Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
HALK EĞİTİMDE 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 1.972 KURS AÇILDI

HALK EĞİTİMDE 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 1.972 KURS AÇILDI

ABONE OL
07 Aralık 2018, 10:03:03

Halk Eğitim Merkezinin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren kurumun Müdürü Mustafa Erarslan, 2017-2018 eğitim- öğretim yılında 1.972 kurs açıldığını belirterek, kuruma yapılan kurs taleplerinin her yıl artarak devam ettiğini söyledi.

            Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erarslan yaptığı açıklamada, “Türk Milli Eğitim Sistemi iki temel üzerine inşa edilmiştir, birisi örgün eğitim, diğeri de yaygın eğitim. Örgün eğitim diye bildiğimiz eğitim sistemimiz anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, yüksekokul ve üniversite bunları kapsıyor. Birde bunların dışında yaygın eğitim var, yaygın eğitim herhangi bir şekilde örgün eğitim kurumlarına devam edememiş yada bu kurumlardan ayrılmış, bu kurumları bitirmiş hali hazırda bu kurumlara devam eden insanlarımıza kısaca yediden yetmişe toplumun her kesimine eğitim vermeye çalışıyoruz. Halk Eğitim Merkezi’nin asli görevleri vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kurslar açmak, ilimizde de bu çok yaygın bir şekilde şu an bu faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.

HALK EĞİTİMDE KURS SAYISI HER YIL ARTIYOR

            Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslara talebin her yıl arttığını belirten Müdür Mustafa Erarslan açılan kurslarla ilgili şu bilgileri kaydetti: “2017-2018 eğitim-öğretim de açtığımız kurs sayısı 1.972 civarında, bu da bize gösteriyor ki bir önceki yıllara göre her yıl kurumumuza yapılan kurs talepleri bir hayli artmaktadır. Kurslarımızı kendi merkez binamızda başta olmak üzere burada açıyoruz, iş birliği halinde olduğumuz kurum ve kuruluşlar var. Cezaevi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ruh Sağlığı Hastanesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği halinde kurslar açıyoruz. Kurslarımız kendi merkez binamızda, cezaevinde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Kadın Konuk Evlerinde-Çocuk Sitelerinde, Ruh Sağlığı Hastanesinde yatan hastalara yönelik, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar kurumuna bağlı öğrenci yurtlarında, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında okullarda, belediye ile işbirliği halinde olduğumuz Belediye’ye ait üç tane Hanımeli Kültür sanat Merkezi, iki tane Belediye Konağı, Gençlik Merkezi,Bilgi Evi ve Spor kompleksi olmak üzere Belediye’ye ait yedi kuruluşta da bu kurslarımızı ortaklaşa yürütüyoruz. İŞKUR ile iş başı eğitim amacıyla onlara da iş garantisi vermek üzere iş birliği halinde kurslar açıyoruz. Bu kurslarımız her geçen gün biraz daha artmakta. Halk Eğitim Merkezi olarak üniversite hazırlık kurslarımız var, liseyi bitirmiş gençlerimize bu yakınımızda bulunan Atatürk Lisesinde Akşamları ve Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki gurup halinde üniversite hazırlık kursları açıyoruz. Yüksekokul ve Üniversite’yi bitirmiş gençlerin KPSS’ye hazırlanmalarına yönelik KPSS kursları açıyoruz. Açık Öğretim Ortaokul ve Lise ve öğrencilerinin kayıtları kurumumuz müdürlüğünce yapılmakta. Bunların sınav takipleri yine kurumumuz aracılığıyla yürütülmektedir.”

DİKKAT!  SICAK HAVA ZARARININ KAPSAMA ALINMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ 2017-2018 YILI GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER

            Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Erdem Dağhan, Hayat Boyu Öğrenme Projesi ile ilgili projeyi tanıtıcı sunum yaptı. Dağhan, “İğne Ucuyla Gönül Yapmak, Köyde Açan Çiçekler, Sevginin Gücü,  4 Medeniyet Dört Dörtlük Kaynaşma” projeleri kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.

Daha sonra sunum yapan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Fatih Duman, Hayat Boyu Öğrenme Modüler Programı, kurum bünyesinde açılan kurslar, açık ortaokul, açık lise, üniversite hazırlık, KPSS Kursları ile ilgili bilgiler verdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet