KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır? 2025 (Online)
KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınır nasıl görüntüleme yapılır kadın girişimcilere özel ayrıcalık var mı? KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyenlere, genç girişimci insanlar için girişimcilik belgesi alma hakkında harika bir rehber.
Girişimcilik belgesi almak isteyenler e-Devlet ile giriş yaptıktan sonra eğitime katılıp belgelerine kavuşabilirler. Alınan eğitim sonunda girişimcilik belgesi de verilmektedir. Kendi işini kurmak isteyenler daha başarılı olabilmeleri için bu eğitimlere katılabilirler. Eğitime katılmak için bilgisayar, tablet veya sadece cep telefonu yeterli olacaktır. Sanal ortamda eğitimler alınarak eğitim sonunda adınıza düzenlenen elektronik sertifikayı alabilirsiniz. e-Devlet ile giriş yaptıktan sonra Geleneksel Girişimcilik Eğitimi veya İleri Girişimcilik Eğitimlerinden herhangi birine katılabilirsiniz.
Artık herhangi bir yere gitmeden, sıra beklemeden ve vakit kaybetmeden e-Devlet şifreniz ile girebileceğiniz bir platform üzerinden internete ulaşabildiğiniz her yerden KOSGEB girişimcilik eğitimlerini alabilirsiniz. Eğitimleri alarak girişimcilik belgesini de kolaylıkla alabilirsiniz. Böyle bir platformda eğitim almak oldukça keyfli olacak. 1 gün içerisinde eğitimleri tamamlamanız mümkün. Her bir eğitim için ortalama 5 saat ayırmanız yeterli olacak. KOSGEB girişimcilerini ikiye ayırdı. Bunlar Geleneksel ve İleri Girişimciliktir. İnternet üzerinden ikisi içinde sertifika almak çok kolay. Online eğitime katılarak eğitim sonucunda sertifika oluşturuluyor. e-Devlet sistemine düşen sertifika istendiği zaman yazdırarak çıkartılabiliyor. Yeni iş yeri kuracak olanlar dükkan isimleri sayfasından modern ve marka olabilecek isimlere göz atabilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Mantar Yetiştiriciliği Kursu
KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Eğitimi
Yeni iş kurmak isteyen girişimcilerin işleri kurma ve yürütmeleri konusunda bilgi verir, Yeni fikirlerine yönelik deneyimler kazanır. Yeni iş yeri açmak isteyen kişiler edevlet sayfasından giriş yaptıktan sonra Geleneksel Girişimcilik Eğitimine katılarak sertifikalarını alabilirler. İmalat olmayan bir iş kurmak istiyorsanız geleneksel girişimcilik eğitimine katılmalısınız.
KOSGEB İleri Girişimcilik Eğitim
Yüksek/ileri teknoloji ve imalat sektöründe faaliyet gösteren bir iş kurmak isteyenler için bir çok faydalı bilgi sunar. Marka değeri yüksek olan iş kurmak, yüksek teknoloji jullanan, ihracat imkanı bulunan, istihdamı yüksek işyeri açmak isteyenler KOSGEB’in İleri Girişimcilik Eğitimine katılabilir. İleri Girişimcilikteki iş fikirlerini İMALAT sektöründeki işler oluşturuyor. Eğer imalat sektöründe bir iş yeri kurmak istiyorsanız ileri girişimcilik eğitimini almalısınız.
İleri Girişimci Kapsamında Desteklenen Sektörler
İLERİ GİRİŞİMCİ PROGRAMI FAALİYET KONULARI TABLOSU TAM LİSTE İÇİN TIKLA
KOSGEB Girişimcilik Belgesi Almanın Faydaları
KOSGEB girişimcilik kursu başvurusu yaptıktan sonra belge alınarak verilen desteklerden faydalanılabilir. KOSGEB tarafından verilen desteklerden faydalanabilmek için girişimcilik belgesi alınmalı ve açılan şirketin desteklerden faydalanabilen sektörlerden olması gerekmektedir.
KOSGEB girişimcilik belgesi almak için eğitime katılındığı zaman verilen eğitimi iyice anlamalı ve yapılacak olan işler hakkında detaylı bilgilendirmeleri anlamaya çalışılmalıdır. Sertifikayı almak için verilen eğitim girişimciye faydalı bilgiler sağlayacağından dolayı sadece belge almak için kursa katılmamalı. Kursta verilen eğitimler dikkatli bir şekilde anlayarak incelenmelidir.
Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?
KOSGEB girişimcilik belgesini alabilmek için online eğitime katılmanız yeterli olacaktır. Hızlı ve kolay bir şekilde eğitimi tamamlayarak belgeye sahip olabilmek için, e-Devlet sayfasından Girişimcilik Eğitimine Katılım Sağlanması bölümüne giderek giriş yaptıktan sonra Uygulamaya Git butonuna tıklayarak KOSGEB online verilen eğitimlere ulaşabilirsiniz. Adım adım KOSGEB girişimcilik eğitimi ve girişimcilik belgesi alma!
- e-Devlet sayfasından girmek isteyenler linke tıklayıp T.C numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapabilirler.
- Girişimcilik Eğitimine Katılım Sağlanması alanına gelip Uygulamaya Git butonuna tıklayınca KOSGEB uzaktan eğitim sayfası açılacaktır.
- Açılan sayfada Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimi alanları bulunmaktadır. Girmek istediğiniz eğitimin altında bulunan EĞİTİME BAŞLA butonuna tıklayarak kayıt işlemlerini tamamlayıp online eğitime başlayabilirsiniz.
- Eğitime başlamadan önce işinizin hangi nace kodunda olduğunu öğrenerek eğitiminizi öyle seçmelisiniz.
Diğer bir yöntem ise direkt olarak https://lms.kosgeb.gov.tr/ sayfasından girişimcilik belgesi eğitimine katılmak. Linke tıkladıktan sonra sağ üstte bulunan GİRİŞ YAP butonuna tıkladıktan sonra e-Devlet bilgileri ile giriş yapıp aynı adımları takip edebilirsiniz.
Eğitimi tamamlamanız sonucunda elektronik ortamda adınıza düzenlenmiş olan girişimcilik belgesine sahip olabilirsiniz.
KOSGEB Girişimcilik Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır?
KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamladıktan sonra sertifikayı e devletten sorgulayabilirsiniz. Kosgeb belgem e devlette görünmüyor diyorsanız sorgulama yapmak için aşağıdaki adımları takip edin;
- e-Devlet sistemine giriş yapın,
- Arama bölümüne Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Sorgulama yazarak aratın,
- Uygulamaya Git diyerek aldığınız eğitimler sonucunda oluşturulan girişimcilik belgelerinize ulaşabilirsiniz.
Girişimcilik belgesinin yırtılması veya kaybolması durumunda e-Devlet sistemine giriş yaparak belgenizi çıkarabilirsiniz.
Girişimcilik Sertifikası Ne İşe Yarar?
KOSGEB girişimcilik sertifikası alacağınız hibe ve destekler için gereklidir. Yeni iş kuracağınız zaman bu iş için verilen destek ve hibelerden faydalanmak istiyorsanız girişimcilik belgenizin olması gerekmektedir. Girişimcilik sertifikası olmayan kişiler destek ve hibelerden faydalanamazlar. Her bir eğitimi ortalama 5 saat süren girişimcilik eğitimine katılarak kolay ve hızlı bir şekilde sertifikaya sahip olabilirsiniz.
Mantar Yetiştiriciliği Kursu alarak KOSGEB desteklerinden faydalanabilirsiniz.
KOSGEB Girişimcilik Belgesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadar?
Uzaktan eğitim ile alınan girişimcilik sertifikası için şu anda herhangi bir geçerlilik süresi bulunmamaktadır. kosgeb girişimcilik belgesi yenileme işlemine gerek yoktur. Girişimcilerin yeni açtıkları veya açacakları işletmelere KOSGEB üzerinden destek alabilmeleri için girişimcilik belgelerinin bulunması gerekmektedir. Verilecek olan eğitim ile yapacağınız işi daha iyi yönetebilmeniz amaçlanmaktadır. Eğitimi almadan KOSGEB hibe ve desteklerinden faydalanamazsınız.
Online Geleneksel Girişimcilik ve İleri Girişimcilik Eğitimi Hakkında Bilgi Veren 3 Dakikalık Kısa Video
Girişimcilik Desteği Alabilmeniz İçin Herhangi Bir Danışmanlık Hizmeti Almanıza Gerek Yok
Bu desteği doğrudan KOSGEB sayfasındaki ilgili desteklerin mevzuatını okuyarak öğrenebilirsiniz. Çağrı merkezlerini arayarak yada KOSGEB müdürlüğüne uğrayarak istediğiniz bilgiyi alabilirsiniz.
Kurduğunuz veya Kuracağınız İş İçin KOSGEB’den destek alıp alamayacağınızı öğrenmeniz için güvenilir danışmanlık firmalarından destek alabilirsiniz. KOSGEB adına sizi arayanlara veya mail atanlara kesinlikle bilgilerinizi vermeyin.
Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın