Dolar 32,5647 0.07%
Euro 34,8998 0.16%
Gram Altın 2.425,31 0,09%
Çeyrek Altın 4.122,00 0,05%
Yarım Altın 8.369,00 0,05%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İş Ağınızı Genişletmek İçin öneriler

İş Ağınızı Genişletmek İçin öneriler

ABONE OL
25 Nisan 2021, 13:53:09

İlerlemek için bağlantı kurun. İşlerin %85’inin artık ağ oluşturma yöntemi ile elde edildiğini gösteren pek çok anket mevcuttur. Günümüzün rekabetçi iş ortamında iş arayanlar, sosyal ve profesyonel ağlarını geliştirip ve güçlendirerek bir sonraki iş pozisyonuna girme şanslarını artırabilirler. Kariyerinizi bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız ağ oluşturmanız elzemdir. İş ağı kurmak için daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Bausem tarafından sunulan eğitimleri inceleyebilirsiniz.

Ağ Oluşturmak Neden Önemlidir?

Eski bir atasözünün de dediği gibi neyi değil, kimi bildiğiniz önemlidir. Eğer tanınan, beğenilen ve güvenilen birisiyseniz birisinin size uygun fırsatları sunması ve önüne bir iş pozisyonu önerisi geldiğinde sizi teklif etmesi oldukça doğaldır. İş ağınızı genişletmeniz iş arama sürecinizin ciddi anlamda kısalmasını sağladığı gibi aynı zamanda hak ettiğiniz, ilgi alanınız ve yeterliliğiniz olan iş pozisyonlarına kabul edilmenizde size yardımcı olur.

Nerede İş Ağ Kurmalısınız?

İster online ister yüz yüze olsun iş ağı oluşturmak ve geliştirmek için pek çok yol mevcuttur.

Sosyal Medya

Günümüzde iş ağınızı genişletmek için tercih edeceğiniz pek çok sosyal medya platformu vardır. Ağ kurma bakımından en çok zaman harcadığınız yer ağ oluşturma açısından muhtemelen en verimli olan platform olacaktır. Ağ oluştururken yeni insanlarla tanışacağınızdan sürekli yeni bağlantılar oluşturmanın yanı sıra, bu kişilerin paylaştığı gönderilerle etkileşim kurduğunuzdan ve düzenli gönderi paylaştığınızdan emin olun.

Şirket haberleri, yeni açık iş pozisyonları ve sektör güncellemelerinden haberdar olmak için şirket ve bireyleri sosyal medya hesapları üzerinden takip edin.

LinkedIn

Eğer iş ağı kurmayı düşünüyorsanız ilk bağlantı noktanız LinkedIn olmalıdır. Öncelikle eğer bir hesabınız yoksa LinkedIn üzerinden kendinize bir profil oluşturun. Eğer profiliniz mevcutsa bu durumda güncellemeye başlayın. Profil başlığını optimize edin ve işverenlere becerileriniz, değeriniz ve deneyimleriniz hakkında kapsamlı bir genel bakış sağlayın. Bunun için de profilinizi ayrıntılandırın. Ayrıca profilinizin doğru kişilere ulaştığından emin olmak için hesabınızın gizlilik ayarlarını da kontrol edin.

DİKKAT!  TURHAL'DA ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Daha sonra gönderi paylaşmaya, bağlantı kurmaya ve etkileşime geçmeye başlayın. Eğer cesur hissediyorsanız, kariyer tavsiyesi istemek ve yeni bağlantılar oluşturmak için mevcut hedef şirketlerinizde veya hedef iş pozisyonunuzda çalışan profesyonellere bağlantı talepleri bile gönderebilirsiniz.

Twitter

Online iş ağı oluştururken Twitter platformunu göz ardı etmeyin. Twitter bilgi almak için harika bir yer olabilir. Twitter da tıpkı LinkedIn gibi profesyonel bir imaj sunmanız halinde ağ kurmanızı sağlayacaktır. Bunun için profilinizi temizleyerek güncelleyin ve ilgilendiğiniz şirketleri takip edin. Böylelikle yeni açılan iş pozisyonları öğrenebilirsiniz. Daha da önemlisi, paylaşılan güncellemelere ve en son haberlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Böylelikle mülakat zamanı geldiğinde araştırma yaptığınızı ve iş ağı kurduğunuzu gösterebilirsiniz.

Aynı zamanda iş ilanlarını ve diğer profesyonelleri de takip edebilirsiniz. Adınızın tanınması, iç görü ve profesyonel ilgi alanlarınızı göstermek için birkaç tweet paylaşmaya da özen gösterin.

 İş Ağı Oluşturabileceğiniz Olaylar

Yerel etkinliklerden büyük konferanslara ve online toplantılara kadar ağ oluşturmanın pek çok geleneksek yolu vardır. Bununla birlikte, her etkinliğe kaydolmanız ve kartvizit yapmanız çok doğru bir yol olmayacaktır. İhtiyaçlarınıza uygun olduklarından emin olmak için mutlaka etkinlikleri dikkatlice inceleyin. Katılmadan önce temsilcilerle iletişime geçebilirsiniz.

Mevcut ağınızı genişletirken gönüllü çalışmayı düşünebilirsiniz. Bu topluma verdiğiniz değeri gösterecektir. Aynı zamanda diğer gönüllülerle de güçlü bağlantılar kurduğunuzu gösterecektir. Kuruluşun yöneticileriyle bağlantı kurma şansına sahip olduğunuzdan gönüllü çalışmalar size pek çok avantaj sunan işlerdir. Gönüllü çalışmalara erişebileceğiniz bir platform arıyorsanız genç gönüllüler adresini ziyaret edebilirsiniz. Birbirinden farklı alanlarda yürütülen gönüllü çalışmaların detayları hakkında bilgi alabilir ve kolaylıkla başvuru yapabilirsiniz.

Kimler İle İş Ağı Kurmalısınız?

Bağlantıları nerede arayacağınızı artık biliyorsunuz. Peki, ilk adımda kiminle bağlantı kurmalısınız?

DİKKAT!  Kayseri Nöbetçi Eczaneler

Sektörde Parlayan Kişiler

Ağ kurmaya başladığınızda sektörde ismi bilinen kişilere ulaşmanız size büyük fayda sağlayacaktır. Alanınızda çalışan ve ağ kurduğunuzda kariyerinizde dalgalar meydana getirmenize yardımcı olacak profesyonellerle mutlaka iletişime geçin.

İş Arkadaşlarınız

Meslektaşlarınızla ağ kurmanız şirket içindeki yeni fırsatlar hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. Aynı zamanda olası bir iş değişimi durumunda da meslektaşlarınızın önerdiği bir isim olmanıza yardımcı olur.

Aile ve Arkadaşlar

Aileniz ve arkadaşlarınız size en çok yardım etmek isteyen insanlardır. Onlara yeni fırsatlara açık olduğunuzu söyleyin. Böylelikle aileniz ve arkadaşlarınız aracılığıyla pek çok kişi ile bağlantı kurma şansını elde edebilirsiniz.

İlerlemek İçin Ağ Oluşturun

İster yeni bir iş pozisyonu arayın, ister kariyer başarınızı yükseltmek isteyin, konfor alanından çıkmanız gerekecektir. Ağ oluşturup genişletmek bu hedeflerinizi gerçekleştirmenin en verimli yollarından birisidir. Ağ oluşturmak bir işe girmenize yardımcı olabilir. Ancak yine de çarpıcı ve özgün bir CV’ye ihtiyacınız vardır. Kaliteli, özgün ve profesyonel şablonlarla dikkat çekici bir CV oluşturmak istiyorsanız cvmaker.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Burada dilediğiniz kadar CV oluşturarak kaydedebilir, CV’nizi inceletebilir ve CV’nizi revize edebilirsiniz!

İyi İş Ağı Oluşturmak İçin Taktikler

Hiçbir zaman doğrudan iş istemeyin. Bunun yerine bağlantı kurduğunuz insanlara belirli sektör ve iş pozisyonlarındaki yeni fırsatlara açık olduğunuzu söyleyin.

Ağ kurma uzun vadelidir. Maksimum fayda sağlamak için düzenli olarak ağ kurma hedefi belirleyin.

Her zaman aldığınızdan fazlasını vermeye çalışın. Başkalarına da yardımcı olun. Böylelikle saygın bir duruş kazanırsınız.

Ağ oluşturma platformlarından her zaman yeni bağlantılara ulaşarak takip edin. Elde ettiğiniz bağlantılarla yetinmeyin her daim yeni kişilerle tanışmaya hazır olun.

Unutulmamak ve hatırlanmak için her zaman tutarlı bir mesaj ve duruş sergileyin. Unutmayın, sıradan olan unutulur.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet