Dolar 32,5289 -0.07%
Euro 34,8045 -0.21%
Gram Altın 2.432,85 0,11%
Çeyrek Altın 4.133,00 -0,36%
Yarım Altın 8.391,00 -0,36%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İL MİLLİ EĞİTİMDE SENE BAŞI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

İL MİLLİ EĞİTİMDE SENE BAŞI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

ABONE OL
17 Ekim 2018, 06:37:45

            Gaziosmanpaşa Lisesi Konferans Salonunda yapılan programa Tokat İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Taştan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fikri Demir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ve Merkez İlçe Okul Müdürleri katıldı.

            Program İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fikri Demir’in taşımalı eğitim ve okul servisleri ile ilgili bilgilendirme sunumu yapması ile başladı.

            Taşıma yoluyla eğitim erişim yönetmeliğinde okul müdürlerinin ve yöneticilerin yapması gerekenlerle ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fikri Demir yaptığı sunumda, “Bazı okul idarecilerimize öğrenci diyor ki, servis beni okul önünde değil de yolda bıraktı. Ben buraya yürüyerek geldim veya beni okuldan almadı yoldan aldı veya başka bir yerin önünden aldı. Öğrenci dilekçesini veriyor, bu dilekçede hemen bize geliyor. O zaman şunu sormamız lazım, öğrenciye diyeceğiz ki seni hangi servis getirip götürmekte, niye orada bıraktı, neden okuldan almadı seni veya sen neden okuldan alınmadın, bu soruyu öğrenciye sormamız lazım. Çocuk okuldan neden izinsiz çıktı. Bazı okullarımızda gayet güzel uygulamalarımız var, nöbetçi öğretmenden izin alınarak dışarı çıkıldığını görüyoruz servisteki taşımalı gelen öğrencilerimizin. Bunun hepsinde olması lazım, sadece birkaç tane okulumuzda değil bütün okullarımızda, gerekirse idareden,  idareye kadar ulaşamıyorsa nöbetçi öğretmenden, servise binmek için dışarı çıkması gerekiyorsa mutlaka izin alması gerekiyor. Ona göre bazı sıkıntılar yaşanmakta, geçen senelerde oldu, erken çıkan bir öğrencimiz meydanda bekleyen bir araca binemiyor kapılar kilitli. Bunları tekrar yaşamamak için sizlerden istirhamımız mutlaka servisle gelen öğrencilerimizin sizlerin bilgisi dâhilinde dışarı çıkması gerekiyor” şeklinde konuştu.

REHBER PERSONEL

            Okul servis araçları yönetmeliğine göre anaokulları, ilkokul ve ortaokul servisi yapan servislerde mutlaka rehber personel bulundurma zorunluluğu olduğunu belirten Fikri Demir, “Bazen duyuyoruz servisçiye çok pahalıya mal oluyormuş, öğrenci velilerinden 100 lira alması gerekirken 150 lira alması ortaya çıktığından dolayı rehber personel bulundurmuyormuş. Bu sizin sorumluluğunuzda, o serviste her hangi olumsuz bir durum yaşandığında rehber personel olup olmadığı da sorulacak sizlere. Rehber personel olmadıysa, siz onu aldı kabul ediyorsunuz, bize gönderdiğiniz belgelerde var diye işaretlemişsiniz. Varsa bu rehber personelin en az 22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olma şartı var.” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  Sivilce Kremi: Ciltteki Lekeleri ve Sivilceleri Yok Etmenin En İyi Yolu

            Program soru cevap bölümü ile devam etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet