Dolar 32,5757 0.07%
Euro 34,9211 0.1%
Gram Altın 2.438,46 0,34%
Çeyrek Altın 4.165,00 0,41%
Yarım Altın 8.455,00 0,40%
Tam Altın 16.393,79 -1,36%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Evde Bakım Maaşı Yatan İller, Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Evde Bakım Maaşı Yatan İller, Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

ABONE OL
05 Ocak 2023, 02:54:07

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Hangileri? Bu ay Evde Bakım Maaşı Yattı mı? Evde Bakım Maaşı Ne Kadar? gibi sorularınızın tüm cevabı bu haberimizde. Evde Bakım maaşı sorgulama ve diğer tüm işlemleri hemen öğren.

Güncel bilgilerle birlikte evde bakım maaşı yatan iller listesi, evde bakım maaşı ne zaman yatacağı, sorgulama işlemleri gibi konular hakkında detaylı bilgi sunan yazımızın devamına ulaşabilirsiniz. Bu yazıda, evde bakım maaşı yatırım süreci ile ilgili tüm sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

2023 evde bakım maaşı yatan iller listesini güncel olarak sunmakta ve bu illerde evde bakım maaşının banka hesaplarına geçip geçmediği hakkında bilgi vermektedir. Ayrıca, 2023 evde bakım maaşı tutarı, evde bakıcı paraları ve evde bakım hizmetleri tutarı gibi bilgiler de yer almaktadır. Eğer evde bakım maaşınızın yatırım süreci ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarını arıyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Evde bakım maaşı ne zaman yatar?

Evde bakım maaşı, her ayın 10 ile 30 arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplenen kişilerin banka hesaplarına yatırılmaktadır. Bu tarih aralığı içerisinde evde bakım maaşı bekleyenlerin hesaplarına para yatırılacaktır. Eğer evde bakım maaşınızın yatırım tarihine ilişkin merak ettiğiniz sorularınız varsa, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı, 2023 yılında ayında hak sahiplenen engelli ve hasta yakınlarına bakan bakıcıların banka hesaplarına her ayın 10’u ile 30’u arasında yatırılacaktır. Eğer evde bakım maaşınızın yatırım tarihine ilişkin merak ettiğiniz sorularınız varsa, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

Evde bakım maaşı sorgulaması nasıl yapılır?

Evde bakım maaşınızı e-devlet kapısı üzerinden sorgulamanız mümkündür. T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak;

DİKKAT!  231 Dolar Kaç TL? 231 $ Ne Kadar? Bugün Anlık

ADIM 1 – Arama kısmına “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazınız,

evde bakim maasi sorgulama
Evde bakım maaşı sorgulama

ADIM 2 – İlgili bölüm sayfası karşınıza geldiğinde evde bakım ödeme bilgisi görüntülenecektir.

evde bakim maasi sorgulama2
Evde bakım maaşı sorgulama sonucu

Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

2023 yılı 1. dönem asgari ücret ara zammı ile beraber evde bakım maaşına yapılan zam oranı da netleşti. Buna göre Temmuz ayı itibari ile geçerli olan evde bakım maaşı şu şekildedir;

DönemEvde bakım maaşı tutarı
2022/1.Dönem4336,00 TL
2022/2.Dönem4336,00 TL
güncel evde bakım maaşı tablosu

Evde bakım maaşında zamlı tutar belli oldu: 2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu?

evde bakim maasi yatan iller evde bakim maasi ne kadar2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi aileler için evde bakım hizmetleri sağlamak amacıyla evde bakım maaşı ücretlerini belirlemiştir. Bu ücretler, memur ve emekli maaşlarında yapılan yüzde 30’luk zam artışının da etkisiyle değişiklik göstermiştir.

2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

2023 yılında evde bakım maaşı ödemesi yapılacaktır. Bu maaş, memur maaş katsayısına göre belirlenmiştir ve 2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen tutar, 2023 yılında 4 bin 336 TL olarak güncellenmiştir.

EVDE BAKIM MAAŞI ORANI NASIL BELİRLENİYOR?

Evde bakım maaşı ödemesi yılda iki kez artırılmaktadır. Bu artış, ocak ayından itibaren geçerli olmaktadır ve memur maaş katsayısına göre belirlenmektedir. Memur maaş katsayısı, memur ve memur emeklilerine yapılan zam oranlarına göre değişmektedir. Bu nedenle evde bakım maaşı ödemesi de, memur maaş katsayısına gelen zam oranı kadar artmaktadır. Bu ödeme, engelli maaşı ve 65 yaş aylığı gibi diğer sosyal ödemeler gibi zamlı olarak yapılmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet