Dolar 32,3749 0.15%
Euro 34,9506 -0.37%
Gram Altın 2.325,50 0,22%
Çeyrek Altın 4.163,00 -0,69%
Yarım Altın 8.106,00 -0,11%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BAŞARI VURGUSU

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BAŞARI VURGUSU

ABONE OL
13 Şubat 2018, 06:55:14

Semerkant Mahallesi Muhtarı Ferid Yılmaz, tokat Belediyesi belediyecilik çalışmaları kapsamında mahallesindeki sorunların yüzde 70 oranında iyileştirildiğini belirtti. Sosyal belediyecilik çalışmaları konusunda Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve ekibinin başarısı vurgulayan Yılmaz, bu kapsamda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Gülbahar Hatun Hanımeli Kültür ve Yaşam Merkezinin Semerkant Mahallesine kazandırılacağını bildirdi.

            Tokat Belediyesi Web TV “Muhtarlar Anlatıyor” programının bu haftaki konuğu Semerkant Mahallesi  Muhtarı Ferid Yılmaz oldu. Tokat Belediyesi Web TV “Muhtarlar Anlatıyor” programının sunucu Sevil Dülger’in sorularını yanıtlayan Yılmaz, Tokat Belediyesinin mahallesindeki çalışmalarını değerlendirdi.

            Taşhan ile üst geçit arasında bulunan kale eteklerine kadar uzanan Semerkant Mahallesinin Tokat’ın ilk yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyleyen Yılmaz, 2 bin 100 nüfuslu mahallede 902 konut, 3 cadde, 30 sokak, 1 bulvar, 1 okul, 1 cami, 1 Kuran kursu bulunduğunu belirtti.

            Semerkant Mahallesindeki temel belediyecilik hizmetlerinden bahseden Muhtar Yılmaz, şunları kaydetti:

            “Belediye Başkanımızla 2014 yılında beraber göreve başladık. Mahallemizin sorunlarını daha önceden tespit etmiştik. Mahallemizin su sıkıntısı, alt yapı sıkıntısı, yol sıkıntısı vardı. Bu sorunlarımızı Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu ile istişarelerimizde paylaştık. Şuanda mahallemizin yüzde 70 oranında sıkıntıları giderilmiş durumda belediye çalışmaları kapsamında. Bazı sokaklarımızda ve caddelerimizde kanalizasyon hattı değişti, içme suyu hattı değişti, asfalt çalışmaları yapıldı. Evlerin birçoğunda su sıkıntısı vardı Eyüp Başkanımız sayesinde bu sıkıntılar giderildi. Ufak tefek parke tamiratları, asfalt yamaları olsun bu gibi sorunlar da bu dönemde giderildi. Yapılacak şeyler var hala ama zamanla yapılacak işler çünkü 42 mahalle var, her mahallenin işi biranda yapılamaz. Zamanla her mahallenin ihtiyaçlarını gideriyor başkanımız sağ olsun. Alt yapı sorunlarının yüzde 90’ı çözüldü. Kanalizasyon sorunlarımız da keza öyle, mazgallarımız yeniden yapıldı. Ama mahallelerde sorunlar

DİKKAT!  Çelik Çatı Fiyatları Güncel Fiyat Listeleri

bitmez. Günden güne farklı bölgelerde sorunlar çıkıyor.”

Sosyal belediyecilik çalışmaları

            Tokat Belediyesinin sosyal belediyecilik hizmetlerinin Semarkant Mahallesine yansımalarını anlatan Muhtar Yılmaz, “Sosyal belediyecilik çalışmaları açısından başkanımız çok başarılı ve aynı zamanda başarılı bir ekibe sahip. Çünkü Tokat’ta bu konuda ilklere imza attı. Mahallemizde de Ulu Çınar sohbet merkezi var. Ayrıca gençler ve üniversite öğrencileri için yapılan Gençlik Merkezi var.  Bunun yanı sıra 8 Mart Dünya Kadınlar gününde açılması planlanan ve yapımı devam eden Gülbahar Hatun Hanımeli Kültür ve Yaşam Merkezi açılacak. Bu da hem mahallemizdeki bayanlara hem de çevre mahallelerimizdeki bayanlara güzel bir hizmet olacak. Bu kazanımlar için belediye başkanımıza çok teşekkür ederim. Farklı yapılacak çalışmalar konusunda bizimle istişare yapıyor, bizler gidip önerilerimizi sunuyoruz. Kendisi her daim bu konularda bizlere destek oluyor.” diye konuştu.

            Kale altı risk bölgesinde bulunan Semerkant Mahallesinde risk bölgesi olan alanlarla ilgili yapılan çalışmaları değerlendiren Muhtar Yılmaz, “Kale altı risk bölgesi 1960-70 yıllarında tescillenen bir yer. Bu kayıtlar tapuya da geçilmiş, resmi gazetede de yayınlanmış risk alanı olduğu. 2014 yılında burada Çevre Şehircilik Bakanlığınca bir değerlendirme çalışması yapıldı. Bu çalışma sonucunda tam bir sonuç alınamadı. Belediye Başkanımız da elinden geldiği kadar destek oluyor bizlere buradaki vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi konusunda. Burası Çevre Şehircilik Bakanlığı ile ilgili bir konu. Bakanlar kurulu kararıyla alınması gereken bir konu. Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz de bu konuda çalışmalar yaptı. İl Müdürümüz ali Çelik bey de tekrar Ankara ile irtibata geçtiğini, bu konuda neler yapılabileceği konusunda, nasıl bir proje uygulanması gerektiği konusunda çalışmalar yapıldığını bildirdi.” dedi.

Muhtar Yılmaz, şöyle devam etti:

            “Belediye başkanımıza mahallem ve kendim adına teşekkür ediyorum. Mahallemizin ihtiyacı olan çoğu hizmeti belediye başkanımız verdi. Yapılacak işlerimiz tabi ki var, bu konularda da istişareler yapıyoruz. Süreyya Hoca Caddesinde dar bir alan vardı genişletme için çalıştığımız, o alanın da istimlak işi bitti. O evlerde yıkıldıktan sonra Süreyya Hoca caddesinde yol genişletme işi yapılacak ve trafik akışı daha rahat bir şekilde olacak inşallah.”

DİKKAT!  MEB'DEN OKULLARDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri