Dolar 32,6566 0.5%
Euro 34,8502 -0.01%
Gram Altın 2.515,78 1,26%
Çeyrek Altın 4.383,00 1,04%
Yarım Altın 8.975,00 1,00%
Tam Altın 17.021,61 -0,71%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“Etüt Tokat” Türkiye’ye Örnek Olacak

“Etüt Tokat” Türkiye’ye Örnek Olacak

ABONE OL
20 Temmuz 2019, 07:28:44

Tokat’ı eğitimde Türkiye’de ilk üç yılda yirmi, ilk beş yılda ise ilk beşe taşıyacak  Etüt Tokat projesi kapsamında tüm il genelinde 1900 ortaokul ve 1800 lise öğrencisine 200 öğretmen hafta içi toplamda 18 saat kurs verecek.

            Vali Dr. Ozan Balcı, Türkiye’de ilk kez Tokat’ta uygulanacak olan Etüt Tokat projesi kapsamında Liselere Geçiş ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavlarına girecek ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerine yönelik açılan etüt merkezlerini ziyaret etti.

            Tokat’ı eğitimde Türkiye’de ilk üç yılda yirmi, ilk beş yılda ise ilk beşe taşıyacak  Etüt Tokat projesi kapsamında tüm il genelinde 1900 ortaokul ve 1800 lise öğrencisine 200 öğretmen hafta içi toplamda 18 saat kurs verecek. 19 ortaokul ve 13 lise olmak üzere açılan toplamda 33 etüt merkezinde 20 saatlik verilecek derslerin ardından öğrenciler Spor Tokat projesi kapsamında açılan çeşitli branşlardaki kurslar ile sosyal etkinliklere katılacak.

            2023 Tokat Vizyonu doğrultusunda, Tokat Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Eğitim Tokat projesi kapsamında açılan Etüt Tokat merkezlerini ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, öğrencilerle bir araya geldi.

et%C3%BCt%20tokat1

            Etüt Tokat merkezlerinde eğitim alan öğrencilerle tek tek tanışarak, sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, öğrencilere etüt tokat kursları hakkındaki düşüncelerini sordu.

“Etüt Merkezleri Çocuklarımız İçin Büyük Fırsat”

            Vali Dr. Ozan Balcı, etüt merkezlerinin öğrencilere kendilerini geliştirmeleri noktasında büyük bir fırsat sunduğunu ve bu merkezleri en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

            Öğrencilere yaz tatillerini etüt merkezlerinde değerlendirip bunun yanı sıra kitap okumalarını ihmal etmemeleri tavsiyelerinde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, öğrencilerle hangi tür kitapları okumaktan hoşlandıkları üzerine sohbet etti.

DİKKAT!  Tokat Ne Zaman İl Oldu?

“Etüt Tokat Merkezleri Çocuklarımızın Hayallerine Ulaşacağı Yolda Basamak Oluyor”

            Etüt Tokat merkezleri ile Tokatlı çocuklarımızın akademik alanda edineceği başarıların yanı sıra sanat, kültür ve spor alanlarında da kendilerini geliştirme imkanları bulacaklarını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Biz sizleri Valiliğimiz olarak destekliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, öğretmenlerimiz sağ olsunlar bu işi sahiplendiler. Etüt merkezlerimiz Türkiye’de bir ilk. Çünkü A’dan Z’ye dizaynının, tasarımının yapıldığı bir sistem. Biz devlet olarak materyal destekler veriyoruz. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmesine katkı sağlayacağız.” dedi.

“Gönüllü Öğretmenlerimiz ve İstekli Çocuklarımız Var”

            Tokatlı çocuklarımızın Türkiye’ye örnek olacak bir proje kapsamında eğitim aldıklarını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Bizi Türkiye’de farklı kılan birincisi gönüllü ve istekli öğretmenlerimizin olması. Öğrencilerimiz istekli. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz öğrencilerimizin seviye sınavlarını yaptılar. Köylerden ve merkeze uzak yerlerden gelen çocuklarımız için yurtlar açtık. Gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmek istemelerini dert ediniyoruz. Onlara yardımcı olmaktan, hayallerine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımız da çok mutlu. Hem ortaokul hem lise seviyesinde çocuklarımız var. Haftada beş gün ders veriyorlar. Hem de öğleden sonraları müzik, resim, güzel sanatlar gibi kültürel faaliyetlerle çocuklarımızın gelişimini destekleyecekler. Tabiri caizse sadece bir etüt merkezi değil, kültür sanat spor yaz okulu oldu. Aynı zamanda çocuklarımızın vakitlerini keyifli geçirmelerine olanak sağladık. Güzel bir boşluğu doldurduk. Düzen, disiplin, aşk ve tertip var.” dedi.

et%C3%BCt%20tokat2

“Çocuklarımızın Hedefleri İçin Aşkla, Şevkle, Yılmadan Çalışacağız”

            2023 Eğitim Tokat projesi ile eğitimi iyileştirip, geliştirmek hedefiyle açılan etüt Tokat merkezleri ile Tokat’ın akademik anlamda ilk üç yılda yirmi, ilk beş yılda ise ilk beşe gireceğini vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, “Başarıyı öğretmenlerimiz, idare, çocuklarımız ve vali istiyor. Yani herkes istiyor. Çocuklarımız da çok istekli. Gerçekleşmemesi için hiçbir engel yok. Kadrolarımız, eğitim camiamız da aşkla, şevkle, yılmadan ve yılgınlık göstermeden çalışıyorlar. Etüt merkezlerimizin Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. Yazın haftanın beş günü devam ediyor, fakat okullar açıldıktan sonra hafta sonuna çekeceğiz. Ama bizim elimiz üzerinde. İnşallah Tokat’ımıza, Tokatlı öğrencilerimize hayırlı olur. Sadece il merkezinde değil ilçelerimizde de var.  Milli Eğitim Bakanlığımız da destek veriyor. Tokat’ta öğretmenlerden, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, çocuklarımızdan, il valisine kadar herkes aynı hedefe kilitlenmiş ve buna göre bir istek, arzu var. O yüzden her bakımdan desteklenecek bir proje.” dedi.

DİKKAT!  Abd Şirket Kurulum için Gereklilikler

            Velilerin desteğini önemsediğini belirterek, emeği geçen Milli Eğitim Müdürlüğü yönetici ve etüt merkezi koordinatörlerine teşekkür eden Vali Dr. Ozan Balcı, etüt merkezleri ile öğrencilerin eğitimlerine önemli katkı sağlanacağını vurguladı.

            Ziyarete Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz, Proje Koordinatörü Osman Özden katıldı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet