Dolar 32,3175 0.2%
Euro 35,1484 0.04%
Gram Altın 2.293,81 0,71%
Çeyrek Altın 4.138,00 -0,55%
Yarım Altın 8.012,00 -0,53%
Tam Altın 15.672,33 -0,36%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
HİÇBİR MAHALLEYİ KENARDA BIRAKMADIK

HİÇBİR MAHALLEYİ KENARDA BIRAKMADIK

ABONE OL
28 Ocak 2019, 05:10:53

Hiçbir mahalleyi kenarda bırakmadıklarını söyleyen Başkan Eroğlu, “5 yıl içerisinde 350 milyonluk yatırım yapılmış. Biz her mahalleye aynı hizmeti götürdük, hizmet götürmeye de devam edeceğiz." dedi.

            Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Belediye Sosyal Tesislerinde merkez mahalle muhtarları ile kahvaltıda buluşarak istişare toplantısı gerçekleştirdi. Eroğlu, toplantının basına açık olan kısmında mahallelere yaptığı hizmetlerden ve il genelinde yapılan yatırımlardan bahsetti. Başkan Eroğlu, 5 yıl içerisinde Tokat’a 350 milyonluk yatırım yapıldığını söyledi.

            İstişare toplantısında muhtarlar adına konuşma yapan Tokat Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gökrem, 5 yıl içerisinde yoğun bir tempoda çalışıldığını belirterek, “Değerli arkadaşlar 5 yılın sonuna yaklaşıyoruz. Bu 5 yıl bizler için bir maraton ve çalışma dönemi olarak geçti. 31 Mart sabahı Tokat’ta bazı şeylerin nelere mal olduğunu, Tokat’ın neler kazandığını görecektir. Tokat artık kabuğunu kırmış yıldız gibi parlayan, gerçek bir şehirleşme süreci için koşturan gerçek bir belediye başkanı ile yola devam edecektir. Tabi onunla yol arkadaşı olan değerli muhtarlarımızla ikinci beş yılı dolu dolu geçirecek ve el değmemiş mahalle, cadde kalmayacak şekilde olacağı kanaatindeyiz. Artık Tokat bir yıldız gibi parlayacak. Tokat geçmişindeki asaleti ve dik duruşu ile geleceğe de ulaşacağı kanaatindeyiz. Karamsarlıkları artık biz yıktık. Tokat şehirleşmenin örnek alınacak bir konuma geldiğini görmekteyiz. Bunun da çizgisi ve çıtasını yükselten Eyüp Eroğlu olmuştur. Biz burada Tokat gerçeğini konuşuyor, mirasını düşünüyoruz. Bunun gerçeklerini ve örneklerini gördük. Bunun sonucunu da artık bir nisan sabahı alacaktır. Kim derdi ki kanal Tokat dillere destan olacak, kim derdi ki Meydan projesi bitecek örnek olacak, kim derdi ki Geksi deresi ışıl ışıl olacak ve kim derdi ki Behzat deresi pırıl pırıl, o kendi özü ile akacak. İşte biz bunların hepsini gördük. Kim derdi ki mahalle konakları olacak ve kim derdi ki bilgi evleri, kadınlar için el işleri yaptığı sosyal tesisler olacak. Tabi olmamış işler de olabilir mi, olabilir. Başkanımızın söz verdiği bütün projeleri tek tek fazlası ile bitirdiğini gördük. 600 yıllık geçmişi olan Tokat’ın tarihinin ortaya çıkması  içinde başkanımız Halit sokağın giydirilmesi ile Sulu sokaktaki yapacağı meydan projesi, hamam sokak ve bey sokağının da gerçek kimliğine kavuşacağını, Behzat’ın da Mevlevihane ile bütün olacağını bilmekteyiz. Sulusokak dedik çünkü 900 adımda 900 tarihi barındırıyor. Devletler yarışmış bu bölgede, yarışmış adeta Tokat için. Çünkü Tokat Selçuklu'da 6’ıncı büyük il, Osmanlı'da 10’uncu büyük il ve aynı zamanda gümrük şehri olarak görev yapmış,  geçmişindeki bu feraset geleceğe de yansıyacağı kanaatindeyiz. Bizler Tokat muhtarları olarak asla köstek değil destek olarak, onların yol arkadaşı olalım. 1 Nisan sabahı belediye başkanımızı aynı görevinde görerek birlikte ikinci beş yıla girmeyi istiyorum.” diye konuştu.

DİKKAT!  Google Chrome Web Mağazası Nedir? Nasıl Kullanılır? Nasıl İndirilir?

"TOKAT İÇİN POZİTİF DİL KULLANILMALI"

            Daha sonra konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, hem Tokat'ı hem mahalleleri hem de şehrin geleceğini konuşmak için muhtarlarla bir araya geldiklerini belirterek; “Şehrimiz evimizdir, nasıl ki evimize biz gözümüz gibi bakıyoruz, evimizi temiz tutup evimize özen gösteriyoruz, evimizin huzuru için çaba harcıyoruz, şehrimizi de biz aynı görüyoruz. Şehrimizin bütün insanlarının sorunlarına cevap vermek istiyoruz. 5 yılda biz şehrimizi biraz daha nasıl ileriye götürürüz bunun çabası içine girdik. Şehrimiz için pozitif dil kullanılması gerektiğini düşünüyorum. İnsan insanın her zaman destekleyicisidir. İnsan insana ya moral verir yada moralsizlik verir. Şehrimizle ilgili pozitif dil kullanmazsak biri birine söylüyor diğeri diğerine, böyle olunca da benim canımı acıtıyor. Bunu söyleyen insan bilmeden şehrine ihanet ediyor. Biz her zaman pozitif düşünmeliyiz. Zaten böyle düşünerek olumlu sonuçlarını da görüyoruz. Bakın şehirde ne kadar nüfus artmış, kaç tane iş yeri açılmış, çalışan işçi sayılarına da baktığımızda o da artmış. Hepsi de bir önceki yıla göre artmış. Nüfusumuzun son 4 yılda 20 bin arttığını, son 4 yılda 11 bin yeni konut yapıldığını yine bin 150 tane iş yeri açıldığını söylemek zorundayız, anlatmadığınız takdirde başardığımızın anlamı olmaz. Biz bu başarıyı muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, vatandaşlarımız, milletvekillerimizle başardık.

90 PROJE TAMAMLANDI

            61 projemiz vardı 90 projeyi tamamladık. Her bir mahallemizin sorununa koşturduk. Mahallelerimizin nüfusu ve coğrafi durumuna göre hizmet verdik. Bazen gittiğimiz yerlerde park sayılarında orda neden iki tane bende neden bir tane diye çeşitli sorular geliyor. Şunu söylüyorum örneğin mahallenizde 100 yıl önce yapılan imar planında herkese ev verilmiş, arsa verilmiş, 3’er metrelik yol bırakılmış ben şimdi nasıl park yapacağım. Milletin evini alıp park mı yapayım. Sonra da adı neden bizim mahallemizde park yok oluyor. Takdiri size bırakıyorum” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  ŞEYH SALİH TÜRBESİNE ZİYARET

350 Milyonluk Yatırım Yapıldı

            Hiçbir mahalleyi kenarda bırakmadıklarını söyleyen Başkan Eroğlu, “5 yıl içerisinde 350 Milyonluk yatırım yapılmış. Biz her mahalleye aynı hizmeti götürdük, hizmet götürmeye de devam edeceğiz. Bir olduk diri olduk sözünü her yere götürmeye de devam edeceğiz. Biz insanımızı ayıramayız. Biz insanımıza biri güldü gülmedi diye ayıramayız. Biz herkesi dinleyip, herkesin sorununu elimizden geldiği kadar çözeceğiz. Bakın bugün 90 milyonda aldığımız bütçeyi, 160 milyona kadar çıkardık. Yeter mi yetmez. Ama unutmayalım ki paran kadar iş yaparsın. Bende isterim evimdeki bütün istekleri karşılamayı ama bazen cebimizdeki paraya bakar, ona göre bir şeyler alırız. Onun için şu sözü söylüyorum; biz verdiğimiz sözü yaparız. Bu zamana kadarda ne söz verdi isek onu yaptık. Ne kadar güçlü bir şehir olursak daha güzel hizmet yaparız” diye konuştu.

HEDEFİMİZ ŞEHRİMİZİ DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK

            Başkan Eroğlu, “Bize afaki cümlelerle iş yapmak yakışmaz. Mesela hemşerilerimizle oturduğumuzda hafif raylı sistem yapılabilir mi denildiğinde, bizim buna nüfusumuzun hazır olmadığını söylüyoruz. Yanı başımıza baktığımızda, Sivas, Erzurum, Çorum gibi şehirlerde bile yok. Düşünün Şanlıurfa gibi bir şehir daha yeni yapacak. Bu tramvayı yapmak için 200 bin kişinin bunu kullanması lazım ki kendi masrafını çıkarabilsin. Bizler şehrin büyümesi için gereken şeyleri yapalım. Şehrimizin nüfusunu artırmak için neler gerekiyorsa onu yapalım. Kentsel dönüşüm için ne gerekiyorsa onu yapalım. Yereldeki esnafımızın güçlendirilmesi mi gerekiyor biz onu yapalım. Bize de düşen görev bunlar olmalı. Bu heyecan ve gayretle inanıyorum ki önümüzdeki seçimde kazanırsak şehrimizi daha ileriye götürmek hedefimiz olsun. 5 yılda hani derler ya ‘toplu iğnesi kadar diye’ ben hiçbirinizden toplu iğne ucu kadar incinmedim. Onun için Allah razı olsun sizlerden diyorum. Bizlere bu 5 yılda verdiğiniz hizmet için de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  Bim A101 & Migros Şeker Fiyatları 2023 Güncel Fiyat Listesi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri