Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Metamask’a Binance Smart Chain (BSC) Eklemesi Nasıl Yapılır?

Metamask’a Binance Smart Chain (BSC) Eklemesi Nasıl Yapılır?

ABONE OL
31 Aralık 2022, 02:20:27

Metamask bsc ağı ekleme işlemi nasıl yapılır? BSC Coin’i nasıl Metamask’a bağlayacağınızı öğrenmek için bu haberimize hemen göz at.

Eğer Binance Smart Chain (BSC) ağını kullanmak istiyorsanız, ilk olarak Metamask cüzdanınızı güncelleştirin ve en son sürümü indirin. Daha sonra, aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Metamask cüzdanınızı açın ve sol üst köşedeki “Custom RPC” seçeneğine tıklayın.
  2. Açılan pencerede, “Network Name” kısmına “Binance Smart Chain” yazın ve “New RPC URL” kısmına “https://bsc-dataseed.binance.org/chain/bsc_mainnet” yazın.
  3. “Save” düğmesine tıklayın ve BSC ağı eklendiğini doğrulayın.
  4. Artık BSC ağını kullanarak Binance Smart Chain’teki kripto para birimleriyle işlem yapabilirsiniz.

Not: Bu adımlar sadece Metamask cüzdanı için geçerlidir. Diğer cüzdan türlerinde bu işlemler farklı olabilir.

Metamask Cüzdana Binance Smart Chain (BSC) Ağı Ekleme

Binance Smart Chain (BSC) ağını Metamask cüzdanına eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Metamask uzantısını açın ve şifrenizi girin.
  2. Cüzdanınız açıldıktan sonra, üst menüde “Main Ethereum Network” (Ana Ethereum Ağı) seçeneğine tıklayın.
  3. Açılan pencerede en altta yer alan “Custom RPC” (Özel RPC) seçeneğine tıklayın.
  4. Açılan pencerede, “Network Name” (Ağ Adı) için “Smart Chain” yazın, “New RPC URL” (Yeni RPC URL) için “https://bsc-dataseed.binance.org/” yazın, “Chain ID” (Zincir ID) için “56” yazın, “Symbol” (Sembol) için “BNB” yazın ve “Block Explorer URL” (Blok Tarayıcı URL) için “https://bscscan.com” yazın. Bu değerleri kopyala yapıştır olarak da alabilirsiniz. Yazdıktan sonra “Save” (Kaydet) tıklayın.
  5. Pencere yenilendiğinde en altta “Smart Chain” ağını göreceksiniz. “Add Network” (Ağ Ekle) tıklayın.
  6. Pencere yenilendiğinde açılan “What’s New” (Ne Yenilikler Var?) penceresinde, BSC ağına dahil olan bazı merkeziyetsiz borsalarda Swap (Takas) yapabileceğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. “Start Swapping” (Takaslamaya Başla) tıklayın.
  7. Bu sayede, merkeziyetsiz borsalara bağlanmadan da cüzdanınızdaki var olan kripto varlıklarınızı takas edebileceksiniz. Eğer Swap işlemi yapmak istemiyorsanız, “Cancel” (Vazgeç) tıklayabilirsiniz.
  8. Cüzdanınız güncellendi ve artık üst menüde “Smart Chain” ağı ve bakiye bölümünde “BNB” görebilirsiniz.
  9. Adım 6) Binance Smart Chain’e ait Test ağına da ihtiyacınız olduğunda aynı adımları takip ederek Test ağını da ekleyebilirsiniz. Test ağı için gereken değerler aşağıdaki gibidir:
DİKKAT!  Windows 10 Pro Key – Ücretsiz Windows 10 Pro, Home Etkinleştirme

Test Ağını eklemek için yukarıdaki adımları takip ederek aşağıdaki değerleri girmeniz gerekmektedir.

  1. Network Name (Ağ Adı): Smart Chain -Testnet
  2. New RPC URL (Yeni PRC URL’si): https://data-seed-prebsc-1-s1.binance.org:8545/
  3. Chain ID (Zincir Kimliği): 97
  4. Symbol (Sembol): BNB
  5. Block Explorer URL (Blok Tarayıcı URL’si): https://testnet.bscscan.com

MetaMask Cüzdanı Nedir?

MetaMask, Ethereum ağı üzerinde tasarlanmış bir cüzdan uygulamasıdır. Bu cüzdan, Ethereum ağı üzerindeki “token”lerin depolanmasına yönelik bir işlev görür ve aynı zamanda Ethereum üzerindeki diğer merkeziyetsiz uygulamalara da kolayca erişim sağlar. MetaMask kullanıcıları, Ethereum haricindeki platform üzerinde bulunan diğer ağları da kullanabilir veya platform üzerinde yer almayan ağları cüzdanlarına ekleyerek ağlar ve cüzdanlar arasında kolayca geçiş yapabilir.

Adım 1: MetaMask’ı Uzantı Olarak Ekleme

image.png

MetaMask, önceden indirilmiş bir uzantıdır ve tarayıcınıza ekleyerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

İlk olarak, tarayıcınızı açın ve aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edin: https://metamask.io/

MetaMask sitesine girdikten sonra, karşınıza aşağıdaki ekran çıkacaktır:

Burada, “Get Chrome Extension” veya tarayıcınızın adının yer aldığı “Get Browser Extension” düğmesine tıklayın. Bu işlemle birlikte, MetaMask uzantısı tarayıcınızın uzantıları bölümüne eklenmiş olacaktır.

MetaMask uzantısını tarayıcınıza ekledikten sonra, üst sağ köşede görünen MetaMask ikonuna tıklayarak cüzdanınıza giriş yapabilirsiniz.

image 1.png
Get Started” butonuna tıklayarak kuruluma devam edebilirsiniz.

Adım 2 : MetaMask’ı BSC’ye Bağlama (Manuel Olarak)

image 7.png

MetaMask cüzdanınızı BSC’ye (Binance Smart Chain) bağlamak için öncelikle “Ayarlar” butonuna tıklayın. Paranız kaybolabileceğinden, bu yapılandırmayı tamamlamadan önce cüzdanınıza herhangi bir BSC tabanlı jeton göndermediğinizden emin olun. Mevcut MetaMask cüzdanınızın Ethereum ağında aktif olduğunu unutmamak önemlidir, bu nedenle cüzdanınıza herhangi bir BSC tabanlı jeton göndermeden önce yapılandırmanın tamamlanmasını beklemeniz önerilir.

Açılan pencerede “Networks” butonuna tıklayınız.

image 9.png
Ardından Add Network e tıklayın.

Adım 3 : MetaMask’ı BSC’ye Bağlama (Platform Üzerinden)

MetaMask cüzdanınızı BSC (Binance Smart Chain) ağına platform üzerinden bağlamak için, BSC’yi destekleyen herhangi bir platformda kolayca geçiş yapabilirsiniz. Bu rehberde, cüzdanımızın BSC’ye Beefy Finance platformu üzerinden nasıl geçiş yaptığını göstereceğiz. Ancak isterseniz diğer platformları da kullanabilirsiniz.

DİKKAT!  dfast apk download
image 12.png

MetaMask cüzdanınızı BSC (Binance Smart Chain) ağına platform üzerinden bağlamak için, BSC’yi destekleyen herhangi bir platformda kolayca geçiş yapabilirsiniz. Bu rehberde, cüzdanımızın BSC’ye Beefy Finance platformu üzerinden nasıl geçiş yaptığını göstereceğiz. Ancak isterseniz diğer platformları da kullanabilirsiniz.

Öncelikle, platforma MetaMask cüzdanınızı bağlamak için bağlayın.

image 13.png

MetaMask cüzdanınızı platforma bağladıktan sonra, platformun BSC ağını desteklediğine ve kullandığınız Ethereum ağının bu platformda desteklenmediğine dair bir bildirim alacaksınız. “BSC ağına geç” düğmesine tıklayın.

image 14.png

Açılan pencerelerde öncelikle “Approve” ve sonra da “Switch to Network” butonuna tıklayarak cüzdanınızın BSC ağına geçişini tamamlayınız.

image 15.png

MetaMask cüzdanınızın BSC ağına geçişini onayladıktan sonra tekrar cüzdanınıza tıklayarak işlemin başarıyla tamamlandığını doğrulayabilirsiniz.

image 16.png

Rehberimizdeki adımları başarılı bir şekilde uygulayan kullanıcılar, MetaMask cüzdanlarını kontrol ettiklerinde, Ethereum Mainnet dışında manuel olarak eklenen Akıllı Zincir – Testnet’i ve Beefy Finance aracılığıyla eklenen BSC Mainnet’i görebilecekler. Ayrıca tek bir tıklama ile bu ağlar arasında kolayca geçiş yapabilecekler.

BSC ağı transfer ücretleri

BSC (Binance Smart Chain) ağında transfer ücretleri, Binance Coin (BNB) kullanılarak ödenir. Bu nedenle, BSC ağında herhangi bir transfer işlemi yapmak için MetaMask adresinizde BNB olması gerekir. Eğer Binance kullanıyorsanız, BNB çekim sekmesinde “ağ” seçeneğini BSC (BNB Smart Chain) olarak seçerek adresinize bir miktar BNB çekebilirsiniz. BNB Smart Chain ağında transfer ücretleri, Ethereum ağına göre çok daha düşük olduğundan, MetaMask adresinize minimum BNB çekim tutarını bile çekebilirsiniz. Eğer henüz Binance hesabınız yoksa, resimli anlatım içeren bu rehberi takip ederek komisyon indirimli bir Binance hesabı açabilirsiniz.

BSC ağı ve BEP20 ile ilgili bilmeniz gereken önemli bilgiler

BNB Smart Chain (BSC) ağı, tamamen farklı bir blockchain’dir. Bu nedenle, aslında Ethereum veya diğer bir kripto para BSC ağına gönderilmiyor. Örneğin, Ethereum’u BSC ağını kullanarak Binance gibi bir kripto para borsasından çektiğinizde, adresinize Binance-Peg Ethereum Token gönderilir. Binance-Peg Ethereum Token, Binance tarafından %100 oranında desteklenen ve BSC ağı üzerinde bulunan bir BEP20 token’dır. Bu nedenle, aslında farklı bir blockchain’de bulunan farklı bir token çekmiş oluyorsunuz. Ayrıca, bu token diğer borsalarda desteklenmeyebilir. Ancak, BSC ağını kullanmıyorsanız, Ethereum adresinize BEP20 token nasıl çekebilirsiniz? BSC ve Ethereum adres formatları aynı olduğu için, iki blockchain’de de aynı özel anahtar aynı adrese karşılık gelir. Bu nedenle, Ethereum adresinize BEP20 token gönderdiğinizde, doğrudan BSC ağını MetaMask’e ekleyerek veya özel anahtarınızı BSC’yi destekleyen bir cüzdana aktararak token’e erişebilirsiniz. Özetle, BSC ağında bulunan tokenlerinizi Ethereum ağında kullanmanız veya BEP20/BSC desteklemeyen platformlara göndermeniz mümkün değil.

DİKKAT!  Kent Kart (Bakiye Sorgulama ve Yükleme İşlemi)

BSC ağında bulunan tokenleri Ethereum ağına nasıl geri geçirebilirsiniz? Bunun için kullanabileceğiniz iki yöntem var. Birincisi, tokeni Binance’e BEP20 yatırma adresinizi kullanarak geri Binance’e aktarabilirsiniz. Ardından, Binance’e aktardığınız tokeni, “ağ” seçeneğini Ethereum olarak seçerek kendi adresinize veya başka bir kripto para borsasına çekebilirsiniz. İkinci yöntem, Binance Bridge uygulamasını kullanmaktır. Binance Bridge ile BSC ağında bulunan BTC, ETH ve USDT gibi kripto paralarınızı Ethereum ağına geçirebilirsiniz. Her iki yöntem için de, cüzdanınızda transfer ücretini ödemek için BNB bulunması gerekir. Binance Bridge’i kullanarak tokenlerinizi Ethereum ağına geçirirken, tokenlerinizin BSC ağında olması gerektiğini ve geri geçirilebileceğini unutmayın. Bu, Ethereum ağındaki adresinizle aynı özel anahtarın BSC ağındaki adresle eşleştiği için geçerlidir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet