Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
GÖKKUBBENİN HOŞ SEDASI Tokat Güzel Sanatlar Lisesi

GÖKKUBBENİN HOŞ SEDASI Tokat Güzel Sanatlar Lisesi

ABONE OL
06 Mayıs 2019, 08:51:52

İyi ki varsın! Diye başlamak istedim yazıma… İyi ki arsın… İnsan ruhunun gıdası, sevginin, saygının, kardeşliğin, evresel güzelliklerin yapıcı ve onarıcı gücü güzel sanatlar…

Ve Tokat’ımızın hoş sedası Güzel Sanatlar Lisesi… İyi ki varsın…

Geçtiğimiz akşam onların devasa programındaydım. Valilik projesi olan –Sanat Tokat- etkinlikleri kapsamında konserlerini izleme mutluluğunu yaşadım. Salonun girişinde çizgilerle renklerin, estetik ve sanatsal güzelliklerle seni kucakladığını görmek doyumsuz bir keyif veriyordu insanlara.

Dedim ya, insan ruhunun gıdası olan güzel sanatların, renkler ve notalarla insanlara sunumu, farklılığının özelliği ve güzelliğindeki esrarındandır. Bu güzellikler ki insanları çoğu zaman içinde bulundukları sıkıntılı saatlerden uzaklaştırarak renklerler notaların vuslatında bir araya getirirken, göze, kulağa ve ruhlara hitap edecek sanatın efsunu ile buluşturup o sanatı eyleme dönüştürme güzelliklerinin göstergesidir.

Ne güzel uğraş, ne güzel emek… Ellerinize, yüreklerinize sağlık. Bizlere zengin bir müzik ziyafeti yaşatan orkestra eşliğinde evrensel ve yöresel parçalarla donanımlı bir müzik ziyafeti sunarken, sanat üreten o ellerinize, dillerinize sağlık.

Her bir öğrenci kendilerini aşmış bir değer, profesyonel bir müzisyen konumundaydılar. Öğretmenler canlı, heyecanlı, vakur ve görev ehli, bilirkişilerdi ve öğünme de en doğal haklarıydı. Hepsini kutluyorum.

Şu bir gerçek ki; Sanatsal etkinlikler bir şehrin gülen yüzü, çalışan beyni, çağdaş yaşamda kalitenin öncüsü ve yöre insanlarının yaşam koçudur. Şehirler sanatsal etkinliklerle ünlenir, şenlenir ve gelişim gösterirler.

Tokat’ta bu potansiyel hep vardır. Her evde her ocakta gizli kalmış, keşfedilmemiş bir sanatçı mutlaka vardır. Bu verilerle de tespit edilmiştir. Bunlar fırsat bulamayan veya fırsat yaratılmayan kadın olsun erkek olsun varlığı bilinen insanlardır.

Buradan demek istediğim şu; Sayın Valimiz Dr. Ozan Balcı’nın yerinde tespitlerini destekliyor ve yürekten kutluyorum. Bu potansiyelin farkında olmuş olmalı ki –Sanat Tokat- projesini eyleme koydu. Teşekkürler Sayın Valim. Yürekten teşekkürler. Bu proje kapsamındaki Güzel Sanatlar Lisesi’nin konserini de şevkle, gururla izledim. Bu proje etkinliklerini yakından izleyen, gözlemleyen ve yürekten destekleyen bir eğitimci olarak, aynı liseden mezun olmuş bir evlat annesi olarak, bu şehrin bir sevdalısı olarak mutlu oldum. Teşekkürler.

DİKKAT!  EKİP ÇALIŞMASI ÜZERİNE..

Program sonundaki konuşmalarınızla, verdiğiniz mesajlarınızla geceye hatta geleceğe yeşil ışıklar yaktınız. Umutlarım yeşerdi.

Resim, müzik ve edebiyatın insan yaşantısındaki önemini örneklerle anlatırken, güzel sanatların ne denli önemli olduğunu özellikle vurguladı. Güzel Sanatlar Lisesi’nin çocuklarımız, ailelerimizi ve yöre insanlarımız için gerekliliğine olan inancınızı savunurken bu okullardan mezun olacak çocuklarımız için de umut oldunuz. Bundan böyle sosyal aktivitelerin geçmişe göre günümüzde yok denecek kadar az olduğu bu şehirde güzel şeylerin olacağı kanısındayım artık.

Buradan diyorum ki; Renklerle notaların buluştuğu, keman, flüt, viyolonsel seslerinin çizgilere yansıyan akustik güzelliklerin harman olduğu geceye emeği geçen, başta Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Sayın Yusuf Dursun’ai tüm öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederken bir başka sanat gecesinde buluşmak dileğimdir. İyi ki varsınız!

Esen kalın…

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet