Dolar 32,5568 0.02%
Euro 35,0361 0.43%
Gram Altın 2.429,41 0,26%
Çeyrek Altın 4.131,00 0,27%
Yarım Altın 8.388,00 0,27%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KİLİS HATIRALARI -1-  1982 OCAK

KİLİS HATIRALARI -1- 1982 OCAK

ABONE OL
03 Eylül 2019, 09:39:13

Gaziantep Kız Lisesine öğretmen olarak depo tayini… Bir ay Gaziantep’te kaldık. Okulda derslere girdik. Daha sonra asıl atamalarımız yapıldı. Benim görev yerim: Kilis Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Kilis… Güzel Kilis.

Gaziantep’ten Kilis’e bir minibüsle seyahat ediyoruz. Kilolu bir amca aksırıyor, yüksekle sesle “Elhamdülillahi Rabbil Alemin” diyor, bu üçüncü defa olunca, yavaşça, “Yerhamkellah” dedim. Adam bir sevindi, kalktı yanıma geldi. Tanıştık, Mersinli bir işadamı. Lokantaları varmış, Kilis’ten tatlı kabağı (bal kabağı) almaya gelmiş. Tatlı bir tanışma sohbetinden sonra Kilis’e ulaştık. ismini Halil olarak hatırladığım amca yeminle beni bırakmadı. Küçük bir kasap dükkanına girdik. Eti zırhtan geçirdiler, komşu dükkanda lahmacun pişti geldi. Müthiş bir lezzet, Kilis’in ilk ekmek tuz hakkını tatmış olduk.

Sonra Kilis Lisesine geldik. O zaman şehrin kenarında… Güzel bir bahçe var. Güzel de bir bahçıvanı.. Bunların hepsinden güzel cıvıl cıvıl öğrenciler. Hepsi hayat dolu.

Okul Müdürümüz M. Hayri Sidal. Tam bir Kilis beyefendisi. İyi bir idareci. Allah mekanını cennet eylesin. Göreve başlama işlemlerini yaptırdım. O gün okuldan ayrıldım.

Bir de Kilis İmam Hatip Lisesini ziyaret edeyim düşüncesi ile İ.H.L. uğradım. Birçok arkadaşla tanıştık. Gece kalacak bir otel sordum. Müdür Başyardımcısı Numan Örnek hocam o gün beni evinde misafir etti. Ertesi gün “bizim bir evde kalan iki bekar öğretmenimiz var, onlarla kalırsınız bir müddet.” dedi. Onların birisi Kız Öğretmen Lisesinde Müdür Yardımcısı Duran Karaoğlu, Antalya Alanya’dan Yörük… Bir diğeri Kilis Lisesi Coğrafya öğretmeni Çanakkale Biga’dan Tahsin Yapa. Tahsin hocam tam bir filozof. Çok okuyan birisi. Biga İmam Hatip Lisesinde Celal Yeniçeri hocanın talebesi.

Böylece kısa süreli kalacak bir yer de bulmuştuk. Ertesi gün liseye gittik. Orada idareci Sidal Müdürden başka Mehmet Özkaptan (Müdür Yardımcısı), Z. Dokuzoğlu (Müdür Yardımcısı) arkadaşları vardı.

DİKKAT!  Zeynel Abidin Mi Robin Hood Mu?

Zamanla öğretmen arkadaşlarla tanıştık. Matematikte bir hayli başarılı ve iddialı kibar insan Mahir Körbeyli hocamla tanıştık ve aramızda derin bir dostluk oluştu. Allah rahmet eylesin, günlük dualarımızda…

Süreyya Kepekçi hocam yine Kilis’in yerlilerinden, bilgili, inançlı ve nazik bir arkadaşımız. İlyas bey, Mustafa Par bey, Hayrunnisa hanım, Gülten hanım ayrıca İ.H.Lisesinden Hisan Öbeci, Tahir Aslan, Turan Çizmeci, Kız Meslekten Muammer bey, Yatılı Kız Öğretmen Lisesinden İbrahim bey, Karanfil bey gibi çok arkadaşlarımız vardı.

Liseden Halil İbrahim bey, Muhittin bey 5 vakit namazını kılan inançlı ve çalışkan öğretmen arkadaşlarımızdı. Günler günleri kovaladı. Akşamları kaldığımız ev arkadaşlarla dolup taşardı. Bizim evin adı, Bekar öğretmenlerin evi idi. Güzel konuşmalar olurdu. Tahsin hocam son noktayı koyandı. Bir gün demokrasi ve İslam konusunda bir hayli tartışıldı. Sonunda Tahsin hoca “demokrasi demokrasidir, İslam da İslamdır,” cümlesiyle tartışmayı bitirdi.

DEVAM EDECEK…

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet