Dolar 32,3189 0.2%
Euro 35,1079 -0.07%
Gram Altın 2.298,09 0,90%
Çeyrek Altın 4.146,00 -0,36%
Yarım Altın 8.026,00 -0,36%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KAYSERİ ŞEKER’DE KAMPANYA COŞKUSU

KAYSERİ ŞEKER’DE KAMPANYA COŞKUSU

ABONE OL
28 Eylül 2020, 11:23:06

Kayseri Şeker’in 66. Pancar Alım Kampanyası düzenlenen törenle başladı. Kayseri protokolünün büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Şeker’in bir taraftan çiftçinin ürününü değerlendiren, diğer taraftan da Kayseri’de yaşayan binlerce insanın ekmek kapısı olduğunu belirterek, Kayseri Şeker’in, Kayseri’nin sosyal hayatına damga vuran en önemli mekânlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Kayseri Şeker Fabrikası’ndan düzenlenen 66. Pancar Alım Kampanyası açılış töreninde bir konuşma yapan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker’in sektörde çok önemli bir işleve sahip olduğunu belirterek, Fabrika’nın 66 yıldır bölge çiftçisine hizmet verdiğini ve büyük katkılar sağladığını söyledi. Akay, Kayseri Şeker’in her geçen yıl kendisini biraz daha geliştirerek büyüttüğünü de belirterek, şöyle devam etti. “Bugün siz değerli konuklarımızın da katılımıyla, Kayseri Şeker’in 66. Pancar Alım Kampanyasını başlatıyoruz. 66 yıl az bir süre değil, Kayseri Şeker sektörde çok önemli işleve sahip kuruluşlardan bir tanesi ve 66 yıldır bu hizmeti sürdürüyor. Fabrikamız bölge çiftçilerimizin emeklerinin ve alın terlerinin değerlendirilmesi noktasında elinden geldiği kadar katkı sağlıyor ve bu çerçevede de kendisini giderek büyütüyor. Bildiğiniz üzere 2 sene önce Turhal Şeker Fabrikası’nı bünyemize katmıştık. Şimdi 3 tane fabrika ile sektörde önemli bir yere sahip hale geldik. Bugün kampanya açılış mutluluğumuzun yanı sıra bir başka mutluluğu da birlikte yaşıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyemiz tarafından 3 kilometre uzunluğunda bir yol yapıldı. Bu aslında bizim 9 yıldır hayalimizdi. Sağ olsunlar Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Belediyemiz, bu gayreti gösterdi ve bu yolu bitirdi. Şimdi Kayseri Şeker’e gelen büyük tonajlı ağır pancar kamyonları, şehrin merkez trafiğine girmeden bu yol aracılığı ile fabrikamıza girme imkânı bulacak. Bu yolun yapılması aynı zamanda, kazaların, can kayıplarının ve ekonomik kayıpların önlenmesi demek. Bu nedenle bu yolu hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum”

DİKKAT!  TOKAT ESNAFI KEPENK KAPATACAK

Akay, 2020-2021 Pancar Alım Kampanyası döneminde elde edilecek ürünler hakkında da rakamsal bilgiler vererek, “Kayseri Şeker 66. kampanya döneminde yaklaşık 90 gün çalışacak ve 1 milyon 170 bin ton Pancar işleyerek, işlenen bu pancarın karşılığında 174 bin ton şeker, 45 bin ton melas ve 234 bin ton yaş küspe üretimi gerçekleştirecektir. Bu yıl 1650 personelimiz ile bu kampanya döneminde üretim gerçekleştireceğiz. Kayseri Şeker Fabrikası sadece bundan ibaret değildir, Kayseri Şeker Fabrikası’nın geniş bir coğrafyada büyük bir önemi var. 3 fabrikamızda toplam 3 milyon 200 bin ton pancar işlenecek ve bölgede 6 il, 43 ilçe ve 421 köyde 14 bin 980 çiftçimiz ile sözleşmeli üretim yaparak toplamda 460 bin ton şeker elde edilecektir. Tarımsal üretimin başlangıcından itibaren çiftçilerimize ayni ve nakdi olarak 436 milyon 500 bin TL tutarında avans ödemesi gerçekleştirdik. Kayseri Şeker olarak bu desteği, çiftçilerimizin daha kolay ve huzurlu bir şekilde üretim yapabilmeleri için veriyoruz, bu destekler Kayseri Şeker’in çiftçisine özgü bir uygulamadır. Ödediğimiz bu avanslar için hiçbir şekilde faiz almıyoruz” şeklinde konuştu.

Kayseri Şeker ve şeker sektörüne sahip çıkan Bakan ve Milletvekillerine de teşekkür eden Başkan Akay, sözlerine şöyle devam etti. “Geçmişte verdiğiniz destekler ve sahiplenmeniz için sizlere çok teşekkür ediyorum, zaten açılışımıza katılmanız, çiftçimize ve çiftçimizin işine verdiğiniz değerin bir ifadesidir. Bizler sorunlarımızı sizlerle zaman zaman paylaştık ve desteklerinizi de gördük. Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekilimiz Sayın İsmail Özdemir, sorunlarımız ile ilgi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir soru önergesi verdi. Siz değerli konuklarımızın da şeker sektörüne destek vereceği inancındayım. Çünkü sorunlarımız sadece Kayseri Şeker’in değil tüm sektörün ve 58 ildeki 100 bin pancar üreticisinin sorunlarıdır. Eğer Şeker Pancarı bu coğrafyadan çıkacak olursa, çiftçimizin yegâne gelir kaynağını sağlayacak başka bir ürün yoktur”

DİKKAT!  TURHAL MEHMET AKİF İ.Ö.O. BAYAN HENTBOL TAKIMI PLAY OFF’TA

ÖZHASEKİ, “KAYSERİ ŞEKER BİNLERCE İNSANIN EKMEK KAPISIDIR”

Son olarak kürsüye çıkan önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise 66 yıl önce Fabrika’nın kuruluşu ile birlikte yapılan evlerin, Kayseri’de şehirciliğin temellerini oluşturduğunu belirterek, şunları söyledi.

“Bu fabrika bir taraftan çiftçimizin emeğini ve ürününü değerlendirirken diğer taraftan da Kayseri’de yaşayan binlerce insanın ekmek kapısı olmuştur. Ayrıca Kayseri’nin sosyal hayatına damga vuran en önemli mekânlardan bir tanesidir. Cumhuriyetle birlikte Kayseri’de kurulan 3 tane önemli tesis var, birincisi Hava İkmal Fabrikası, ikincisi Sümer Bez Fabrikası ve arkasından da tabi ki Kayseri Şeker Fabrikası. Buradaki işçilerimiz için yapılan evler bile Kayseri’de daha sonra planlanacak olan şehirciliğin bozulmaması adına en güzel örneklerden bir tanesidir.  Geriden bakıldığı zaman bahçeler içerisinde, birbirinin manzarasını güneşini kesmeyen, en doğal ve en doğru şehircilik örnekleri burada verilmiştir. İşte bu nedenle Fabrikamızın böyle önemli bir misyonu var. Allah razı olsun yıllardan beri hizmet veren Hüseyin Bey ve ekibi, 3 fabrikaya ve dışarıda birçok önemli tesise daha sahip olarak, bizim kayseri ticaretinin can damarlarından bir tanesini oluşturuyorlar. Bu fedakârca çalışmalarından dolayı ben de kendilerini kutluyorum ve kampanyanın bereketli olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum”

Yapılan bu konuşmaların ardından Kayseri Şeker’in 66. Pancar Alım Kampanyası, yapılan dua, kesilen kurban ve açılış kurdelesi ile resmen başlamış oldu.

kayseri seker1 3
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri