Dolar 32,5602 0.13%
Euro 34,8794 0.61%
Gram Altın 2.427,21 -0,23%
Çeyrek Altın 4.140,00 -1,31%
Yarım Altın 8.407,00 -1,89%
Tam Altın 16.393,79 -1,36%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“TOKAT KİTAP FUARINI MERAKLA BEKLİYORUZ”

“TOKAT KİTAP FUARINI MERAKLA BEKLİYORUZ”

ABONE OL
22 Mart 2018, 08:09:32

İSTANBULLU YAYINCILAR:

“TOKAT KİTAP FUARINI MERAKLA BEKLİYORUZ”

Bu yıl 5’inci defa düzenlenen İstanbul Yeşilköy Expo Fuar alanında düzenlenen CNR Kitap Fuarı 10-18 Mart 2018 tarihleri arasında yapıldı. Fuara katılan işitme engelli yazarımız Turan Yalçın birçok yazar ve yayıncı ile 2 gün boyunca sohbet etti. Fikir alışverişinde bulundu.

Tokat’ta uzun aradan sonra ilk defa yapılan kitap fuarından çok memnun olduklarını anlatırken AZ Kitap Vefa Yayınları, Akis Kitap, Uyanış Yayınevi, Efsus Yayınevi, Yeni Asya Yayın evi stantlarına uğrayarak Adem Özbay, Sibel Ferik, Nurgül Yakın, Cemal Avcı, Orhan Önder, Bilal Sami Gökdemir, Bilal Özbay, Demirhan Kadıoğlu, Naci Bayburt, Mehmet Ali Kaya, Merve Ateş, Esenler Belediyesi standı, Ahmet Bilgehan Arıkan, Emrecan Zengin, İsmail Zengin ile sohbet eden yazar Turan Yalçın aynı zamanda söyleşilerde bulunarak Esenler Radyoda hemşerimiz Demirhan Kadıoğlu’nun radyo programına yazarlar Merve Ateş, Naci Bayburt’la konuk olarak görüşlerini anlattı.

Yayıncılar özetle “Tokat Kitap Fuarını çok sevdik. Başarılı ve mükemmel bir fuar oldu. Bizden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na selamlarımızı iletin. Çok güzel bir misafirperverlik yaptı Tokat. Kitap okuma oranının bu kadar çok olduğunu, Tokat’ın gençlerinin bu kadar çok okuduğunu öğrendik.

Bu sene daha büyük organizasyon olmasını daha çok yazarımızla katılmayı arzuluyoruz. Bu fuarı yazarak gündemde tutan sizin de katkınız var. Kitap fuarının okuma alışkanlığını artırdığı bir gerçek, bu seneki fuarı merakla heyecanla bekliyoruz.” dediler.

Yazarımız Yalçın, “Kitap Fuarını 1987 yılında Üniversiteyi kazandığımdan beri izlerim. İlk defa Atatürk Kültür Merkezinde Taksim’de yapılan fuara katılmış, Rauf Tamer, İsmet Özel, Yavuz Bahadıroğlu gibi yazarlara kitap imzalatmıştım. Daha sonra fuarları hep takip ettim. Doğrusu Tokat halkının kitap fuarına ilgi ve sevgisine biz de mutlu olduk. Bu kadar güzel olacağını kimse tahmin edemezdi. Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Tokatlı yazarlar, okurlar ile buluşarak birlik ve beraberlik mesajı sergilediler. Onları yeni eserler yazmaya motive etti. 5’inci CNR Fuarına katılınca yayıncıların onca fuara katılmasına rağmen ve 5 ay geçmiş olmasına rağmen Tokat Kitap Fuarından övgüyle bahsetmesi beni gururlandırdı. Tokat’ımızın Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Belediyesi’nin çabaları ile okuma oranının daha da artacağına inanıyorum. Çocuklarımıza kitap, yazar sevgisini aşılayacağız ki onlar da okuyarak bizi geçsin. Hayat kaliteleri bizden daha güzel olsun. Daha iyi iletişim kuran bir toplum, daha çok birbirini anlayan ve seven bir toplum, huzurlu ve mutlu bir toplumdur” dedi.

DİKKAT!  İŞİTME ENGELLİLERİN KUR'AN ÖĞRENME SEVİNCİ

Tokat’ta okuyan üniversite öğrencileri de kitap fuarını beğendiklerini, fuarın Tokat’a renk getirdiğini söylediler. Sınav haftasına rastlaması dolayısıyla üniversite öğrencilerinin fuara az katılım gösterdiğini ama bu seneki fuar sınav haftasına rastlamazsa daha çok katılım olacağına inandıklarını söylediler.

Vatandaşlar da çocuklarının fuarlara götürülerek kitaplar ve yazarlar ile buluşturulmasının öğretmenlere kitap çeki, okullara kitap yardımının okuma oranını artırdığını gözlemlediklerini söylerken, bu icraatlarının artarak devam etmesinin ilimizin okuma oranını ciddi olarak artıracağına inandıklarını söylediler.

Kitap fuarının düzenlenmesinde büyük emek veren Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz’e de teşekkür eden vatandaşlar, “Kitap okumayı gençlere sevdirmemiz lazım” dediler.

Ülkemizin her köşesinde kitap fuarları yapılarak okur ve yazarlarla buluşturuluyor. Okuma sevgisi çeşitli etkinliklerle çocuklara aşılanmaya devam ediyor. Onca fuar arasında yayıncıların Tokat’taki fuarı 5 ay geçmesine rağmen unutamaması da ilginç ve Tokat’ımızın adına anlamlı bulundu.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet