Dolar 32,4291 0.2%
Euro 35,1096 -0.11%
Gram Altın 2.324,45 0,17%
Çeyrek Altın 4.198,00 0,14%
Yarım Altın 8.126,00 0,14%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KAPALI PAZAR YERİ İÇİN KALDIRILMA KARARI

KAPALI PAZAR YERİ İÇİN KALDIRILMA KARARI

ABONE OL
26 Ekim 2018, 08:12:27

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan raporda; Tokat Belediyesinin Behzat Deresi üzerine inşa ettiği Kapalı Pazar Yerinin Bölge Müdürlüğünün bilgisi ve izni dışında yapıldığı, can ve mal emniyeti yönünden tehdit oluşturduğu gerekçesi ile kaldırılması yönünde karara varıldığı kaydedildi.

            Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü’nün 68826817-120-708924 sayı ve Taşkından Koruma ve Kontrol konulu yazısında,“Su akış kesitinin daralmasına sebebiyet verdiği tespit edilen yapılar, imar mevzuatına göre mülki amirlerin sorumluluğunda yetkili belediye veya özel idare tarafından derhal kaldırılacaktır.” Hükmü uyarınca, can ve mal emniyeti yönünden kaldırılması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi. 

            Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğünün 16.10.2018 tarihli raporunda: “Tokat İl merkezi içerisinden geçen Behzat Deresi’ne yapılan müdahaleye ilişkin, ilgi yazı ve ekleri incelenmiştir. DSİ 72. (Tokat)Şube Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca yerinde yapılan incelemede, “Tokat Belediyesi” tarafından yapılan, Behzat Deresi’nin üzerinin çelik malzeme ile kapatılarak Pazar yeri inşa edildiği tespit edilmiştir.

            Söz konusu derenin doğal yatağına, Bölge Müdürlüğümüzün bilgisi ve izni dışında yapılan müdahale, ekte verilen “Müdahale Tespit ve Bildirim Formu” ile kayıt altına alınmıştır.

            Bu bağlamda, derenin doğal yatağına yapılan müdahalenin; “Başbakanlığın 2006/ 27 Genelgesi”nin 4. Maddesinde yer alan, “…İlgili kurumlarca yapılan denetimler neticesinde su akış kesitinin daralmasına sebebiyet verdiği tespit edilen yapılar, imar mevzuatına göre mülki amirlerin sorumluluğunda yetkili belediye veya özel idare tarafından derhal kaldırılacaktır.” Hükmü uyarınca, can ve mal emniyeti yönünden kaldırılması gerekmektedir.”

Bilgilerinize ve gereğini arz rica ederim

Bölge Müdürü Nazmi Koçak” denildi.

1 EYLÜLDE AÇILMASI PLANLANIYORDU

DİKKAT!  AMERİKAN MALLARINA BOYKOT

            Öte yandan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kapalı Pazar Yeri inşaatı yüzde 70 oranında tamamlandığını ve pazar yerini 1 Eylülde açmayı planladıklarını belirtmişti.

            Başkan Eroğlu, yapımı devam eden kapalı pazar yerinin alanıyla ilgili yaptığı açıklamada ise, “İlk olarak buranın kapama işlemini, ardından üstünün kapanmasıyla ilgili işlemlerini yaptık. 10 metrede bir ızgaralar oluşturarak suyun tahliyesini de sağlamış olduk. Her anlamda usulüne uygun ve güzel bir pazar yeri olacak şekle büründürdük.” ifadelerini kullanmıştı.

İNŞAAT DURACAK MI?

            Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğünce açıklanan söz konusu rapor çerçevesinde kapalı pazar yeri inşaatının durdurulup durdurulmayacağı merak konusu oldu. İnşaat devam edip kapalı pazar yerinin açılması durumunda DSİ Genel Müdürlüğünün kapalı pazar yerine ilişkin bir yaptırımının olup olmayacağı da merak edilenler arasında.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri