Dolar 32,3593 0.11%
Euro 35,0172 -0.22%
Gram Altın 2.325,75 0,23%
Çeyrek Altın 4.177,00 -0,36%
Yarım Altın 8.134,00 0,23%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KADİR GECESİ; KIYMETİNİ BİLMEDEN TÜKETTİĞİMİZ ÖMÜR İÇİN TEVBE İMKÂNI

KADİR GECESİ; KIYMETİNİ BİLMEDEN TÜKETTİĞİMİZ ÖMÜR İÇİN TEVBE İMKÂNI

ABONE OL
18 Nisan 2023, 04:39:38

Kadir Gecesi, İslam dininde büyük öneme sahip gece olarak bilinir. Bu gece, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olarak kabul edilir ve böylece müminler için çok özel bir yere sahiptir. Ancak günümüzde, hayatımızın stresi ve koşuşturması içinde, bu değerli geceyi yeterince önemsemiyoruz. Oysa bu gece, bizlere geçmişte yaptıklarımızdan dolayı pişmanlık duyup tevbe etme imkânı sunuyor. Bu fırsatı kaçırmadan, Kadir Gecesi’nde dua ederek ve ibadetlerimizi artırarak ömür boyu sürdüreceğimiz bir hayat için tövbe edebiliriz. Bu yüzden Kadir Gecesi’ni yalnızca bir gecelik anma değil, ömür boyu bir dönüşüm fırsatı olarak görmeliyiz.

Kadir Gecesi’nin Özellikleri

Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı ve insanlığın ufkunu aydınlatan bir hayat rehberi olduğu bir gecedir. İnananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmettir. Kur’an-ı Kerim, hayatı güzelleştiren, sorunların çözümüne ışık tutan ve umutla geleceğimizi inşa etmemize rehberlik eden en büyük değer ve en önemli hazinedir.

Kadir Gecesi’nin Anlamı

Kadir Gecesi umut, bağışlanma ve huzur kapılarını açar. Affedilmek ve günahlarımızdan arınmak için eşsiz bir fırsat sunar. Bu gece, derin bir tefekkür ve samimi bir muhasebe ile yeniden inanç ve ahlakımızı kuşanma zamanıdır.

Kadir Gecesi’nin Önemi

Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu gecede, bütün hata ve günahlarımızdan tevbe ederek bir daha aynı yanlışlara yaklaşmamak kaydıyla af dileyelim. Tüm insanlığı dâhil ederek güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın hâkim olduğu bir hayatın ve dünyanın inşası için çalışma azmimizi yenileyelim.

Ramazan Ayı Faaliyetleri

Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, konuşmasında Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerde tüm yönleriyle dayanışma konusunun işlendiğini belirtti.

Kadir Gecesi Özel Programı

Bütün camilerde özel programların düzenlendiği Kadir Gecesi’nde çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek herkesi camilerde Kadir Gecesi özel programına davet etti.

DİKKAT!  Halk TV, Yayınladığı Haberi Yalanladı!

Deprem Bölgesi İçin Dua

Konuşmasının sonunda deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralı kardeşlerimize acil şifalar diledi.

Hürsöz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri