Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ZİLE BELEDİYESPOR’DAN AÇIKLAMA; “HAKKIMIZI HAKEMLERE HELAL ETMİYORUZ”

ZİLE BELEDİYESPOR’DAN AÇIKLAMA; “HAKKIMIZI HAKEMLERE HELAL ETMİYORUZ”

ABONE OL
13 Nisan 2023, 19:51:12

Zile Belediyespor, son maçında hakem hatalarına maruz kaldıklarını ve hakkın yenildiğini belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, takımın hakemlere ‘hakkımızı helal etmiyoruz’ dediği ifade edildi. Zile Belediyespor’un bu açıklaması, Türk spor camiasında büyük yankı uyandırdı ve hakem hataları konusunda daha fazla dikkat çekilmesini sağladı.

2022-2023 Nurettin Nuri Damar Sezonu Tokat 1’inci Amatör Liginde şampiyonluk mücadelesi veren Zile Belediyespor, hakem hatalarından dert yandı

09 Nisan Pazar günü Uzunburun Sentetik Sahası’nda oynanan Play-Off Yarı Final maçında Turhalspor’la karşı karşıya geldiler. Turhal ekibinin 1-0 kazandığı maçta hakem hataları damga vurdu. Siyah-Şimşekler, birçok hatalı kararlar verildiğini savunuyor.

HAKEM FACİASINDAN SONRA KULÜBÜMÜZÜN EMEĞİ ÇALINMIŞTIR, HAKKI YENMİŞTİR

Haber-Mustafa Işık

Zile Belediyespor, yaşanan hakem hatalarından dolayı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; “09.04.2023 Pazar günü Tokat Uzunburun Sentetik Sahasında Zile Belediyespor ile Turhalspor arasında oynanan Play-Off Yarı Final maçında yaşanan hakem hatalarına ve Tokat hakem ve gözlemciler derneğinin yapmış olduğu açıklaya istinaden basın açıklamamızdır. Yukarıda belirttiğimiz gibi herhangi bir Play-Off maçından değil ilimizin iki güzide ve ezeli rakip olan Zile Belediyespor ve Turhalspor arasında oynanan Play-Off Yarı Final maçında yaşanan hakem hataları biraz hafif kalır. Hakem faciasından sonra kulübümüzün emeği çalınmıştır, hakkı yenmiştir.

Tekrar ediyoruz, maçın hakem üçlüsü alenen emek hırsızlığı yapmıştır, maçın skoruna etki etmiştir. Verdiği ve vermediği kararlarla maçın sonucuna etki etmiştir ve maçın kaderiyle oynamıştır. Bunu da Tokat’ta ne kadar futbola gönül veren insan varsa hepsinin gözünün önünde yapmıştır. Emeği çalınan futbolcularımızın, yönetici, Antrenör ve taraftarlarımızın hakkını savunup sesini duyurmak istiyoruz,

Futbolun en büyük paydaşlarından biri olan takım yöneticilerimize, antrenör ve futbolcularımıza hakemlerin üslupsuz şekilde konuşmalarına ve azarlamalarına kulüp olarak sessiz kalmadık, kalmayacağız.

1681387282

Tokat Amatör futboldaki yıllarca süre gelmiş alışılmışlara artık isyan ediyoruz.

Artık hakemlerin maçlarımızın skoruna sonucuna etki etmesini istemiyoruz ve bu bakımdan biz Zile Belediye Spor Kulübü olarak; yoğun eğitim programları, antrenmanlar ve saha çalışmaları ile gelişmeyen yenilenmeyen sürekli kendini güncellemeyen istediği kadar sınavlara tabi tutulsun eyyamcı tutarsız insanlardan hakem olmaz, olamaz.

DİKKAT!  Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Misbah Demircan Yeni Halk Kütüphanelerinin Toplu Açılış Töreni İçin Tokatta
Tokat hakem kurulu veya komitesi biraz olsun öz eleştiri yaparak utanır bütün bir şehrin gördüğü, neyin ne olduğunu bildiği konu hakkında açıklama yaparken bir değiş bin defa düşünür.

Her yanlış kararda, ‘aman hocam kusura bakma, aman hocam sakin ol. Görmedim.’ gibi söylemlerde oluyorlar. Nereye kadar futbol takımlarının yöneticilerinin, Antrenörlerinin ve futbolcuların başarılı veya başarısız olmalarına, hakem komitesi kurulu mu yoksa onun hakemlerimi karar veriyor? Sizin için başarı kriteri nedir? En çok parayı harcayan kulüp mü başarılı sizin için? Bu ne ukalalık? Bizim bir sezon boyunca harcadığımız emeği, alın terini çalacaksın sonra da sessiz kalmalarını bekleyeceksiniz.

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz, olmayacak.

Hakkımızı her kulvarda savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Sezon öncesi toplantılarda hep söyledik, şikâyetçi olduk. Açıklamalar yaptık ama dikkate alınmadı. Biz hakkımızı emeğimizi daha üst kurumlara dilekçe yazarak ve kişisel görüşmeler yaparak arayacağımızı bildiriyoruz. Tokat Amatör Ligi A takım düzeyinde katılacak takım kalmadı, sizin yüzünüzden. Tekrar ediyoruz, yetersiz ve yeteneksiz eyyamcı hakemlerinizi ne kadar eğitirseniz eğitin sizden olmuyor.

İstifa da bir erdemdir onurlu insanlar için.

Bizim için kulüp olarak bir şey kalmadı artık. Kötüye giden futbol adına hep birlikte hareket edelim. Tekrar sezon sonu Play-Off yaşanması dileklerimle.

Hürsöz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet