Dolar 32,4291 0.2%
Euro 35,1096 -0.11%
Gram Altın 2.324,45 0,17%
Çeyrek Altın 4.198,00 0,14%
Yarım Altın 8.126,00 0,14%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINIYOR

TOKAT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINIYOR

ABONE OL
08 Nisan 2023, 02:28:53

(Haber-Fotoğraf: Fatih Kılıç)

 

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Tokat Valiliği Hizmet Binası içindeki ofisleri, birimleri müstakil yeni hizmet binasına taşınıyor. Yeni hizmet binası ise okul olacak diye inşaatına başlanan ve Yeşilırmak Mahallesi sakinlerinin okul olmasını beklediği yer olacak.

            Hatırlanacağı üzere Halil Rıfat Paşa İlk ve Orta Okulu Okul Aile Birliği Üyeleri, 14 Ağustos 2022 günü Yeşilırmak Mahallesi sınırları içerisinde inşaatı tamamlanan binanın Halil Rıfat Paşa Ortaokulu olarak tahsis edilmesini talep etmişlerdi. Yeşilırmak Mahallesi Muhtarı İrfan Koç: “Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası olacak duyumu Yeşilırmak Mahallesindeki vatandaşlarımız arasında tam bir hayal kırıklığı oluşmasına yol açmıştır.” diye açıklamada bulunmuştu. Halil Rıfat Paşa İlk ve Orta Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Aydan Şahin de “Büyüklerimizi en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız hakkında daha duyarlı olmaya davet ediyorum. 24 derslikli bina Halil Rıfat Paşa Ortaokulu olmalıdır.” demişlerdi.

Yeşilırmak Mahallesi Muhtarı İrfan Koç ile Halil Rıfat Paşa İlk ve Orta Okulu Okul Aile Birliği Üyeleri, 14 Ağustos 2022 günü bir basın açıklamasında bulunmuştular. Tokat Milli Eğitim Müdürlüğünce, Sanayi Sitesi Çıraklık Eğitim Merkezinin arkasında inşa ettirilen yeni binanın o civardaki okul ihtiyacına binaen Halil Rıfat Paşa Ortaokulu için kullanılacağı bilinirken şimdilerde Tokat Valilik Binasındaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün müstakil hizmet binası için kullanılacağının konuşulduğu ortamda, o binanın okul olmasını istediklerini net bir ifadeyle dile getirmiştiler.

1680862452

VALİ NUMAN HATİPOĞLU, ‘BİR GÖZLEYELİM’ DEMİŞTİ

            Söz konusu durum Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’na basın mensuplarınca 30 Ağustos 2022 günü sorulmuştu. “Yeşilırmak Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinleri, mahallede Halil Rıfat Paşa İlk Okulu ve Ortaokulu varken, yeni yapılan binanın Milli Eğitim Müdürlüğü mü yoksa Okul olarak mı kullanılacağı üzerine bir açıklamaları oldu. Okul olarak kullanılmasını talep ettiler. Orası okul mu olacak Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası mı? Son karar nedir?” demişlerdi.

DİKKAT!  Tokat’ta çıkan yangında iki katlı ev kullanılamaz hale geldi

            Vali Numan Hatipoğlu da “Halil Rıfat Paşa İlk ve Orta Okulu konusunda, özellikte Tokat eğitim ve öğrenci sayısı açısından, sınıfların doluluğunda çok büyük problemi olmayan bir il. Şuan itibariyle netleştirmedik ama nihayetinde Halil Rıfat Paşa’daki öğrencilerde çok büyük bir yoğunluk yok. Zaten oraya hitap etmiyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün konuşlu olduğu bina kısmı yıkılması gereken binalardan birisi. Dolayısıyla konuyu değerlendiriyoruz, son kararı vermedik. Ama bizim öncelikli hedefimiz her zaman öğrencilerimiz, okullarımız varlığı en başta gelen hususlarımızdan birisi. Halil Rıfat Paşa’daki şuan ki yoğunluk ivedi bir şekilde yeni okul açılmasını gerektirmiyor. 30-35 civarında sınıf başına düşen öğrenci var. Dolayısıyla şuanda gözleme içerisindeyiz. Durumu değerlendirip ona göre karar vereceğiz.” Demişti.

1680862457

ŞİMDİ MİLLİ EĞİTİM HİZMET BİNASI OLACAĞI KESİNLEŞTİ

            2022 Ağustos ayında yaşanan gelişmelerin ardından en nihayetinde söz konusu yeni binanın Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılması kesinleşti. Cumhuriyet Meydanındaki Tokat Valiliği Hizmet Binası 3. Kat’ta konuşlu Tokat Milli Eğitim Müdürlüğünün yeni hizmet binasına taşınmasına başlandı.

1680862467

 

Hürsöz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri