Dolar 32,5526 -0.01%
Euro 34,9329 0.16%
Gram Altın 2.436,00 0,53%
Çeyrek Altın 4.106,00 -0,34%
Yarım Altın 8.351,00 -0,17%
Tam Altın 16.312,17 0,11%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
GÖREVDEN ALMA YOK

GÖREVDEN ALMA YOK

ABONE OL
14 Aralık 2019, 13:46:08
AK Parti İl Başkanı Metin Polat, ilçe istifalarına ilişkin bilgilendirme açıklaması yaptı

AK Parti İl Başkanı Metin Polat, Merkez İlçe, Zile ve Reşadiye ilçe başkanlarının görevlerinden istifa etmesinin kamuoyuna yansıdığı gibi ‘görevden alma’ olmadığını söyleyerek, “Genel merkez tarafından görevden alınma ve benzeri gibi bir durum söz konusu değil. Son birkaç günde farklı söylemler ve farklı açıklamalar oluyor. Bunların hiçbiri gerçek değil. Bu genel merkezimizin verdiği bir karar ama arkadaşlarımızın istediği doğrultusunda verilmiş bir karadır.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Metin Polat, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tokat Merkez İlçe ile Zile ve Reşadiye ilçe başkanlarının istifalarına ilişkin kamuoyunu bilgilendirme amaçlı basın toplantısı düzenledi. AK Partide kongre sürecine girildiğini ve bu bağlamda Tokat’ta da kongre çalışmalarının başladığını belirten Metin Polat, Tokat Merkez, Zile ve Reşadiye ilçe başkanlarının istifa etmelerine ilişkin şunları söyledi:

“Geçtiğimiz haftalarda illerimizi ziyaret, il ve ilçe başkanlarımızla bazı toplantılar yapıldı. Tokat İl Koordinatörümüz Konya Milletvekilimiz sayın Halil Etyemez Bey de geçtiğimiz haftalarda buradaydı ve il ve ilçe teşkilatlarımızla bir dizi toplantılar gerçekleştirildi. İlçe başkanlarımızla birebir görüşmeler yapıldı. Bunun neticesinde Ankara’ya döndüğünde gerek genel merkezimiz gerek milletvekillerimizle istişareler sonucu bir takım kararlar alındı. Şuanda Tokat’ımızda Reşadiye Zile ve Merkez ilçemizde ilçe başkanlarımızın istifası söz konusu. Sayın ilçe başkanlarımız daha önce yapılan toplantılarda görevlerini bırakmak istediklerini; Zile başkanımız yerel seçimler sonrası, Reşadiye başkanımız da üçüncü dönemi bitmesi hasebiyle aday olmayacağını söylemişti. Bu söylemleri il koordinatörümüze de bildirdiler. Merkez İlçe Başkanımız Ahmet Bey de bu süreçte devam etmek istemediğini söylemiş kendilerine. Bu yapılan istişareler sonucunda bazı illerimizde il başkanlarımız, ilçe başkanlarımızın istifası söz konusu. Bunun yapılmasının sebebi, bu süreçte işleyişin, sürecin çok daha rahat olması. Bu neticede de Zile, Reşadiye ve Merkez ilçe başkanımız istifalarını verdi. Yoksa genel merkez tarafından görevden alınma ve benzeri gibi bir durum söz konusu değil. Herkes bunu böyle bilsin lütfen. Çünkü son birkaç günde farklı söylemler ve farklı açıklamalar oluyor. Bunların hiçbiri gerçek değil. Bu genel merkezimizin verdiği bir karar ama arkadaşlarımızın istediği doğrultusunda verilmiş bir karadır.”

DİKKAT!  Trafik Cezası Borç Yapılandırma

Kongrelerin ocak ayı itibariyle başlayacağını ifade eden Metin Polat, “Biz de Reşadiye’nin Bereketli beldesinde ocağın ikinci haftası kongremizi yapacağız. Daha sonra da ocağın ikinci yarısından sonra bir takvim ortaya çıkacak, biz de ilçelerimizin takvimlerini belirleyip genel merkezimize ileteceğiz. Bu süreç haziran-temmuza kadar devam edecektir. Ondan sonra da il kongreleri ve nihayetinde tahminen önümüzdeki yıla büyük kongre kalacak gibi gözüküyor.” dedi.

SORU CEVAP KISMI

Daha sonra basın mensuplarının sorusunu cevaplayan AK Parti İl Başkanı Metin Polat’ın, Gazeteci Fatih Kılıç’ın sorduğu sorulara cevabı şöyle oldu:

*İstifası istenen isimler arasından bir ses yükseldi, neden kongre sürecine kadar beklenmedi, teşekkür edilip ayrılmak varken neden böylesi bir yol seçildi diye söylemler oluyor. Buna ilişkin ne söylenebilir?”

“Bu süreçler elbette ki herkesin tamam dediği şekilde gitmeyebilir. Daha önceki dönemlerde de kongrelerimiz oldu ve bu kongrelerde alınan kararların hepsi herkese tamamen ‘tamam böylesi daha iyi oldu’ dedirttirmedi. Farklı düşünceler olabilir o da bir yoldur. Elbette o da yapılabilirdi ama arkadaşlarımız bu söylemlerini söyledikten sonra bu sürecin daha sağlıklı olması adına böyle bir şey yapıldı. Yoksa şuanda Reşadiye ve Zile’de siyasi hukuk işleri başkanlarımız bu işleri götürecek. Zile’de Yusuf beyde Reşadiye’de Sefa beyde bu süreçte bir sıkıntı yok. Belki önümüzdeki dönemde göreceğiz bu arkadaşlarımız farklı kademelerde görev alacak. Yani burada istifa etti, yol ayrıldı diye bir durum yok. Sadece sürecin daha rahat ve doğru işlemesi adına bu karar alındı. Bir kardeşimiz görevine devam ederken birilerinin isminin ortada gezmesi, konuşulması gibi durumlarda karşı karşıya gelinebilecek hususlardan bizi kurtarmış olacak bu durum.”

İSTİFA EDENLER BAŞKA PARTİYE Mİ GEÇECEK?

*AK Parti içerisinden dışarıya yansıyan başkaca partilerin oluşum süreci de gündemde. Bu istifaların ona yönelik bir istifa olabileceği de bir algı olarak dışarıya yansıyacaktır. Siz de böyle bir intiba var mı, istifa eden arkadaşlarınızın diğer partiye geçecekleri yönünde bir düşünce var mı?

DİKKAT!  Kars Nöbetçi Eczaneler

“Yapılan istifaların hiçbiri yeni parti oluşum süreciyle alakalı değil. Bunu çok net söylüyorum. İnsanlar hangi partide yer alacağı, hangi teşkilatta görev alacağı ve destekleyecekleri noktasında kendi kararlarını vereceklerdir. Ama şuanda Reşadiye, Zile ve Merkez ilçemizin bu konuyla yakından uzaktan alakası yoktur. Bu parti kurma çalışmaları daha önceki dönemlerde de oldu bundan sonraki süreçlerde de olacaktır. Ne getirip ne götüreceğini ilerleyen süreçte göreceğiz. Bizim bu konuda söyleyecek sözümüz yok biz kendi işimize bakıyoruz. Allah’ın izniyle AK Parti Türkiye’ye çok şey kattı ve ilerleyen süreçte de milletimizin desteğiyle Allah’ın izniyle çok şey katacaktır.”

METİN POLAT DEVAM EDECEK Mİ?

*Seçim sürecinde sizin devam etmek istediğinizi bugünden öğrenebilir miyiz, bu gelişmelerden sonra sizin devam edeceğini anlayabilir miyiz?

“Biz devam etmek istiyoruz ya da bırakmak istiyoruz sözü bize olmaz. Biz teşkilat başkanımıza, ‘burada bir görev verilirse onu yaparız, bu dönem bitmeli yeter dediğinizde dışarıda maddi ve manevi yapabileceğimiz ne varsa onu yaparız’ dedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı bize emirdir, ben öyle telakki ederim. Onun için nasıl uygun görülürse biz burada ya da başka bir yerde bu göreve devam ederiz. 2002 partimiz kuruldu buradayız burada olmaya da devam edeceğiz.”

Metin Polat, “Eski milletvekillerinden istifa eden oldu mu?” sorusuna ise, “Şuan için söylentiden ibaret konular ortada dolaşıyor. Bunun gerçekliği nedir bilmiyoruz, önümüzdeki süreçte görürüz. Böyle bir durum olursa herkese hayırlı olması temennisinde bulunabilirim ancak.” şeklinde cevap verdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet