Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Freze Tezgahı

Freze Tezgahı

ABONE OL
24 Kasım 2022, 23:30:47

Freze Tezgahı

Bilindiği gibi sanayi alanında çalışan kişileri en çok zorlayan konulardan biri metal veya buna benzer malzemeler üzerinde çalışmaktır. Bu malzemeleri şekillendirmek, üzerlerine yazılar yazmak veya izler bırakmak gibi işlemler için genellikle freze tezgahı kullanılır. Çok farklı özellikleri olan bu makineler icat edildikleri günden bu yana sanayi dünyasının günümüzdeki halini almasını sağlamışlardır. Yapılan işlemlerin çok daha kolay ve aynı zamanda çok daha kusursuz hale gelmesini sağlamış olan bu makineler ile yapılan işlemler fiziki olarak emek vermeye de gerek bırakmamaktadır. Bu sebeple artık bu makinelere her türlü işletmede rastlayabiliyoruz.

Bu makineler bazı yerlerde torna makinesi olarak geçebilir. Çalışma mantığı oldukça basit olup işlem yapılan malzemelerden talaş çıkarmalarından dolayı talaşlı üretim sisteminin temellerini atmışlardır. 100 yıldan fazla bir süredir var olan bu makineler zaman geçtikçe gelişmiş ve artık bilgisayar kontrollü hale gelmiştir. Kendi ekseni çevresinde dönen bir kesicinin malzemeler üzerinde istenen her türlü işlemi yapabilmesi için tasarlanan freze tezgahı ile gün içinde kullandığımız birçok ürün üretilebilirken aynı zamanda bu ürünlerin farklı parçaları da üretilebilir. Sert plastik, metal ve buna benzer malzemeler de şekillendirme, kesme, delme veya yüzey işleme gibi işlemler ancak bu makineler ile yapılabilir. Tek kişinin rahat bir şekilde kullanabileceği bu makineler farklı ekipmanlar ile daha yetenekli hale getirilebilirler.

Cnc Torna

Sanayi alanında en çok kullanılan ekipmanlardan biri olan tornalar sayesinde metal veya benzeri malzemelerin şekillendirilmeleri sağlanabilir. Metal, sert plastik, karton veya buna benzer malzemelerin şekillendirme işlemleri farklı özelliklere sahip olan torna makineleri ile kolay bir şekilde yapılabilir. Genellikle el ile kullanılan bu makineler son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile elektronik hale gelmiştir. Cnc torna adı ile anılan bu makineler malzemelerin işlenme işlemlerini bilgisayar aracılığı ile yapar. Bu sayede fiziki emek vermeye gerek kalmadan tüm işlemler direk olarak makine tarafından yapılır. Üstelik hata payı olmadan tüm işlemlerin kusursuz bir şekilde sona ermesi sağlanabilir.

DİKKAT!  Bir sohbetten

Torna makineleri özellikle malzeme işleme sırasında talaş benzeri malzemeler çıkardıkları için talaşlı üretimin temel unsurları olarak kabul edilirler. Malzemelerin şekillendirilmesi, delik açılması, kenarlarının düzeltilmesi veya malzeme üzerine yazı veya iz çıkarılması gibi amaçlar için kullanılırlar. Cnc torna özellikle kullanıcıların bu makineleri çok daha kolay bir şekilde kullanabilmelerini sağlayan makinelerdir. Çok büyük dikkat ve aynı zamanda emek gerektiren işlemler bilgisayar kontrollü cnc tornamakineleri ile çok daha basit bir şekilde yapılabilirler. Özellikle el ile yapılması zor olan işlemlerin hiçbir hata olmadan ve aynı zamanda çok fazla emek gerektirmeden yapılması sebebi ile bu makinelerin kullanım alanları sürekli artmaktadır. Cnc torna makineleri hakkında daha çok bilgiye ulaşmak istediğinizde dilediğiniz zaman sanayiden.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet