Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KEBAP TARTIŞMASINA TUZ  ÜRETİCİLERİ DE DAHİL OLDU

KEBAP TARTIŞMASINA TUZ ÜRETİCİLERİ DE DAHİL OLDU

ABONE OL
17 Haziran 2019, 08:33:11

Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer'in tescilli Tokat kebabını 'Sivas kebabı' şeklinde yorumlayarak sosyal medya hesabında paylaşması Tokat ve Sivas illeri arasında “kebap bizim” tartışmasını yeniden alevlendirmişti. "Kebap" tartışmasına tuz üreticileri de dahil oldu. Sivaslı tuz üreticileri, "Kebap sizindir ama kebaba tadını veren Sivas’ın kaynak tuzudur." ifadesini kullandı.

            Tescilli "Tokat Kebabı" geçtiğimiz haftalarda Tokat'ın gündeminde geniş yer bulmuştu.  Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Sivas Valiliği tarafından paylaşılan kebap fotoğrafına yorum yaparak kendi sosyal medya hesabından paylaşmış, "Bu da Sivas'ın meşhur sebzeleri ile yapılmış, ünü Tokat'a kadar uzanan Sivas kebabı. Bilmeyen Tokatlı hemşerilerimiz varsa görsün, öğrensin diye paylaşıyorum. Ağır tahrik içerir" deyip gülücük ifadesi ile paylaşımda bulunmuştu. Sosyal medyada kısa sürede paylaşılan fotoğraf Tokatlıların tepkisini çekerken, Kaymakam Üçer paylaşımındaki yazıları kaldırarak Sivas Valiliğinin paylaşımına yer vermişti. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tescillenen Tokat kebabının, Sivas Valiliği tarafından Tokat Kebabı fotoğrafı kullanılarak  ’Sivas kebabı’ şeklinde paylaşılması da sosyal medyada tepki toplamış, tepkinin artması üzerine Sivas Valiliği fotoğrafı kaldırmıştı.

kebap1(2)

            Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, konuyla ilgili sosyal medyadan gelen eleştirilere yazılı bir açıklama yaparak cevap vermişti. Sivas Valiliği tarafından izinsiz kullanılan fotoğraf ise Araştırmacı Hasan Erdem’e ait çıkmış, Erdem de konuyla ilgili açıklama yaparak Tokat Saklıbahçe isimli mekanda çektiği bir fotoğrafın izinsiz kullanıldığını söylemişti.

            Sivas Valisi Salih Ayhan da konuya ilişkin twitter hesabından paylaşım yaparak, “Sivas ve Tokat komşu iki ilimizin birbirine çok benzeyen patatesi ve pişirilme tekniği ile birbirinden ayrılan eşiz lezzeti. Kendine has tatları ile birbirinden kolayca ayırt edilebilen kebaplar Tokat ve Sivas arasında rekabet değil güzel bir kaynaşma örneğidir.” demişti.

DİKKAT!  Trabzon’da Görmeniz Gereken 5 Doğal Güzellik

            Sivas Valisinin bu paylaşımı da tepki çekmiş, Yerel Tarihçi Hasan Erdem Sivas Valisi Salih Ayhan’a cevap vererek Sivas Valisi Salih Ayhan'ı Tokat Kebabı yemeye davet etmişti.

       kebap(2)  

Kebap tartışması tam kapandı derken olaya Sivaslı tuz üreticileri de dahil oldu ve Tokat Kebabının lezzetinin Sivas tuzundan kaynaklandığını savundular.

            Sivas’ta faaliyet gösteren kaynak tuzu üreticileri yaptıkları açıklamada, Tokat kebabının Tokat’a ait olduğunu ancak Tokat kebabına tadını verenin unsurun Sivas’ın kaynak tuzu olduğu yönünde açıklaması oldu. Söz konusu açıklamada tuz firmalarının her hafta Tokat'a yaklaşık bir kamyon tuz gönderdiğini belirten tuz üreticileri tuzun yaprak ve kebap yapımında kullanıldığını ifade etti. Tuz üreticileri, Tokat ve Sivas'ın kardeş olduğu ancak kebap yaprağın tadını Sivas tuzunun verdiğini, Tokatlıların da bunu kabul etmesini beklediklerini dile getirdi. Öyle ki Tokatlılardan Sivas'ın tuzu olmadan Tokat Kebabının olmayacağını söylemeleri de talep edildi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet