Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
FARKLI DÜŞÜNENLERİ DİNLEYİN SİZİ ŞAŞIRTABİLİR

FARKLI DÜŞÜNENLERİ DİNLEYİN SİZİ ŞAŞIRTABİLİR

ABONE OL
17 Haziran 2020, 12:45:13

Kibir nedir? Eminim arada bir kibirli biriyle karşılaşmış olmalısınız. Sadece kendileri hakkında konuşup diğerlerinden daha iyi olduklarını düşünenlerle. Bu makale tamamen bu kişilik özelliğiyle ilgili…

Kibirli veya kibirli bir insan, diğerlerinden daha üstün, daha değerli veya önemliymiş gibi davranıp onları hafife alan bir kişi olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte, aynı zamanda, kibirli kişi özel nitelikleri ve büyük başarıları için takdir edilmeye ve saygı duyulmaya isteklidir. Kibir, kişinin yeteneklerine hakim olma ve aşırı güvenme ve kendini başarıya layık görme arzusunu ima eder.

Kibirle nasıl başa çıkılır?

Kibirli insanlar kendilerine o kadar özenli davranırlar ki, başkalarına yaptıkları zararı bile fark etmezler. Kibirli insanlarla konuştuğunuzda söylediği şeyin onun görüşü olduğunu ve başkalarının başka bakış açılarına sahip olabileceğini, mutlak gerçeğe sahip olmadığını belirtin.

Kibirli biri kendini ön plana çıkaracak bir şey söylüyorsa, ona cevap vermekten korkmayın. Ona saldırma niyetinizin olmadığını hissettirerek (olsa bile): “Bu söylediklerin bana biraz kibirli gibi geldi” veya “Kulağa ne kadar kibirli geldiğinin farkında mısın?” cümleleri ile farkına varmasını sağlayabilirsiniz.

Kibirli insanlarla hayatın birçok alanında karşılaşmış olabilirsiniz. Hatta kendinizde de bu kibir işaretlerine rastlamış olabilirsiniz. Bunun farkına varmak bile büyük bir adım.

Harika bir şey yaptığınız,  muhteşem göründüğünüz, pahalı eşyalara sahip olduğunuz herkesten daha iyi olduğunuz anlamına gelmez. Herkes gibi kusurlarınız var ve bu sizi kötü bir insan yapmaz. Bazen zayıflıklarımızı tanımak korkutucu olabilir çünkü savunmasız hissediyoruz ve bu normal. Ama eğer bu zayıflıklarımızın farkında değilsek daha fazla zarar görebiliriz. ve hiç kimseye güvenemeyiz.

Başkalarının, sizinkinden çok farklı olabilecek kendi görüşlerine sahip olduğunu anlayın ve kabul edin. Kimse mutlak gerçeğe sahip değildir. Farklı görüşlere sahip olmak her zaman çok daha zenginleştiricidir. Farklı düşündükleri için başkalarını hor görmeyin. Söylediklerini dinleyin, sizi şaşırtabilirler.

DİKKAT!  O BENİM KÖYÜM

Benlik saygınızı geliştirin. Geçerli hissetmek için başkalarını hor görmenize veya onlara hükmetmenize gerek yoktur. Hepimiz değerliyiz.

Kibrinizi nasıl durduracağınızı bilmiyorsanız bir uzmana gidin.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet