Dolar 32,5214 0.21%
Euro 34,8819 0.43%
Gram Altın 2.486,36 0,98%
Çeyrek Altın 4.355,00 0,74%
Yarım Altın 8.870,00 0,49%
Tam Altın 17.143,17 1,16%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
FIRSATI KENDİ YAKALAYAN OĞLUM

FIRSATI KENDİ YAKALAYAN OĞLUM

ABONE OL
19 Ağustos 2020, 10:28:55

Sevgili oğlum,

Zor değil, kolay hayat.

Aksini söyleyen, fikrin bayat.

Hayat fırsat akıyor,

İnsanoğlu bakıyor.

Böyle başlayan bir şiirimi okuyan bir lise öğrencisi yanıma gelerek “ hayat nasıl kolay abi, bana hayat zor geliyor” dedi. Anlattım zor ve kolay olan şeyi.

Sevgili oğlum,

“Okuma sevgisi” edinmeden önce hayat bana da kolay gelirdi. Ama şimdi boş şeyler konuşan değil, güzel ve faydalı şeyleri konuşunca, okuyunca hayat bana çok kolay geliyor. Gence bunu uzun uzun anlattım.

Sevgili oğlum,

Fırsat nedir abi? Diye soran insana, “Liseye kadar okumuşun, baban var sana bakan, üstelik sıkıntı çekmeden liseye kadar okumuşsun. Sana yol gösteren istediğin zaman sorduğun sorulara cevap veren insanlar var. Bunlardan daha büyük fırsat olur mu? Üstelik şehir kütüphanesinde emrine emade on binlerce kitap var. Bu da fırsat okumak istersen. Okuyarak gelişeceğine inanman ve okumayı sevmen de bir fırsat çünkü çok insan okuyarak gelişeceğine inanmıyor” dedim. Sık sık yanına geleceğim diyerek gitti.

Sevgili oğlum,

Demem o ki fırsatı sen göreceksin, göremiyorsan, sana yol gösteren insanlara önyargılı olmadan eğer bilgisi seni aydınlatıyor, doyurucu bilgi veriyorsa gidecek ve faydalanacaksın. Ama gençlere hoca beğendiremezsin. Bu durumda da seni seviyor görünerek siyasi ve ideolojik düşüncelerini aşılamaya çalışarak seni kullanmaya gayret eden insanlar da devreye girer. Sen kim seni kullanıyor, kim ise yardım ediyor gerçekten severek senin öğrenmeni istiyor bunun farkına vararak gayretle çalışmaya bakman da en büyük fırsattır anlayana.

Sevgili oğlum.

Kısa bir sohbetten bile sana mektup konusu çıkarabiliyorum. Tanıştığımız herkes, ders çıkarmasını bildiğimiz her başımıza gelen olay veya şahit olduğumuz hadise aslında bize fırsatlar sunar ders almamız ve hayatımıza yön vermemiz için belki de.

DİKKAT!  TOPLUMUN BEKLENTİLERİNİ İYİ BİLEN OĞLUM

Sevgili oğlum,

Hayat hikayelerini kitaplardan ve gazete ile dergi haberlerinden okumayı çok severim bilirsin. Çok insan, başına gelen bir olaydan veya şahit olduğu bir olaydan ders çıkararak hayatına yön vermiş olumsuzlukları fırsata dönüştürmüştür. Hiçbir olay ve başımıza gelen olumsuz gibi görünen olaylar aslında bize fırsatlar sunar görmesini bilene. Burada bize soru sorulması da gençleri aydınlatmamız ve gerçekler ile yüzleşmelerine yardımcı olmamız açısından fırsattır.

Bir mektubun sonuna daha geldik. Başarılar dilerim.

fatih aras kose yazisi.fw
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet