Dolar 32,3695 0.15%
Euro 34,9616 -0.32%
Gram Altın 2.325,34 0,21%
Çeyrek Altın 4.193,00 0,02%
Yarım Altın 8.117,00 0,02%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İL GENEL MECLİSİNİN YOĞUN GÜNDEMİ

İL GENEL MECLİSİNİN YOĞUN GÜNDEMİ

ABONE OL
30 Ağustos 2018, 13:39:44

Tokat İl Özel İdaresi Eylül ayı meclis gündemi ilan edildi. Salih Yıldırım başkanlığında toplanacak Meclisin gündeminde il merkez ve ilçelerdeki birçok önemli konu başlığı görüşülecek.

Tokat İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Gündemi 23/5. dönem 8. toplantısı 1. Birleşimi 03/09/2018 tarihinde saat 14.00 da yapılacak. İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre Eylül ayı gündemi şöyle olacak.

*5302 sayılı Kanunun 14.maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11.maddesi uyarınca, İl Genel Meclisinin Ağustos/2018 ayında yaptığı toplantılarda alınan kararların üyelere dağıtılması.

 *Sulusaray İlçesi Sebastapolis antik kentinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarının devam ettirilebilmesi için İdaremiz adına kamulaştırması yapılmış 12 adet taşınmazın, bilimsel kazı çalışmalarında kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı adına tahsis edilmesine ilişkin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 03/08/2018 tarih ve 7179 sayılı teklif yazı ve eklerinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

 *Sulusaray İlçesi Sebastapolis antik kentinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarının devam ettirilebilmesi için İdaremiz adına kamulaştırması yapılmış 2 adet taşınmazın, bilimsel kazı çalışmalarında kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı adına tahsis edilmesine ilişkin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 10/08/2018 tarih ve 7472 sayılı teklif yazı ve eklerinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

*İl Özel İdaresi araç parkında bulunan ve 6360 sayılı yasa ile kapanan belediyelerden İl Özel İdaresine devredilen, ekonomik ömrünü doldurduğu tespit edilen 52 adet aracın servis dışı tutulabilmesi için hizmet dışı araç raporlarının düzenlenmesine ilişkin İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 09/08/2018 tarih ve 7405 sayılı teklif yazı ve eklerinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

*Mülkiyeti İdaremize ait Almus İlçesi Ormandibi Köyü Köyiçi mevkiinde bulunan 762 m2 yüzölçümlü taşınmaz ile Turhal İlçesi Yazıtepe Köyünde bulunan 7 adet taşınmazın satışına ilişkin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 14/08/2018 tarih ve 7521 sayılı teklif yazı ve eklerinin görüşülerek konunun karara bağlanması.

DİKKAT!  Bitcoin’de Yükseliş Beklentileri: Altın ve BTC Korelasyonu

*İdaremiz norm kadro haricindeki 5286 sayılı Kanunla İl Özel İdarelerine devredilen mülga Köy Hizmetleri Müdürlüğü Sanat Sınıfı kadrolarından, emeklilik nedeniyle boşalan 1 adet norm kadro fazlası sürekli işçi kadrosunun iptal edilmesine ilişkin İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 16/08/2018 tarih ve 7613 sayılı teklif yazı ve ekinin görüşülerek konunun karara bağlanması.     

*İlimiz Merkez Çat Kasabası Gölcük mevkiinde 129 ada, 303-304-305 No.lu parsellerde kayıtlı taşınmazların, İmam Hatip Lisesi yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı adına tahsisine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

*İlimiz genelinde engellilerin motorlu taşıt alım oranı ve Ülke geneline kıyasla mevcut durumunun değerlendirilmesine ilişkin AR-GE Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

*Cumhurbaşkanımız himayesinde başlatılmış okuma yazma seferberliği kapsamında, İlimizde okuma yazma oranındaki artış ve bu kapsamda açılan kurslar hakkında meclisimizin bilgilendirilmesine ilişkin Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile AR-GE Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

*2018 yılı çalışma programında yer alan inanç turizmi kapsamında yapılması planlanan Şeyh Mahmut türbesi çevre düzenleme işiyle ilgili Pazar Belediye Başkanlığı ile işbirliği yapılarak yaptırılmasına ilişkin Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

*Niksar İlçesi Edilli ve Yalıköy Köylerinde mevcut bulunan halihazırda ibadete açık olan 2 adet ahşap caminin tarihi özellikte olup olmadığının yetkililerce incelenip durumun tespit edilmesine ilişkin Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

*Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 2018 yılı çalışma programında yer alan ve ödenek ayrılan işlerin son durumunun araştırılarak meclisin bilgilendirilmesine ilişkin Turizm ve Gençlik Spor Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

DİKKAT!  Kayseri Seçim Sonuçları 2023

*2018 yılı İl Özel İdaresi çalışma programında yer alan Pazar – Artova arası yol genişletme çalışmaları hakkında meclisin bilgilendirilmesine ilişkin Köy İşleri Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

*Niksar İlçesi Köklüce/Arpaören Köyleri sulama göletinde suların azalması nedeniyle sulama sistemi rantabl çalışmamakta olup, gölet dışında kalan ve kod farkından dolayı sisteme dahil edilemeyen cazibeli suyun incelenerek sisteme dahil edilip edilemeyeceği hususunun araştırılmasına ilişkin Tarımsal Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

*İlimizde sık rastlanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının bazen ölümle sonuçlandığı bilinmekte olup, hastalığın İlimizdeki vaka sayılarında geçmiş yıllara göre artış olup olmadığı ve ne gibi önlemler alındığının araştırılarak meclisimizin bilgilendirilmesine ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

*Kelkit Vadisinde ormanlarda doğal olarak yetişen menengiç ağaçlarına antep fıstığı aşılanarak bölgemiz ekonomisine katkı sağlanması konusunun incelenmesine ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ile AR-GE Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

*Mülkiyeti Yunis ÇETİN’e ait Reşadiye İlçesi Yolüstü Köyü 180 ada 6 no.lu parselde yer alan 52,29 m2’lik taşınmaz ile mülkiyeti İdaremize ait 170 ada 10 no.lu parselde yer alan ve yol yeri olarak görünen 167,14 m2’lik taşınmazın takas yapılarak yola terk edilmesine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu (müşterek) raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

*Tokat Valiliği tarafından Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü ile İdaremiz ortaklığında Tokat İlinin sosyal risk haritasının çıkarılabilmesi ve bu alanda yapılacak çalışmalara temel teşkil etmesi için OKA’ya “Tokat İli Sosyal Risk Haritası” isimli proje OKA’ya sunulacak olup, projenin %25’lik eş finansman bedeli olan 25.000,00.- TL’nin İdaremiz tarafından karşılanması talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

DİKKAT!  "İSTİKRARIN OLMADIĞI YERDE KALKINMA OLMAZ"

*İl Özel İdaresinin hizmetlerinde kullanılan araçlara akaryakıtın Ağustos ayı sonuna kadar yeteceği öngörüldüğünden, iş sezonunun devam etmesi nedeniyle ihtiyaç duyulan 300.000 lt. akaryakıt için yaklaşık 1.755.000,00.-TL. Ödenek talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülerek konunun karara bağlanması.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri