Dolar 32,5904 0.33%
Euro 34,8301 0.21%
Gram Altın 2.505,68 0,85%
Çeyrek Altın 4.364,00 0,60%
Yarım Altın 8.886,00 0,00%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Trafik Cezası Borç Yapılandırma

Trafik Cezası Borç Yapılandırma

ABONE OL
05 Şubat 2024, 01:16:20

Trafik cezası borç yapılandırma işlemi E-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilen bir işlemdir. Yapılandırma hakkı, kişilerin ya da firmaların devlete olan borçlarının tahsil edilmesi için yapılmaktadır. Tahsilat  zorluğu yaşanan borçlardan  birtanesi de trafik cezalarıdır. Trafik cezası yapılandırma E-Devlet üzerinden yapıldığı zaman çok kolay bir şekilde ödenebilir.

Trafik cezalarını ödeme gücü olmayan ya da ödememiş olan pek çok kişi yüksek faiz tutarlarıyla karşılaşır. Yapılandırma yasalarında verilen haklara göre daha önce işlenmiş olan faizlerin silinmesi söz konusu olan bir durumdur. Böylece daha az bir  miktarı daha uzun  sürecek bir  takvimiyle ödemek mümkün olur.

Trafik Cezası Yapılandırma

Trafik cezası yapılandırma işlemi demek, mevcut borçların ödenmesini daha kolay bir hale getiren bir sistemdir. Yapılandırma kapsamı içinde  birikmiş olan trafik cezaları taksitlere  bölünmektedir. Taksit tutarı, 48 aya kadar uzatılabilir. Böylece hem devlet borçlarını tahsil  etmiş olur hem de trafik cezası  olan vatandaşlara kolay ödeme imkanı sunulur. Yapılandırma hakkından faydalanmak isteyenlerin başvurularını, e-Devlet üzerinden yapması şarttır. Vergi dairesine düşen alacaklar içinse İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden gerekli başvuruların yapılması mümkündür.

Trafik Cezası Ödenmezse Ne Olur?

Trafik para cezası  ödenmemesi durumunda üzerine yasal faiz işler. Cezanın ödenme süresi  bir aydır. Otuz gün  içinde ödeme  gerçekleşme diye takdirde uygulanacak faiz miktarı %5’tir. Trafik cezasının ödenmemesi  halinde maaşa haciz ve icra takibi gibi can sıkan konular söz konusu olabilir.

Trafik para cezalarının belirtilen zamanda  ödenmesi, her zaman daha avantajlıdır. Her geçen gün ödemeniz gereken tutar artış gösterecektir. Bu da daha fazla zorluk yaşamanıza neden olur. Yapılandırma yasalarının ne zaman çıkacağı  net olmadığından dolayı her zaman bu hakkı kullanabileceğinizden emin olmanız  söz konusu değildir.

DİKKAT!  THY'NİN TOKAT'A SEFER DÜZENLEMESİ TALEBİ İLETİLDİ

Trafik Cezaları Taksitle Ödenir mi?

Trafik cezalarının taksitle ödenmesi normal şartlarda söz konusu Olan bir durum değildir. Ancak bazı  durumlara göre taksitle ödeme  imkanı elde etmek mümkün olur. Kredi kartından trafik cezası yatırıldığı  zaman bankaların özel taksit  imkanlarından yararlanabilirsiniz. Yapılandırma hakkını  tercih ettiğiniz takdirde taksit olanağı  mümkün olacaktır. Trafik cezalarını zamanında  ödemeniz durumunda indirim fırsatlarından da yararlanabilirsiniz.

Eğer ceza yazıldıktan sonraki on beş gün içinde ödeme yaparsanız %25 oranında bir indirim hakkı elde edebilirsiniz. Eğer yazılan cezanın haklı  olmadığını düşünüyorsanız itiraz hakkını da   kullanmayı tercih edebilirsiniz. Gerekli belgeler ile sulh ceza mahkemelerine dava açma fırsatı bulabilirsiniz. İtiraz süresi 15 gün olarak belirtilmiştir. Bu süreyi  geçirdiğiniz zaman itiraz hakkını kullanmanız söz konusu değildir.

İVD Üzerinden Trafik Cezası Yapılandırma

İVD üzerinden trafik cezası yapılandırma istiyorsanız bu seçenekte mümkündür. Bunun için ivd.gib.gov.tr adresine  girmeniz yeterli olacaktır. Bu adrese girdikten sonra sol kısımda  yer alan menüden “Yapılandırma İşlemleri” seçeneğine tıklamanız  gerekmektedir. Buradan güncel yapılandırma yasasını  seçtikten sonra  başvurunuzu yapabilirsiniz.

2000 TL Altındaki Trafik Cezalarının Silinmesi

2000 TL altındaki trafik cezalarının silinmesi, güncel yapılandırma yasa yasak kapsamı içinde yer alan bir haktır. Bu haktan faydalanmak isteyenler, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden işlemlerini  kısa bir süre içinde kendisi yapabilir.

Trafik Cezası Yapılandırma Borcu Nasıl Ödenir?

Trafik cezası yapılandırma borcunun ödenmesi için birçok farklı yöntem tercih edilir. Yapılandırma borcunu internet bankacılığını tercih ederek ödemek mümkündür. Hesabınızın  oldu herhangi bir bir bankanın internet şubesine girerek işlemlerinizi  yapma imkanı bulabilirsiniz. Aynı zamanda mobil bankacılık ile de işlemlerinizi  telefondan gerçekleştirebilirsiniz.

Banka veya vergi dairesine bizzat giderek de ödeme yapma  fırsatınız vardır. Borcunuzu düzenli ödemediğiniz  zaman yapılandırma hakkınız sona erer. Yapılandırmanın bozulması ile beraber borcunuz eski haline geri dönecektir. Bu sebeple hem anaparayı hem de faizleri ödemeniz  sizi daha çok zorlayabilir. Bu yüzden yapılandırmanın bozulmaması sizin için önemlidir.

DİKKAT!  SAĞLIKLI ÜRETİM İÇİN ORTAK HAREKET EDİLMELİ

Trafik Cezası Yapılandırma Ne Zaman?

Trafik cezası yapılandırma kapsam güncel yasa 7440 Sayılı Kanun’dur. Bu kanundan Faydalanmak istiyorsanız  belirtilen tarihlerde başvurularınızı, e-Devlet ve İnteraktif Vergi Dairesi sistemini kullanarak  yapabilirsiniz. Yasanın son başvuru tarihi, 31 Mayıs 2023 olarak  belirtilmiştir. Bu tarih sonrası yapılandırma hakkını kullanmanız mümkün değildir.  Linke tıklayarak YouTube adresimizden daha  Trafik cezası borç yapılandırma hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet