Dolar 32,5917 0.23%
Euro 34,8134 0.42%
Gram Altın 2.421,47 -0,47%
Çeyrek Altın 4.120,00 -1,79%
Yarım Altın 8.366,00 -2,37%
Tam Altın 16.351,24 -1,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
HÜSEYİN YARICI HALKLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

HÜSEYİN YARICI HALKLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

ABONE OL
22 Mart 2019, 06:35:39

Tokat’ta pazaryerleri, esnaf, site, sanayi siteleri ziyaretleri, açılışlar gerçekleştiren İYİ Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yarıcı son olarak da Oğulbey’de vatandaşlarla buluştu. Etkinlikte CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da yer aldı.

            Halkın coşkusuna şahit olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Hüseyin Yarıcı, Nevruz dolayısıyla da bir açıklama yaptı. Bu yıl Nevruz Bayramının diğer yıllardan daha anlamlı olduğunu ifade eden İYİ Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yarıcı, “Yeni yıl anlamına gelen nevruz; bu yıl barışın, kardeşliğin tesis edildiği, yeni bir başlangıcın, değişimin olduğu bir yıl olsun” dedi.h%C3%BCseyin%20yar%C4%B1c%C4%B11

"KARDEŞLİĞİN TESİS EDİLDİĞİ BİR NEVRUZ"

            Bahar bayramı nevruzun bu yıl gerçek anlamında kutlanmaya başladığını görmenin mutluluğu içerisinde olduğunu ifade eden Hüseyin Yarıcı, “2019 Nevruz'unun ismine ve içerdiği manaya yaraşır şekilde, ülkemiz, milletimiz, ortak coğrafyamız için bir bahar, bir tazelenme, umutların güçlü şekilde yeşerdiği bir iklim olmasını diliyorum. Baharla birlikte tabiattaki canlanma ve yenilenmeye ek olarak yönetimlerdeki değişimler de toplumumuzda ümitlerin yeşerdiğin, kardeşliğin tesis edildiği, insanlarımızın aç ve açıkta kalmadığı bir ortamı beraberinde getirsin. 2019 yılı Nevruzu bir milat olsun, ayrımcılığın, ötekileştirmenin değil dostluğun, kardeşliğin tesis edildiği bir yıl olsun” diye konuştu.

NEVRUZ TÜRK DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİDİR

            Nevruzun Türk dünyası yanında Ortadoğu ve Ön Asya'daki çeşitli milletlerce de yeni yılın başlangıcı ya da bahar bayramı olarak kutlandığını ifade eden İYİ Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yarıcı,  “İslamiyet öncesi de bahar kutlamaları yapan Türkler, bu kutlamaları daha sonra Nevruz adıyla sürdürmüşlerdir. Geçmişten günümüze kadar gelen Nevruz, Osmanlı döneminde kutlanan sayılı günlerden biridir. Müneccimbaşı Nevruz günü, hazırladığı yeni yıl takvimini padişaha sunar, karşılığında Nevruziye adı verilen bahşişler alırdı. Padişaha, sadrazama ve diğer devlet büyüklerine sunulan ve Nevruz Pişkeşi adı verilen bu takvim uğurlu günleri ve eşref saatlerini gösterirdi. Yani baharın gelmesi, kışın kasvetli havası ve zor şartlarından çıkılması bir bayram havası ile kutlanırdı. Böyle bir günün insanlarımız arasında çatışmaya sebep olması kabul edilemez bir durumdur” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  Marmaris Kiralık Villa

"KİMSE AÇ VE AÇIKTA KALMASIN"

            Fakirliğin kalktığı bir ortamı arzuladıklarını kaydeden Yarıcı, “Nevruzun bir bayram edası ile kutladığını görmenin mutluluğu içerisindeyim. Bu ülkenin insanları, inanıyorum ki bugün yaşadığı sıkıntıları ve badireleri de yine birlik ve beraberlik içinde atlatacak, demokrasimizin, toplumsal barışımızın önündeki engelleri kararlılıkla aşacaktır. Fakirliğin ortadan kalktığı, işsizlik probleminin çözüldüğü, aç ve açıkta kimsenin kalmadığı bir Türkiye, ancak huzurlu bir ortamda mümkün olur. Yüzlerce yıllık sevgi ve hoşgörünün bayraktarlığını üstlenmiş, farklılıklarımızı zenginlik olarak addeden bir kültür ve medeniyetin temsilcileri olarak, inanıyorum ki bu anlamlı günde de gerekli hassasiyeti gösterecek, birliğimizi ve beraberliğimizi canlı tutmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet