama robotu ve e-Devlet sistemi, emekli maaşı hesaplamak isteyen kişilere bu hesaplamaları yapma olanağı sağlar. Vatandaşlar, e-Devlet sistemine giriş yaparak 4B Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama sayfasını kullanarak emekli maaşı hesaplaması yapabilirler.

620badc786b2452310fb36b6
  • uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/  sayfasına gidin.
  • T.C Kimlik numaranızı,
  • SSK Sicil Numaranızı,
  • Baba adı,
  • Nüfus il,
  • Doğum tarihi bilgilerinizi yazın.
  • ‘Sorgula’ butonuna basın
  • Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

Ne Zaman Emekli Olurum?

Emekli olma koşullarının öğrenilebilmesi için SGK’nın resmi sayfasında yer alan emekli olma koşulları sorgulaması sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bu sayfada, çalışma gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş gibi kriterleri girip emekli olma koşullarınızı öğrenebilirsiniz. Bu bilgi sayesinde, emekli olma tarihinizi planlayarak çalışma hayatınızı daha doğru bir şekilde yönetebilirsiniz.

620bad5a86b2452310fb36af
  • uyg.sgk.gov.tr/nezaman/  sayfasına gidin.
  • Cinsiyetiniz,
  • Doğum tarihiniz,
  • Maluliyetinizi ve erken yaşlanma,
  • Hizmete başlama tarihi,
  • SSK prim ödeme gün sayınız,     
  • Diğer sandıklara ait gün sayınız,
  • Askerlik/Sanatçı gün sayınız,      
  • Fiili gün sayınız,
  • Yurtdışı gün sayınız,       
  • 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerini girin.
  • Gerekli bilgileri girdikten sonra ‘Gönder’ butonuna basın.
  • Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

Emekli Maaşı Ne Kadar? 2023

Emekli maaşı, çalışma hayatı boyunca sigortalı olarak çalışılıp primlerinin ödenmesi sonucu hak kazanılan bir aylıktır. Haziran ayında enflasyonun yükselmesiyle birlikte, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları yüzde 42.35 oranında arttı. Aynı şekilde memur ve emekli memur aylıkları da yüzde 41.69 oranında artış gösterdi. En düşük emekli maaşı 3.500 TL iken, en düşük memur emekli aylığı ise 6 bin 78 lira olarak belirlendi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet