Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bakanlığın Tokat’taki çalışmalarını yerinde inceledi. Yeni projeler için yerel yöneticilerle istişarede bulunan Demircan, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Tokat’ın yerel yöneticileri ile birlikte kültürel mirası Tokat’ın geleceğine daha da zenginleştirerek aktarmak ve turizme açarak parlayan sürecine yeni katkılarda bulunmak hedefimiz.” dedi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Tokat’ta bir dizi temaslarda bulundu. Tokat’taki bakanlık çalışmalarını yerinde inceleyen Demircan, ilk olarak Valilik makamını ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Demircan daha sonra Vali Dr. Ozan Balcı ve Milletvekili Mustafa Arslan ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret ederek, müdürlük personeli ile sohbet edip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Balcı, Tokat’ın ilçelerinden çıkarılıp işlenerek takı ve tesbih haline getirilen yarı değerli taşlardan Bakan Yardımcısı Demircan’a hediye etti.
Tokat gezisi Sultan 2. Selim zamanında 1572 yılında yaptırılan Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerinden olan tarihi Ali Paşa Camisi ile devam etti. Öğle namazını tarihi camide kılan Bakan Yardımcısı Demircan aşırı sıcak havada serinlemek için şadırvanda ellerini yıkayarak su içti.
Daha sonra Yazmacılar Hanı Butik Otel’i gezen Demircan, Halit Sokağa geçen Kültür Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kültür Sokağı ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi hakkında bilgi aldı. Ulu Cami ve restore çalışması süren Sık dişini Helası, Sulu Han, Arkeoloji Müzesi, Mustafa Ağa Hamamı, Hisariye Medresesi, Deveciler Hanı, Sultan Hamamı restorasyon incelemesi, Tokat Şehir Müzesi, Atatürk Evi, Yazmacılık Müzesi restorasyonu, Beysokağı ve Öğretmenevi Butik Otel, Mevlevihane, Saat Kulesi, Yüksek Kahve ziyaret edildi. Meydan Camii, Taşhan, Gökmedrese, Garipler Camii, Kütüphane, Hıdırlık Köprüsü ve Kanal Tokat gezileriyle program sona erdi.
Tokat ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Tokat’a ilk gelişim, inanılmaz etkilendim, bir vatandaş olarak bunu ifade etmek istiyorum. Tokat bir kültür ve sanat şehri, vakıf şehri. Aynı zamanda Tokat’ı İstanbul’a uzak zannederdim ama İstanbul’a çok yakın. Tarihi anlamda inanılmaz benzerlikleri ve ilişkileri olduğunu müşahede etmiş olmaktan çok mutlu oldum. Kültür Turizm Bakanlığının Vakıflar Genel Müdürlüğünün Tokat’ta yürüttüğü birçok iş var. Bu yürütülen işlerin hangi aşamada olduğunu yakından görmek ve özellikle şehrimize kültürel altyapıyla ilgili yapılabilecek bazı projeleri Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve Sayın Vekilimizle istişare etmek ve hali hazırda devam eden projelere ivmeler katmak için Tokat’a geldik. Yapılan çalışmalardan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Tokat’ın yerel yöneticileri ile Tokat’ın geleceğine kültürel mirası daha da zenginleştirmek ve turizme açarak parlayan sürecine yeni katkılarda bulunmak hedefimiz.” diye konuştu.
Pandemi sürecinde turizmi değerlendiren Demircan, “Pandemi sürecinde her şey çok şeffaf bir şekilde yürüyor. Süreci hep birlikte yaşıyoruz. Yaşadığımız bütün süreç dünyada da yaşanıyor. Beklentimiz en kısa dönemde bir aşının çıkması ama vatandaşımızın şu süreci geçerken dikkat edeceği şey de sihirli üç kelime olan; maske, mesafe ve hijyen. Bütün bu olaylara bağlı olarak turizmimiz de şekillenecek. Umut ediyoruz bu girdaptan bütün dünya biran önce çıkabilsin.” dedi.