Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT ESNAFI KEPENK KAPATACAK

TOKAT ESNAFI KEPENK KAPATACAK

ABONE OL
05 Temmuz 2018, 06:58:48

KAHRAMAN ESNAF SÜPER MARKETLERE KARŞI

SON 5 YILDA 4 BİN 934 ESNAF KEPENK KAPATTI 

Market, AVM ve zincir mağazaların şehir dışına taşınması için imza kampanyası başlatıldı. Kampanya ile küçük esnafın serbest piyasadaki varlığını üst seviyede tutmak, mahalle esnafı kültürünün yok olmaması hedefleniyor. Bu kapsamda Tokat’taki bazı esnaflar da kepenk kapatarak kampanyaya destek verecek.

            Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanlığı ile Tokat Pazarcılar Derneği Başkanlığınca market, AVM ve zincir marketlerin şehir dışına taşınması, bu anlamda mahalle esnafı kültürünün yok olmaması amacıyla imza kampanyası başlatıldı.

Çarşamba Pazarı girişinde başlatılan imza kampanyasında vatandaşlar pazarcıların astığı, “Kahraman Esnaf Süper Marketlere Karşı” yazılı afişle karşılandı. Vatandaşların imza kampanyasına ilgisi yoğun oldu.

İmza kampanyasına ilişkin Tokat Pazarcılar Dernek Başkanı Kadir Bozdemir ile birlikte açıklama yapan Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, Tokat merkezde son 5 yılda 4 bin 934 esnafın kepenk kapattığını söyledi.

            Oda seçimlerinin ardından esnafın sorunlarını gidermek için gereken çalışmaları başlattıklarını ifade eden Kaya, “Biz seçimle gelmeden önce ‘esnafa esnaf gerek’ dedik. Esnafın tüm sorunlarını gidermek için gereken çalışmaları yapmaya başladık. Market, AVM ve zincir mağazaların esnafı tamamen tükettiğini ve yok olmasına sebep olduklarını gördük. Sektörün tekelleşmeye yönelmesini engellemek ve serbest piyasadaki hareketliliği sağlamak için küçük esnafımızın var olması gerektiğini ve korunması gerektiğini düşünüyoruz. Mahallerimizin ve çarşılarımızın hareketliliğini küçük esnaf ve sanatkârlarımız sağlamaktadır. Bu hareketliliği sağlamak için AVM ve süpermarketlerin 2007’deki yasanın gündeme gelip şehir dışına çıkması için, zincir mağazaların orantısız bir şekilde her mahalleye girmesini engellemek için imza kampanyası başlattık. Bu kampanyamızda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

DİKKAT!  KAYSERİ ŞEKER’DE 2018-2019 KAMPANYA DÖNEMİNDE VERİMLİLİK ESAS ALINDI

TOPLANAN İMZALAR TBMM’YE SUNULACAK

            Kaya, toplanan imzaların TBMM’ye sunulacağını belirterek, kampanya süreciyle ilgili şunları söyledi:

            “Kampanya sürecimizi üç aşamaya ayırdık. İmza kampanyasının ardından ayın 20’sinde esnaflarımız bir, bir buçuk saatlik süre için dükkan kepenklerini kapatacak. Bu kültürün varlığının ne kadar önemli olduğunu herkese göstermek için. Ağustosun ilk haftası da Cumhuriyet Meydanında birleşip imza kampanyası yapacağız. Bu kültürün yok olmasını engellememiz lazım. Ekonomik krizlerde olsun kişisel krizlerde olsun bizdeki veresiye defterinin ne limitinde azalma var ne de güvenliğinde. Çocuğumuzu da mahalle bakkalına emanet ediyoruz. Evde para olmadığında ‘akşam veririm, bir ay sonra veririm’ diye mahalle bakkalına diyebiliyoruz. İmza kampanyası ayın 20’sine kadar devam edecek.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet