Dolar 32,5652 0.04%
Euro 34,8682 -0.05%
Gram Altın 2.428,64 -0,06%
Çeyrek Altın 4.125,00 -0,55%
Yarım Altın 8.377,00 -0,52%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İNSAN HAKLARI GASP EDİLEMEZ, PAZARLIĞI YAPILAMAZ

İNSAN HAKLARI GASP EDİLEMEZ, PAZARLIĞI YAPILAMAZ

ABONE OL
10 Aralık 2019, 10:25:40
Eğitim Bir Sen Tokat Şubesi tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, "İnsan haklarını, hiçbir hesap veya çıkar için gasp edilemez, pazarlığı yapılamaz, dokunulmaz bir değer olarak görüyoruz." denildi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Eğitim Bir Sen Tokat Şubesi tarafından açıklama yapıldı. ‘İnsan hakları’nın bütün bir insanlık bilincinin kendisi için, kendisini merkeze alarak ürettiği en temel ve kapsayıcı değer olduğu belirtilen açıklamada, “Evrensel insan hakları, zaman, mekân, kültür, inanç sınırı olmaksızın herkes, her millet için gerekli ve geçerlidir. İnsan haklarına saygı ve riayet, medeniyet ölçüsünü ve seviyesini göstermektedir. İnsan haklarını değerli kılan, insan yaradılışı ve onurudur. İnsan, haklarına doğuştan ve kendiliğinden sahiptir. İnsan onuruna saygısı olan her devlet, her kurum, her kişi bu haklara hassasiyet göstermek, kullanılmasını kolaylaştırmak ve desteklemek zorundadır.

Özgürlükçü siyaset teorisine göre insan haklarını korumak, devletin varoluş nedenlerinin başında gelmektedir. Devletler, hak ve özgürlükleri esas alarak koruyan, hak gasplarını sıra dışı ve suç kabul eden yasal dayanaklarla meşruiyet kazanmaktadır. İnsan hakları, hukuk ve yaptırım gücünün teminatı altında değilse, parlatılmış sözden ve söylemden öteye gitmez, bir değer ve anlam ifade etmez. Birilerinin daha fazla refah ve maddi kazancı için hayat hakkı başta olmak üzere, milyonlarca insanın hakkı gasp edilmektedir. Bunun örneklerini Bosna-Hersek’te, Filistin’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Mısır’da, Arakan’da, Yemen’de, Latin Amerika’da ve Afrika’nın çeşitli ülkelerinde gördük, görmeye de devam ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak, insan haklarını, hiçbir hesap veya çıkar için gasp edilemez, pazarlığı yapılamaz, dokunulmaz bir değer olarak görüyoruz. İnsan Hakları Günü’nün, insanların ölmediği, annelerin çocuksuz, çocukların yetim ve öksüz kalmadığı, gözyaşının dindiği, sürgünlerin, soykırımların, zulümlerin yaşanmadığı, emekçilerin alın terinin karşılığını tam olarak aldığı, gelir dağılımının adil paylaşım esasına göre yapıldığı bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyoruz.

DİKKAT!  Manisa Nöbetçi Eczaneler
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet