Dolar 32,4832 -0.19%
Euro 34,9367 0.28%
Gram Altın 2.436,31 0,54%
Çeyrek Altın 4.119,00 -0,02%
Yarım Altın 8.376,00 0,13%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İzmir Logo Tasarım Ajansları

İzmir Logo Tasarım Ajansları

ABONE OL
28 Temmuz 2022, 15:32:21

Kurumsal yapıda olan firmaların kurumsal kimlikleri de mevcuttur. Kurumsal kimliğin imzası da logo ya da amblemdir. Sayfalar dolusu cümleleri tek bir logo ile anlatmak mümkündür. Bu neden ile başarılı bir şekilde dizayn edilmiş logoya sahip olan firmalar, markalaşma yönünde son derece büyük bir adım atmış olmaktadır. Aynı zamanda başarılı bir şekilde dizayn edilen logo ile insanların akıllarında çok daha kalıcı olunmakta ve hedeflenen kitleye son derece kolay bir şekilde ulaşılabilmektedir.

Logo Nedir? 

Kurumlara, şirketlere ya da firmalara kimlik kazandıran, insanların akıllarında kalıcı olunmasını sağlayan, bilinirliliği artıran, cümleler ya da söz öbekleri içermeyen soyut ve nesnel görüntüler içeren simgeye logo denilmektedir. Logo kurumların imzasıdır. Logo firmaların insanlara kendisini anlatmasının en kısa yoludur.

Görsel ifade son derece güçlüdür ve bu şekilde anlatım sağlanması da mümkün olmaktadır. Farklı şekillerden, yazı stillerinden, renklerden oluşan ve pek çok detayı bir arada bulunduran logo, markayı temsil eden en önemli simgedir. Bu neden ile markanın ismi kadar logonun başarılı bir şekilde tasarlanması da son derece önemlidir.

Logo herhangi bir markanın pazarda temsilcisidir. Bu neden ile logoya çok fazla anlam yüklemeden, markanın kendisinin pazarda söz sahibi olması sağlanmalıdır. Bu açıdan logo markayı zorlamamalı ve markanın gerisinde de kalmamalıdır. Logo markanın başarılı olmasını sağlayan unsurlardan sadece bir tanesidir.

Logo Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Logo bilinirliliğin artmasında son derece önemli bir rol oynar. Firma ile müşterileri arasındaki bağı kuvvetlendirir. Firma kimliğinin ortaya çıkarılmasının olmaz ise olmazıdır.

İyi bir logo basit olmalıdır. Ancak nitelikli olması da son derece önemlidir. Logonun sahip olması gereken özellikler başlıca şu şekildedir.

  • Sadelik; sade ancak akılda kalıcı logolar, insanlar tarafından son derece beğenilmektedir.
  • Logo boyutu; logonun kullanılacağı yere göre ölçeklendirilmesi önemlidir.
  • Renk; çok fazla renk kullanımı oldukça dikkat dağıtıcı olmaktadır. Aynı zamanda hedeflenen kitleye ulaşılması ve firmanın insanlara en iyi şekilde anlatılması için renk kullanımı son derece önemlidir.
  • Yazı karakteri;   logoda yer alacak olan harflerin yazılışı ve sıralanışı oldukça önemlidir. Göz yormayan büyüklükteki harf dizilişleri idealdir.
  • Uygulama; her alanda uygulanabilir logolar önemlidir. Renk dağılımları yaşanmamalıdır.
  • Özgün olmak; logo özgün olmalı ve başka firmaları çağrıştırmamalıdır.
DİKKAT!  Tokat Evimiz, Her Şeyimiz

Logonun Avantajları Nelerdir? 

İyi tasarlanmış logolar firmalara son derece büyük avantajlar sağlamaktadırlar. Logoların sağladığı avantajlardan başlıcaları şu şekildedir;

  • Kurumsal kimliğin oluşmasında etkilidir.
  • Tanınırlığın artmasında oldukça etkilidir.
  • Marka değerini yükseltir.
  • Rakiplerin önüne geçilmesini sağlar.
  • Akıllarda çok daha fazla kalıcı olunmasını sağlar.
  • Müşteri güveni açısından oldukça önemlidir.
  • Müşteri memnuniyeti üzerinde etkilidir.
  • Firma reklamı açısından son derece ekonomik bir alan oluşturur.
  • Farkındalık oluşturan en etkili öğedir.

Logo Tasarım Süreci

Logo tasarımı son derece profesyonel bir iştir ve bir süreç içerisinden gerçekleştirilir. Logo tasarım aşamaları şu şekildedir;

  • Firmanın ihtiyaç ve özellikleri analiz edilir.
  • Firma için kullanılacak en uygun renk ve görsel öğeler belirlenir.
  • Birden fazla tasarım hazırlanarak, firma beğenisine sunulur.
  • Beğenilen ve onay alınan tasarım üzerinde; varsa firma talepleri ve kurumsal kimlik çalışmaları yapılarak belirlenen logo kullanıma hazır hale getirilir.

Günümüzde pek çok logo tasarım ajansı faaliyet göstermektedir. Oldukça başarılı işlere imza atan bu firmalardan başlıcaları şu şekildedir.

1-) Current Works İzmir Reklam Ajansı

Listenin ilk sırasında yer almayı hak eden firma, İzmir merkezli olarak tüm Türkiye’ye hizmet sunmaktadır. Yeni nesil pazarlama ajansı olan firma, uzman ve profesyonel olarak hizmet sunan ekibi ile firmaların ihtiyaç duyduğu tasarım, dijital pazarlama ve yazılım alanlarında oldukça yüksek standartlarda çözümler üretmektedir.

Markaların, kurumsal kimlik tasarımlarında logonun son derece olduğunun bilincinde olan firma marka renklerinin belirlenmesi, kurumsal kimliğin entegrasyonun sağlanması, sektör ve rakip analizlerinin yapılması, vizyon ve misyon analizlerinin yapılması ve tasarım sürecinin tüm aşamalarında firma ile sürekli iletişim halinde olması ile son derece başarılı işlere imza atmaktadır.  Ajans, görsel olarak hoş ve tanımlanabilir grafikler ve tipografi ile markaları sembolize eden logoları oluşturmaktadır.

DİKKAT!  Tokat Fen Lisesi Öğrencileri Yaptıkları Cumhuriyetimizin izinde nice yüzyıllara Videosulyşa Sosyal Medyada Beğeni Topluyor

Current Works genel olarak;

  • Uygun tasarım ilkelerini uygulayarak, mizanpajı oluşturur.
  • Firma beklentileri dahilinde kurumsal kimliğin en iyi şekilde yansıtılmasını sağlayan logonun oluşturulmasını sağlar.
  • Firmalara ihtiyaç duydukları tasarım çözümlerini sunar.
  • Markalaşma ve kimlik projelerini yönetir.

Current Works pazarlama, yazılım, dijital pazarlama ve danışmanlık alanlarında ülkemizin önde gelen kuruluşlarına da hizmet sunmaktadır.

Teklif için : https://currentworks.com.tr/izmir-logo-tasarimi/

2-) Ted Ajans

Listenin ikinci sırasında yer alan firma İstanbul merkezli olarak hizmet sunmaktadır. Ayrıca ajansın Niğde’de bir şubesi de yer almaktadır. Ajans tüm Türkiye’ye hizmet sunmaktadır. Logo tasarımı, web tasarım, web yazılım, mobil uygulama, grafik tasarım, kurumsal kimlik, sosyal medya yönetimi, marke tescil ve pole banner alanlarında da kullanıcılarına kaliteli hizmetler sunmaktadır.

3-) İdemama Ajans

Listenin üçüncü sırasında yer alan firma İstanbul merkezli olarak hizmet sunmaktadır. Ajans logo ve kurumsal kimlik tasarlanması, web tasarımı, markalaşma, reklam, ambalaj ve tanıtım filmleri alanında başarılı çalışmalara imza atmaktadır.

4-) Ajans 360

Listenin dördüncü sırasında yer alan firma Bolu merkezli olarak hizmet sunmaktadır. Ayrıca ajansın İstanbul’da bir adet ofisi ve Bolu’da ar-ge ofisi yer almaktadır. Ajans web tasarım, kurumsal kimlik, dijital pazarlama, fotoğraf ve video, sosyal medya ve danışmanlık alanlarında da hizmet sunmaktadır. ajan profesyonel ve alanında uzman ekipleri ile son derece kaliteli hizmetler sunmaktadır.

Detay: https://ajans360.com/hizmetler/kurumsal-kimlik/logo-marka-kimligi/

5-) Softajans

Listemizin son sırasında yer alan firma Ankara merkezli olarak hizmet sunmaktadır. Ajans web tasarım, dijital pazarlama ve internet reklamcılığı alanında son derece kaliteli çözümler sunmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet